Jméno Radim či Mikuláš?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7213
21.3.14 10:52

Jméno Radim či Mikuláš?

Prosim, zajimaji me nazory na jmena Radim a Mikuláš, cekam druheho chlapecka a tak nejak byl rozhodle pro Mikulas, chteli jsme jmeno netuctove, ale uvedene normane v kalendari, ale stale se mi vraci tak nejak ten Radim…Mozna z duvodu, ze se mu rika i Ráďo a tak se jmenoval i muj uzasny tata, ktery tu jiz neni :? Ale jedina skoda pro nej je, ze svatek ma 25.8,ale manzel ma 26.8 a syn prvni 29.8,takze pochybuji, ze by se delala spesl oslavicka svatku pro maleho, staci ze syn a manzel maji spolecnou…

dekuji za prispevky, Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1972
21.3.14 10:54

Určitě Radim. Při společných oslavách může být i vetší sranda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
21.3.14 10:54

Oslavy k svatku neporadame, takze k te evyhode nemam pochopeni. Jmeno Mikulas se mi nelibi, Radim ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
21.3.14 10:56

My teda svátky nijak extra neslavíme, že by se dělala obr oslava, takže za mě taky Radim a datem bych se neřídila. Švagrová má teď čerstvě třeťátko a je to taky Radimek, krásné jméno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
21.3.14 10:56
@ivunak píše:
Určitě Radim. Při společných oslavách může být i vetší sranda ;)

no oslavy jsou u nas zazivny, jak na potvoru cela rodina ma narozky ci svatky v mesicich leden(4lidi),cervenec (6lidi),srpen(2 lidi) a to jeste cekam letnatko.-) takze seslosti sjou vazne velike.-)))))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.3.14 10:57

@RadanaH Mikuláš má svátek v prosinci, tak bych řekla, že to je úplně jedno. Těžko se vám bude chtít dělat den po čertech oslava svátku. Řiď se tím, jak to cítíš.
My teď čekáme taky druhé, kdyby to byla holka, tak má svátek asi tři dny před starším. Sama mám svátek den před narozeninami mojí mamky a nikdy mi to nevadilo. Naopak to třeba bude brát jako fajn, že slaví všichni spolu. Nebudou si závidět dárky ;)

• Citovat
  • Upravit
7213
21.3.14 10:58

V rodine manzela, ktera je velika jsou oslavicky i svatku zavedene, ja to nemusim, ale nejak jsem si zvykla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
21.3.14 10:58

Mě se líbí více Mikuláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
21.3.14 11:01

Mikuláš je pěkný, Radim nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
21.3.14 11:01

Mě se víc líbí Mikuláš, ale pokud Tě to táhne spíš k tomu Radimovi, dej na pocity. ;) Naše názory nejsou důležité. Já takhle „podle pocitů“ pojmenovala druhorozeného, v podstatě jsem se rozhodla až v porodnici a na vážkách jsem byla až do posledního okamžiku.

Příspěvek upraven 19.06.16 v 19:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.3.14 11:04

@RadanaH tak pokud jsou velké oslavy, byla bych ráda za léto. Venku se to dá udělat jako grilovačka a mně by vyhovovalo, že se to může vzít všechno při jedné akci a netahá se to přes půl roku.
Mně se třeba z tohohle důvodu líbí, že bude mít mladší syn svátek i narozeniny o prázdninách (taky čekám letní mimi).

• Citovat
  • Upravit
7213
21.3.14 11:04

Treba svagrova s brachou mi rikali, ze se jim MIkulas nelibi, ze si nedovedou predstavit dospelaka s takovym jmenem.-),ja vim ze si to musim rozhodnout sama, ale tak enjak stale vaham.-)

muj prvni syn je ma nezvykle jmeno a hledali jsme dalsi, tvarne co je v kalendari a proto nakonec ten Mikuláš, ma i pekny vyznam jmena, pekne nositele jmena, ale ten Radim je proste nejak srdcovka skrze tatu aspon tim, ze bych mu rikala Ráďo urcite, primo jmeno po tatinkovi dat nechci, jmenovala se Radovan a nejak s emi to nelibi…tak snad mi rozumite.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.14 11:06

Já mám doma dva Radimky (manžela a syna), takže za mě Radim :- )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
21.3.14 11:07
@Fima píše:
Mě se víc líbí Mikuláš, ale pokud Tě to táhne spíš k tomu Radimovi, dej na pocity. ;) Naše názory nejsou důležité. Já takhle „podle pocitů“ pojmenovala druhorozeného, v podstatě jsem se rozhodla až v porodnici a na vážkách jsem byla až do posledního okemžiku. Mimčo mělo být celou dobu Šimon, ale pořád se mi, z nějakého důvodu, vracel na jazyk Filip a nakonec jsem ho opravdu dala, ač třeba v kalendáři jsem o něj dřív ani nezavadila.

jojo, pocity :lol: prvni byl do 8mesice Matyáš a pak mi ruplo v bedne, ze proste necitim, ze ej to ono :P a nakonec je Maxim, docela pro me vydreny a hrozny problemy v tehu, nekolikrat jsme o nej „prichazela“,tak proste jsem chtela silne jmeno, kdyz byl a je takovy bojovnik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
21.3.14 11:07

@RadanaH Radim je moje srdcovka, moc jsem ho chtěla u druhého dítěte, ale přes manžela neprošlo…resp. ve 13.tt nám řekli, že čekáme holčičku, tak jsem ho pak už nijak nelámala, jinak bysme ho asi měli ;)

Mikuláš nic moc..jako Miky je fajn, pěkný, ale ten Mikuláš v základním tvaru mi prostě evokuje roztomilýho chlapečka s čepicí s velikou bambulí (nevím proč) a tudíž mi to přijde nemužné a nepřitažlivé pro dospělého chlapa.

tak toliko můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko