Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na to je nejlepší zajít na gynekologii ať jizvu prohlédnou a posoudí.
Manžel se může tvářit jak chce. Když do tebe ejakuluje, těhotenství není nikdy uplně ze hry.
@Kryptozoo Určitě zajdu. Že jo, já jsem mu to říkala pořád, vždycky se smál, tak snad mu úsměv vydrží až mu to oznámim ![]()
@Anonymní píše: Více
prášky jsou spolehlivé, ale jejich uživatelky nikoli
Při pravidelném braní je HA spolehlivá. Může to pokazit jiný lék, který zruší účinnost HA (např. některá ATB) nebo třeba průjem. Ale to je vše uvedeno v příbalových letácích. Zajdi se poradit na gyndu. Jestli chceš další, nedávala bych to pryč jen proto, že jste chtěli 3 roky počkat. To by se nemuselo vyplatit.
Brala jsem prášky asi 10 let a nikdy jsem těhotná nebyla. Za mě je to velmi spolehlivá forma ochrany, selhání je většinou způsobené uživatelskou chybou, kontraindikací.
Jinak jsem taky otěhotněla přesně rok po porodu, vždycky jsme se tak malého rozdílu bála, ale nebylo to tak strašný.
Otěhotněla jsem plánovaně rok po porodu (také císař). Ve 12tt na screeningu zjistili, že jizva po prvním císaři není v jednom místě dobře zhojená, ale že se to bude řešit až na konci těhotenství a rodit budu pravděpodobně znovu císařským řezem… Miminko jsem donosila normálně do 39tt, s jizvou jsem neměla vůbec žádné potíže, ani jsem se nijak nešetřila (normální péče o roční dítě) a rodila jsem pro jistotu znovu císařem. Vše bylo v pořádku.
Potom jsem měla ještě jedno děťátko a také císařem. Jinak znám ženy, které otěhotněly i půl roku po císaři a bylo to v pohodě.
Gratuluji. ![]()
Otěhotněla jsem 7 měsíců po císaři..dá se říct že plánovaně..chtěli jsme děti blízko od sebe, jizva byla dle všeho dobře srostlá tak jsme se nechránili…
Cca od 20 týdne mě jizva a celkově podbřišek povolovaly..ale bylo to tím že jsem se hodně namáhavá..manžel si totiž zlámal nohu a 5 měsíců hopsal o berlích…takže jsem tahal vše hny nákupy, vozila ho po vyšetřeních..veškeré domácí práce… do toho péče o roční nehodící dítě…po uzdravení pak zas byl hodne v práci nebo na brigádě aby nahradil tu finanční ztrátu…nicméně už aspoň pomohl s těmi nákupy
jakmile dítko začalo chodit bolesti se vytratily…nicméně pro dnbyl opět císař protože jsem měla tehotenskou cukrovku na inzulínu a z diabetologie nechtěli aby ho prenasela…sama jsem se do termínu nerozrodila takže pak byl císař…
Chci jen říct, že jizva může být špatná i po dlouhé pauze. Já jsem teď rodila císařem, protože ani po 8 letech, nebyla jizva dobrá a dokonce akutním císařem neplánovaně dříve, protože jizva v jednom místě měla méně než 1mm.. rekonvalescence hrůza a děs, ale teprve to je 5 dní od císaře.. nikdo nemůže říct jak to bude u Vás ☺️
No já po HA těhotná byla. Zkoumala jsem platíčka za poslední 2 měsíce a všechny vybrané. Furt jsem tomu nevěřila. Pak mi gynekolog podával otázky a zaznělo, jestli jsem neměla ATB. Měla ![]()
No miminko jsme v brzké době plánovali, tak se to trošku urychlilo ![]()
Takže ona spolehlivá je, ale je mnoho faktorů, co její účinek snižují…
@Markéta188 píše: Více
zrovna u těch antibiotik ale upozorňují v lékárně
Gratuluji, dítě jste chtěli, ale prostě přišlo dřív
ja myslím, ze vekovy rozdíl 2 roky mezi sourozenci je super.
Manžel bude asi zaskočen, ale. urcite bude rad ![]()
@vokishka píše: Více
Ne vzdycky. Stejne jako u trezalky jsem se to dozvedela az o hodne pozdeji kdyz jsem si o tom cetla na netu a mela jsem ten mesic sakra ztazenej zadek. A to mi to na zklidneni pred zkouskama doporucili primo v lekarne
Jsem rok po porodu, konkrétně po císaři, a jsem těhotná. Antikoncepci beru, další dítě chtěl manžel až tak za tři roky, nevím jak bude reagovat že bude mít miminko za pár měsíců. Stalo se vám že jste otěhotněli i během hraní prášků? To jsou vážně tak nespolehlivý? Beru Azalii, a opravdu pravidelně. Spíš mě zajímá, jestli vůbec po tak krátké době mohu odnosit a porodit, kvůli té jizvě, nerada bych o to nějak přišla