Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, přemýšlíme o jménu pro naše mimi. Ještě nevíme, co to bude. Přemýšlíme o holčičím i klučičím jménu, zatím nás nic moc neoslovilo. Příjmení bude Branda/Brandová. Chtěla bych Vás poprosit o nějaké tipy. Děkuju:) ![]()
Přemýšlej a dej si takové jméno, které se ti líbí. Sto lidí, sto názorů!!!
My máme Páťu - Patrika, zvazovali jsme jeste Štěpána, Radka, Dominika a Kristiána. Ale vyhrál to Páťa
a pro holčičku jsme eventuálne chtěli Natálku, Klarinku, nebo Verunku.
Navrhuji projít si celý kalendář, a vypsat si jména, co vás osloví.
Nebo snad chcete ryze cizí jména? ![]()
Určitě je nejlepší vzít do ruky kalendář a vypsat si všechna jména co tě zaujmou, manžel to může udělat také tak a uvidíte na čem se schodnete.
Namátkou ti písnu co se líbí mě na holku Agáta, Berenika, Alžběta, Stela, Ester, Laura, Izabela, Dorota…
na kluka Jáchym, Jonáš, Alex, Max, Oliver…
@AnneettkkA Taky máme Páťu ![]()
@Seleni Mě se by se k vašemu přijmení líbil třeba Adam, Daniel, Jan, Michal, Tomáš,.. Je toho dost. K holčičce třeba Anna, Ema, Lucie.
My máme Viktorii a Pavel příjmení je Zawadzká, Zawadzki, sestřenice má Lauru a fajně se to skloňuje říkají ji třeba Lali, Lalinko
Tyhle diskuze jsou vazne
. Ještě bych pochopila, ze se nemůžete rozhodnout mezi dvěma jmény, tak názor více lidi, které napr lépe zní s prijmenim, ale tohle
. Vezmete kalendář nebo Knapovou a studuje!
Takhle ti neporadíme, zkus to zúžit. Třeba jestli chceš jména klasická, či moderní, kalendářní nebo i mimo. My vybírali třeba i s ohledem na to, aby neměli svátek a narozky ve stejný měsíc. Samo nejlepší je hodit přímo třeba deset jmen pro kluka a dalších deset pro holku, to už se radí mnohem líp.
Mám 3 kluky, myslela jsem že na holku by se mi jméno vybíralo snadněji a ted když jí nejspíš čekám tak mi přijde snadnější vybrat 4 jméno na kluka:D
Podle mě je důležité myslet také na to, že to dítě bude jednou dospělé a některá jména jsou dost infatilní. Taky by se mělo myslet na to, aby dítě nebylo chudák - extrémní neobvyklá jména jsou někdy prokletím. Projížděla jsem takový rozšířený kalendář a dost jsem se u toho bavila, ale své dítě bych tak nepotrestala! Já osobně mám ráda česká jména - nebo alespoň hodící se k příjmení. Např. Jennifer Nováková nebo George Dvořák jsou docela legrační
A další kapitolou jsou „moderní“ jména - v současné době podle mě Ema, Natálka, Kristýna, Karolína, Elena, Ela/Eliška, pro kluky třeba Matyáš, Kryštof, Adam aj… pak jich je ve třídě ve školce a škole mraky a kdo se v tom má vyznat ![]()