Jóga ve třetím trimestru

24
12.3.23 08:40

Jóga ve třetím trimestru

Ahoj, jak jste na tom se cvičením jógy ve třetím trimestru?
Já cvičím pravidelně, ale teprve nedávno jsem se dozvěděla, že by se neměli dělat pozice hlavou dolu, jako je střecha když už je miminko otočené hlavičkou dolu.
Znáte někdo důvod? Doufám, že jsem miminku nijak neublížila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1559
12.3.23 08:56

Ahoj, inverzní pozice, tedy pozice hlavou dolů, se nemají dělat z důvodu odkrvení dělohy. Jedinou výjimkou je střecha, která se provádět smí, ale pouze na krátkou dobu. Miminku jsi určitě neublížila. Praktikuj dále a poslouchej své tělo, vrátí ti to u porodu a po něm 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
12.3.23 09:26

Klasickou jógu sem vypustila a nahradila ji tehotenskou jógou. Spoustu jich najdeš na YouTube. Pozice jsou uprizpusobeny zvetsujicimu se brichu, procvičuje se pánev, celkově mi to bylo příjemnější. Neublížila si, ale ve třetím už bych klasickou nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18655
12.3.23 11:25

@New27 hlavně se nemá prekrucovat břicho - rotace do stran přes nohu (napr prava pokrcena, zapres se levou rukou z vnejsku prave nohy a tělem rotujes doprava). Já jógu moc nemusím, ale v těhotenství jsem cvičila na zada a panev. Hodně mi to pomohlo s bolesti beder

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
12.3.23 11:26

Jsi dobrá :palec:
Já ve 3. trimestru považovala za svůj vrchol, že si zavážu boty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
12.3.23 11:51

Obecně platí že by děloha neměla být výše než srdce (tvoje).
Nicméně ve střeše jsi fakt minichvilku a vůbec to nevadí. Zvláště pak, když cvičiš cele tehu. Nemusíš se ničeho bat. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí