Jsem kuřačka a podstupuji IVF

Anonymní
27.10.16 10:20

Jsem kuracka a podstupuji IVF

Ahoj devcata, mame pred sebou 2.IVF. Prvni pokus dopadl neuspesne, po vysetreni PGS zbyla 2embryjka vhodna k transferu, ani jedno se bohuzel nezahnizdilo:-( Muj problem je i to, ze jsem kuracka, sice jsem to omezila, bohuzel se mi nedari prestat uplne. Ma dr.mi pri posledni konzultaci rekla, davam Vam 35% na uspech, prestante hulit HNED!! Sakra, ja bych rada, ale jak?? Nemate s tim nektera zkusenost? Prozatim prosim o anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19606
27.10.16 10:27

Z vlastni zkusenosti-kdyz mas motivaci, tak to jde…ja prestala po osmi letech a dvou krabickach denne ze dne na den…nebylo to jednoduche prvnich 14dni…pak to slo…co může byt vetsi motivace nez dite? Jinak muj bracha prestal za pomoci akupunktury…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4963
27.10.16 10:28

Nezlob se na mě, ale pokud pro tebe dite není dostatečná motivace přestat kouřit, tak se na to snad rovnou vykasli.. Na přestala několik týdnů před tím, než jsme se začali snažit. Zdraví dítěte z nejvíc, navíc když ti dr. řekla, že přestat zvýší šance, tak snad není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
27.10.16 10:31
@Anonymní píše:
Ahoj devcata, mame pred sebou 2.IVF. Prvni pokus dopadl neuspesne, po vysetreni PGS zbyla 2embryjka vhodna k transferu, ani jedno se bohuzel nezahnizdilo:-( Muj problem je i to, ze jsem kuracka, sice jsem to omezila, bohuzel se mi nedari prestat uplne. Ma dr.mi pri posledni konzultaci rekla, davam Vam 35% na uspech, prestante hulit HNED!! Sakra, ja bych rada, ale jak?? Nemate s tim nektera zkusenost? Prozatim prosim o anonym

Víš, pokud tě ani touha po dítěti a složitý a komplikovaný proces jak k němu přijít neodradil od kouření, pak jednoduchá rada není. Existují léky (ale ty v případě těhotenství nemůžeš), existujé náhradní nikotinová terapie, ale to taky není zrovna ideál, navíc lidé mají tendenci se tím nikotinem předávkovat. Takže asi nejlepší rada zní…chceš dítě? A chceš zdravé dítě? Tak prostě přestaň. Neumím si představit lepší motivaci. Neber to jako rýpání, jen shrnutí faktů a možností. Na toto jsi měla myslet předem. Zajdi si do porady pro odvykání kouření a ptej se tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
27.10.16 10:36

Kourila jsem dost. Když jsme chtěli dítě, tak jsem proste uz dalsi krabičku nekoupila. A bylo. Když chceš jde to. Když ne, tak ti ani nějaké náhražky nepomohou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.16 10:37

Samozrejme, ze mam motivaci a strasne moc si preju zdrave miminko. Kourim uz ale pomalu 20let, kourila jsem krabicku denne, dnes jsem ani ne na pulce, ale..me telo tu cigeretu porad potrebuje. Smekam pred kazdym, kdo ma tak silnou vuli prestat ze dne na den. Dekuji za tip akupunktury..

• Citovat
  • Upravit
960
27.10.16 10:41

Ja ale nechapu jak to chces udelatn pokud otehotnis? To reve tak nudes ˇiset prestat a hned, to ke prece uplne stejne ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
27.10.16 10:48

Já bych si prohlédla nějaké „pěkné“ obrázky, co kouření dělá s plodem v děloze a co dělá obecně…já teda nikdy nebyla silná kuřačka, ale kouřila jsem příležitostně, takže nejsem „svatá“, ale když vidím ženskou s pupkem a retkem, tak mám co dělat, abych jí přes tu tlamu nedala, sorry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4954
27.10.16 10:51

Zakladatelko ja teda osobne nekourim, ale mam par kamaradek, ktere kourily i kdyz to dite bylo vymodlene a povedlo se treba po 5 ti letech. Doktor jedne rekl (ptala jsem se ji na to),ze telo uz je za ty roky navykle a pokud je zavisla tak telo s tim bude hur bojovat a hrozi, ze by se narodilo hyperaktivni dite, protoze by rostlo v tele nervozni a zavisle matky, doporucil omezit koureni na nejakou pripustnou mez (tu teda nevim),ale pokud to nejde nevysazovat ze dne na den.Zkus to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
27.10.16 10:55
@Anonymní píše:
Zakladatelko ja teda osobne nekourim, ale mam par kamaradek, ktere kourily i kdyz to dite bylo vymodlene a povedlo se treba po 5 ti letech. Doktor jedne rekl (ptala jsem se ji na to),ze telo uz je za ty roky navykle a pokud je zavisla tak telo s tim bude hur bojovat a hrozi, ze by se narodilo hyperaktivni dite, protoze by rostlo v tele nervozni a zavisle matky, doporucil omezit koureni na nejakou pripustnou mez (tu teda nevim),ale pokud to nejde nevysazovat ze dne na den.Zkus to taky.
Keci v kleci, to jsou výmluvy těch, co s tím nedokážou seknout…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.16 10:56

Vite, ono je to tezke, ale ani ja jakozto kurak, nesnasim pohled na tehule a maminky s kocarkem s vajglem v puse, je to hnus.. Verim tomu, kdybych otehotnela, tak by to bylo pro me jednodussi prestat. Vim, ze mnoho z vas me odsuzuje, coze jsem za cloveka-chtit mimi a pritom kourit..

• Citovat
  • Upravit
2226
27.10.16 11:01
@Anonymní píše:

Přestaň přesně tak, jak ti to poradila doktorka, a to hned, poraď se když tak s praktikem o nějakých náhražkách. Já to prostě nechápu, podstupuješ IVF, šanci Ti může zvýšit, když přestaneš hulit a pro Tebe je to problém. Tak to to dítě asi zase až tak moc nechceš…Já jsem třeba pažravá, ale když jsem měla těh. cukrovku, tak. jsem prostě nežrala…jaký ještě větší motiv potřebuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6034
27.10.16 11:07

No to babo raď, teďka… zakladatelko, kolik ti je? Jde o to, že kouření v těhotenství opravdu snižuje možnost, že donosíš zdravé dítě. Minimálně se narodí se závislostí na nikotinu, to by byla výhra, toho se mimino zbaví. Pokud už nejsi nejmladší (když podstupuješ IVF, tak asi nebudeš), tak ti každý doktor řekne, že s věkem roste riziko potratu nebo poškození dítěte. Pokud k tomu navíc kouříš, je to riziko mnohem, mnohem větší.

Určitě se na to téma zkus pobavit se svojí doktorkou. Jestli a případně jak moc velké je riziko, když budeš kouřit dál, ale podaří se ti to snížit na nějakou rozumnou mez, třeba 2 cigarety denně. Vzhledem k tomu, že postupné snižování dávek u tebe zjevně zabírá, kdežto vůli nemáš tak silnou, abys s tím přestala hned (nevyčítám, jen konstatuji fakt), tak tohle pro tebe může být cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
27.10.16 11:08
@Anonymní píše:
Vite, ono je to tezke, ale ani ja jakozto kurak, nesnasim pohled na tehule a maminky s kocarkem s vajglem v puse, je to hnus.. Verim tomu, kdybych otehotnela, tak by to bylo pro me jednodussi prestat. Vim, ze mnoho z vas me odsuzuje, coze jsem za cloveka-chtit mimi a pritom kourit..

Já tě neodsuzuju, je vidět, že s tím něco dělat chceš a to je dobře…držím pěsti, určitě to zvládneš… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
27.10.16 11:14

No asi po dítěti zas až tolik netoužíš, když nejsi schopná přestat kouřit.

nechápu to - první pokus nevyšel, fajn, nemusí to být tím kouřením. Ale doprčic, když ti jde otěhotnět těžko, tak snad uděláš co nejvíc, aby se to povedlo, ne?

Že si tělo žádá je výmluva, znám takových lidí, kteří hulili jak fabriky krabičku denně, a pak ze dne na den přestali.

Co je za problém si prostě další cigarety nekoupit? To samý chlap? Když doma nebudou, tak kouřit nebudeš.

To je ti fakt úplně ukradený, že kvůli kouření můžeš potratit, mít postižené miminko a podobně?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex