Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anna766 píše:
Třeba se najde taková chvíle
koloušek
, ach jo, proč jsem tu diskusi otevírala
, nebo lépe, měla jsem jít radši spát
![]()
no, nevím, nevím, zda původu českýho, nebo tak,
ale ještě mě napadl Matěj, Matyáš byl zmíněný, a nevím zda byl zmíněný ale napadl mi Medard, (Metoděj byl, ale Medard),
, nebo
Momír, co říkáš
? Pak mě napadl Antonín, Karel, Dalibor, František, Zbyněk, Zbyšek - to je opravdu děs
, Zdeněk, Jaromír, Jaroslav, Slavomír, Slávěk
![]()
@Anna766 píše:
Holky co Leopold? Leoš, Poldík.
no leoš, Leo - snad to jde v nějaké mezi skousnout.
ale Leopold mi zní jako leopard
, dravá šelma, i když v dospěli se to může hodit, horší když ten leopold - leopard stojí v loži za pendrek
, to není dravá šelma, ale zdechlina
![]()
@mado píše:
Květoslav říkalo se mu Květek
Drahomír říkalo se mu Drahoš
Květoslava znám, maminka mu říkala Kvitecku, ostatní Slávku
Blažej, Heřman, Hanuš, Otmar, Ambrož, Emerich, Bohdan, Cecil, Alan, Julián, Alfons, Valtr, Zoltán, Dezidér - projela jsem kalendář a za mě top tragédských chlapeckých jmen.
Bruno, Kvido (Quido), Quentin, Marcus, Mathias, Sebastian, Tadeáš (Tadeas), Barnabáš Mikuláš, Nikolas, Miloš, Jarmil, Jošt.
@sirikit
Kolomán
to mně připomíná trakař Koloděj od Lady - Mikeš vypráví pohádku. Milé ![]()
@MayaLevin píše:
@sirikit
Kolománto mně připomíná trakař Koloděj od Lady - Mikeš vypráví pohádku. Milé
To bylo celý takový pohádkový.
Já mám totiž práci jako pohádková babička, taky taková všudezdejší.
Živitelé mě vyšlou někam, kam by mě nejenom že v životě nenapadlo jet, ale o existenci předmětné díry často ani netuším.
Každý týden někam jinam, nemít GPS, netrefím do práce.
Takhle jsem třeba minulý týden pracovala na Bojišti - věděli jste, že v ČR existuje vesnice jménem Bojiště?
Tak existuje a jsou tam moc milí lidi. ![]()
A přesně takhle jsem vloni byla poslaná do Lhotky kousek od Telče, někam jsem sem svýho času dávala i fotky, protože Princezna ze mlejna hadr.
![]()
Nádherná vesnička, na návsi rybníček s lekníny a vyřezávaným vodníkem, vedle plot, na plotě hrnečky, pod hrnečkama dědeček s babičkou u stolečku se suchejma rohlíkama, kterými krmili domácího mazlíčka, megakačera Gunara. ![]()
Maďarští Romové, kteří se na Vysočinu dostali ani nevím jak - a pán se jmenoval Kolomán, aby bylo pohádce učiněno zadost. Ráda na ně vzpomínám.
![]()
@sirikit
Miluji české/moravské reálie
čím jsem starší, tím větší jsem vlastenka.
@MayaLevin píše:
@sirikit
Miluji české/moravské reáliečím jsem starší, tím větší jsem vlastenka.
Přesně tak.
![]()
A já navíc ještě i lidi v těch vesničkách/městech, protože když se k nim člověk dostane blíž, jsou to často neskutečný příběhy a úžasní lidi, vyjímky potvrzují pravidlo. ![]()
Jsem kdykoli ochotná se kvůli kydání do vlastního hnízda s kýmkoli zhádat.
![]()