Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zajímavé jméno, líbí se mi. Jen je tedy dost dlouhé, tak asi budou mít lidi tendenci ho při oslovení zkracovat. Ale třeba Mína je taky pěkný tvar, případně Vili.
@Anonymní píše: Více
Mě se líbí asi by to byla Mína, Vila, vilča, Minka, viluška, Bílinka.
Akorad to nejspíš někdy zklouzne k Vilmě.
Neobvyklá je dost obecný pojem
Hermína, Bělá, Albína, Klementina, Celestýna, Milada, Milena, Henrieta, Bedřiška, Benedikta, Emanuela, Erika…
Vilemina je pěkne, ale oslovení “Vílí” bude brzy na pískovištích nové “Eli”. Alespoň okolo nas je opravdu hodně malých Vilémů.
Jednu Vilemínu jsem měla ve třídě a moc se mi to jméno líbí. 🙂 Když byla maličká dvouletá, tak jsem jí říkala Vilíku, pak jako předškolní už Vilí. 🙂
@Atisia píše: Více
Vilma se mi také moc líbí… máme v rodině holčičku „Natálie Vilemína“ a nejvíc se jí říká právě „Mína“ ![]()
Pěkné jméno, zkratky a zdrobněliny asi Vili, Vilo, Vio, Vilemko, Vilmi, Vileminko, Míno, Miný… Další nezvyklá jména, no napadá mě Hermína (kvůli stejnému konci - Mína, stejně tak Jasmína, ale ta je častější) nebo Florentýna/Florentina či Klementýna/Klementina, z kratších jmen pak Frida, Maja, Rikka ![]()
@Baby007 krasne, ale nemám moc rada jména, která konci Týna
i Vilemínku bych oslovovala spis Vili, Vilčo, Vilemí než Mína😁 a Jasminka je úžasný, ale to už máme kralicka Jasminku ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak to je dobrý
já mám ráda všechna jména končící na Týna (např. ještě Leontýna), ale oslovovala bych také počátkem jména, ne Týno/Týnko… Stejně tak souhlasím s tou Vili, lepší než Mína
ale je fajn, když je variant víc ![]()