Jméno pro mimi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
27.5.14 11:15

Jméno pro mimi

Ahoj, přemýšlíme o jménu pro naše mimi. Ještě nevíme, co to bude. Přemýšlíme o holčičím i klučičím jménu, zatím nás nic moc neoslovilo. Příjmení bude Branda/Brandová. Chtěla bych Vás poprosit o nějaké tipy. Děkuju:) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
27.5.14 11:17

Marlon a Brenda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
27.5.14 11:18

Přemýšlej a dej si takové jméno, které se ti líbí. Sto lidí, sto názorů!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
27.5.14 11:19

My máme Páťu - Patrika, zvazovali jsme jeste Štěpána, Radka, Dominika a Kristiána. Ale vyhrál to Páťa :) a pro holčičku jsme eventuálne chtěli Natálku, Klarinku, nebo Verunku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
27.5.14 11:21

Navrhuji projít si celý kalendář, a vypsat si jména, co vás osloví.
Nebo snad chcete ryze cizí jména? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
27.5.14 11:29

Fridlín
Hildegarda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
27.5.14 11:32

Určitě je nejlepší vzít do ruky kalendář a vypsat si všechna jména co tě zaujmou, manžel to může udělat také tak a uvidíte na čem se schodnete.
Namátkou ti písnu co se líbí mě na holku Agáta, Berenika, Alžběta, Stela, Ester, Laura, Izabela, Dorota…

na kluka Jáchym, Jonáš, Alex, Max, Oliver…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
27.5.14 11:32

@AnneettkkA Taky máme Páťu :palec:

@Seleni Mě se by se k vašemu přijmení líbil třeba Adam, Daniel, Jan, Michal, Tomáš,.. Je toho dost. K holčičce třeba Anna, Ema, Lucie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
27.5.14 11:48
@Anael píše:
Fridlín
Hildegarda
:mrgreen: dost dobrý :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
27.5.14 12:01

My máme už na matrice nahlášený Max/Laura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
27.5.14 12:03

My máme Viktorii a Pavel příjmení je Zawadzká, Zawadzki, sestřenice má Lauru a fajně se to skloňuje říkají ji třeba Lali, Lalinko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
27.5.14 12:05

Tyhle diskuze jsou vazne 8o. Ještě bych pochopila, ze se nemůžete rozhodnout mezi dvěma jmény, tak názor více lidi, které napr lépe zní s prijmenim, ale tohle :nevim:. Vezmete kalendář nebo Knapovou a studuje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
27.5.14 12:10

Takhle ti neporadíme, zkus to zúžit. Třeba jestli chceš jména klasická, či moderní, kalendářní nebo i mimo. My vybírali třeba i s ohledem na to, aby neměli svátek a narozky ve stejný měsíc. Samo nejlepší je hodit přímo třeba deset jmen pro kluka a dalších deset pro holku, to už se radí mnohem líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
27.5.14 12:16

Mám 3 kluky, myslela jsem že na holku by se mi jméno vybíralo snadněji a ted když jí nejspíš čekám tak mi přijde snadnější vybrat 4 jméno na kluka:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.14 21:19

Podle mě je důležité myslet také na to, že to dítě bude jednou dospělé a některá jména jsou dost infatilní. Taky by se mělo myslet na to, aby dítě nebylo chudák - extrémní neobvyklá jména jsou někdy prokletím. Projížděla jsem takový rozšířený kalendář a dost jsem se u toho bavila, ale své dítě bych tak nepotrestala! Já osobně mám ráda česká jména - nebo alespoň hodící se k příjmení. Např. Jennifer Nováková nebo George Dvořák jsou docela legrační :dance: A další kapitolou jsou „moderní“ jména - v současné době podle mě Ema, Natálka, Kristýna, Karolína, Elena, Ela/Eliška, pro kluky třeba Matyáš, Kryštof, Adam aj… pak jich je ve třídě ve školce a škole mraky a kdo se v tom má vyznat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze