Jordánsko - byl někdo?

36504
29.11.16 15:40

Jordánsko - byl někdo?

Prosím pěkně, byl někdo v Jordánsku? Uvítám rady, postřehy, zážitky! Děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3447
29.11.16 16:24

Jestli si vzpomenu (no, to asi jo :lol: ), tak dám dnes večer, nebo zítra vědět… já osobně tam nebyla, ale švára tam pracoval dva roky na velvyslanectví a manžel tam za ním na měsíc byl. Vzpomíná moc dodnes. Já se v tuhle chvíli bojím, ale vím, že manželovo přání je, tam někdy jet znovu a se mnou :-) Takže kdyžtak poprosím, ať Ti manžel něco napíše. (ale domů chodí po osmé večer)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.11.16 16:29
@Maol píše:
Jestli si vzpomenu (no, to asi jo :lol: ), tak dám dnes večer, nebo zítra vědět… já osobně tam nebyla, ale švára tam pracoval dva roky na velvyslanectví a manžel tam za ním na měsíc byl. Vzpomíná moc dodnes. Já se v tuhle chvíli bojím, ale vím, že manželovo přání je, tam někdy jet znovu a se mnou :-) Takže kdyžtak poprosím, ať Ti manžel něco napíše. (ale domů chodí po osmé večer)

Jé, to je bezva. Letenky nejsou drahé, do Ammánu jen cca 6 tisíc. Moc toužím vidět Petru a Wadi Rum. Možná nebudeme samy, koho by to zajímalo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
29.11.16 16:31

@Burj Chalifa Jojo, Petra, můj sen. Manžel tam byl, nadšený je dodnes… a tuším, že tam byl cca 2004… :-) Švagr tam létá skoro každé dva roky za známými stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.11.16 16:34
@Maol píše:
@Burj Chalifa Jojo, Petra, můj sen. Manžel tam byl, nadšený je dodnes… a tuším, že tam byl cca 2004… :-) Švagr tam létá skoro každé dva roky za známými stále.

tohle je zajímavé, kdo nechce na vlastní pěst s batůžkem.
 http://www.jdtours.com/…classic-tour

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
29.11.16 17:42
@Burj Chalifa píše:
Jé, to je bezva. Letenky nejsou drahé, do Ammánu jen cca 6 tisíc. Moc toužím vidět Petru a Wadi Rum. Možná nebudeme samy, koho by to zajímalo. :kytka:

Nevím, kde jsi všude byla a co jsi viděla, ale Wádí Rum je jedno z nejkrásnějších míst, kde jsem byla. Doporučuji noc u Beduínů v poušti. Petra je krásná, ale hodně už jsem o ní věděla před tím, než jsem ji navštívila. Poušť je barevná jako Petra, večer je jako krajina na měsíci, něco úžasného, svítání nezapomenutelné. V Jordánsku je dobře, levně a příjemně. Ti Beduíni v poušti jsou krásní chlapi. Jsou vysocí, černé delší vlasy, mají charisma. Mrtvé moře taky stojí za to a vlastně už cesta k němu. Všude turistická policie hlídá pořádek. Na to se dá zvyknout. Jela bych hned zase.
Koukám, že je tam i Kerak. Tak to je taky něco. Je neuvěřitelné, co tam křesťané při křížových výpravách dokázali postavit za stavby.

• Citovat
  • Upravit
36504
29.11.16 17:46
@Kobliha51 píše:
Nevím, kde jsi všude byla a co jsi viděla, ale Wádí Rum je jedno z nejkrásnějších míst, kde jsem byla. Doporučuji noc u Beduínů v poušti. Petra je krásná, ale hodně už jsem o ní věděla před tím, než jsem ji navštívila. Poušť je barevná jako Petra, večer je jako krajina na měsíci, něco úžasného, svítání nezapomenutelné. V Jordánsku je dobře, levně a příjemně. Ti Beduíni v poušti jsou krásní chlapi. Jsou vysocí, černé delší vlasy, mají charisma. Mrtvé moře taky stojí za to a vlastně už cesta k němu. Všude turistická policie hlídá pořádek. Na to se dá zvyknout. Jela bych hned zase.

no právě že ještě nebyla :(.Wadi Rum mě hrozně láká, jsem namlsaná fotografiemi.Budu muset ještě zašmejdit na googlu, určitě to mají ti beduíni nějak organizované. Zkusím vygooglit nějaké místní cestovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5688
29.11.16 17:49

@Burj Chalifa V Jordánsku jsem byla a doporučuju, Petra je úchvatná, navíc Arabové v Jordánsku jsou úplně jiní než Arabové třeba v Egyptě, V Jordánsku se v klidu můžeš projít po tržišti a nemusíš prchat jako v Egyptě, protože ti nikdo nic nenutí, nebála bych se tam jet na vlastní pěst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
29.11.16 18:01
@Burj Chalifa píše:
no právě že ještě nebyla :(.Wadi Rum mě hrozně láká, jsem namlsaná fotografiemi.Budu muset ještě zašmejdit na googlu, určitě to mají ti beduíni nějak organizované. Zkusím vygooglit nějaké místní cestovky.

V každém hotelu ti s tím pomůžou. Oni jsou tam všichni příbuzní :D a nám to zařizoval nějaký bratranec majitele hotelu. :palec: Žádný problém a netřeba se bát. Ve vesnici před pouští jsme nechali velké bágly a vzali si jen něco na jeden den a na spaní. Terénními auty jsme sjezdili určité atraktivní úseky (těch je více, je třeba si vybrat) a odpoledne jsme byli u beduínského stanu. Ty stany jsou po poušti rozmístěny daleko od sebe a v každém je večer nějaká skupina turistů. Jsou to skupiny i jednotlivci různých národů, je to jedno. Spí se v těch stanech na lehátkách. Některá stojí přímo v písku, některá i na kobercích. To je různé. Doporučuji svůj spacák. Místní pokrývky jsou hodně jeté. Beduíni vaří večeři v díře v zemi, kde jsou horké kameny. Druhý den se přes poušť jede pro věcí a pokračuje se dále.

• Citovat
  • Upravit
36504
29.11.16 18:05
@Martina D. píše:
@Burj Chalifa V Jordánsku jsem byla a doporučuju, Petra je úchvatná, navíc Arabové v Jordánsku jsou úplně jiní než Arabové třeba v Egyptě, V Jordánsku se v klidu můžeš projít po tržišti a nemusíš prchat jako v Egyptě, protože ti nikdo nic nenutí, nebála bych se tam jet na vlastní pěst.

Já bych se ani nebála, ovšem jsem týpek s nulovou orientační schopností, takže se ztrácím i na turistických značkách. Potřebuji být z hotelu vyzvednuta, provázena a doručena zpět. Lety samozřejmě sama zvládám. Ale nechci jet s žádnou českou výpravou, potřebuji vypnout hlavu v cizojazyčné skupině, nejlépe tam, kde na mě nemluví. S tímto úmyslem jsem letos jela do západní Afriky s polskou cestovkou. Jenže ouha, všichni se mě v rámci slovanské vzájemnosti dobrosrdečně snažili adoptovat, pořád mě brali mezi sebe - fakt hodní, ale já měla hlavu jako meloun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.11.16 18:07
@Kobliha51 píše:
V každém hotelu ti s tím pomůžou. Oni jsou tam všichni příbuzní :D a nám to zařizoval nějaký bratranec majitele hotelu. :palec: Žádný problém a netřeba se bát. Ve vesnici před pouští jsme nechali velké bágly a vzali si jen něco na jeden den a na spaní. Terénními auty jsme sjezdili určité atraktivní úseky (těch je více, je třeba si vybrat) a odpoledne jsme byli u beduínského stanu. Ty stany jsou po poušti rozmístěny daleko od sebe a v každém je večer nějaká skupina turistů. Jsou to skupiny i jednotlivci různých národů, je to jedno. Spí se v těch stanech na lehátkách. Některá stojí přímo v písku, některá i na kobercích. To je různé. Doporučuji svůj spacák. Místní pokrývky jsou hodně jeté. Beduíni vaří večeři v díře v zemi, kde jsou horké kameny. Druhý den se přes poušť jede pro věcí a pokračuje se dále.

to mi povídej, ty deky. Má čerstvá zkušenost zahrnuje i kousance od štěnic. Ale byla to fakt exotika, patřilo to k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí