Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ježííš, já se už lekla, že zas nějaká kreativní mamča nechává do diskuse vybraná jména
![]()
k tématu - obě vypadají OK, v obdobných případech váhání se řídím recenzemi uživatelů na Heurece, nikdy jsem nelitovala ![]()
PS : myslím, že sedačka v kategorii kolem 5tis. úplně stačí, my měli za trojku v akci a sloužila skvěle x let..
Joie ma 5 bodove pasy do 25kg, Romer je ma do 18kg. My mame tu Romer a jsme spokojeni. Ja mam ale hubene deti. Nejstarsi v 5 bodovem pasu jezdil jeste v 6,5 letech, kdy nemel 18kg. Ted v ni jezdi 4 letak se 13kg ![]()
Joie bold má pětibodový pás do 25 kg u té Rőmer myslím pětibod tak dlouho není. Myslím, že tam se pětibod používá do 21 kg a max. 102 cm. Jestli to píši blbě tak prosím ať mě někdo opraví…
@luci.no píše:
Joie ma 5 bodove pasy do 25kg, Romer je ma do 18kg. My mame tu Romer a jsme spokojeni. Ja mam ale hubene deti. Nejstarsi v 5 bodovem pasu jezdil jeste v 6,5 letech, kdy nemel 18kg. Ted v ni jezdi 4 letak se 13kg
A měl ty pásy nad rameny? tomu moc nevěřím v 6,5 letech…
@Veru1987 píše:
A měl ty pásy nad rameny? tomu moc nevěřím v 6,5 letech…
Jasne, prave to zacalo byt uz na hrane, tak presel do jine autosedacky.
@Anonymní píše:
@luci.no tahle ta je má do 21 proto ji mám ve vyberu
Aha, to jsem nestudovala. My mame tedy asi trochu jiny nebo starsi typ.
Advansafixe mám a nedoporučuju. Joie je lepší. Advansafix má sice pásy do 21kg (já mám model do 25kg), ale jsou nízko, takže jsou pro malý a tlustý dítě. Mě se tam 18kg těžký dítě už nevejde. Navíc se z nějakýho důvodu hrozně špatne dává na izofix, je to očistec i s vodící lištou. Přední část sedáku je docela zvedlá a větší dítě tlačí do stehen.
@JOHNDENVER píše:
Joie vychází líp v crash testech a má trojí jištění, izofix, pásy a kotvu do kufru.
To má romer taky.
@luci.no píše:
Aha, to jsem nestudovala. My mame tedy asi trochu jiny nebo starsi typ.
U téch advansafixů se podle typu mění rozmezí pětibodových pásů od 18 do 25 kg. Každý typ to má jinak. Proč, to nechápu…
Záleží pro jak staré a velké dítě? Pokud hned po vajíčku, koukla bych po protisměrné sedačce 9-18, resp. 9-25 kg. Pokud pro větší, které už vyrůstá z kategorie 9-18, vzala bych z těchhle Joie, kvůli tomu, že 5bod vydrží déle.
https://www.kocarky.cz/…ansafix-iv-r
https://www.kocarky.cz/…-autosedacka
Holky kterou nemohu se pořád rozhodnout