Jsem smutná (vysazeni AD)

58
30.3.22 13:48

Jsem smutná (vysazeni AD)

Ahoj, už to bude patým rokem, co jsem onemocněla schizofrenii a nasledně i postpsychotickou depresi a začala na to uživat léky, ktere mi krasně zabraly. Do toho mám tříletou dcerku a jsem opět těhotná, vysadila jsem antidepresiva, aby malá nebyla pod jejich vlivem, ale od te doby je to šílené. Výkyvy nálad, ostrá bolavá realita, smutek, nuda.

Vše se vyvíjí jak má at už miminko, malá nebo přístavba domu… Ale citim se strašně sama… nebaví mě to na mateřské… samozřejmě mala je užasná a na miminko se těším.. ikdyž je tam vidina opět tří let o řevu, krmení a vyměně plínek. Ale denně se budím do obrovské nudy a samoty, ikdyž přítele mám… nic mě nebaví… uvařím, uklidím, postaram se o malou… ale ubijí mě vnitřní smutek, jak je vše dokola… kamaradky v Brně nemám.. takže ani kam se jít vypovídat.. je mi prostě smutno a nevím co stím.. pokud se tady najde dušička co to má podobně, moc ráda si o tom s někým popíšu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9163
30.3.22 13:54
@Bonnie83 píše:
Ahoj, už to bude patým rokem, co jsem onemocněla schizofrenii a nasledně i postpsychotickou depresi a začala na to uživat léky, ktere mi krasně zabraly. Do toho mám tříletou dcerku a jsem opět těhotná, vysadila jsem antidepresiva, aby malá nebyla pod jejich vlivem, ale od te doby je to šílené. Výkyvy nálad, ostrá bolavá realita, smutek, nuda.Vše se vyvíjí jak má at už miminko, malá nebo přístavba domu… Ale citim se strašně sama… nebaví mě to na mateřské… samozřejmě mala je užasná a na miminko se těším.. ikdyž je tam vidina opět tří let o řevu, krmení a vyměně plínek. Ale denně se budím do obrovské nudy a samoty, ikdyž přítele mám… nic mě nebaví… uvařím, uklidím, postaram se o malou… ale ubijí mě vnitřní smutek, jak je vše dokola… kamaradky v Brně nemám.. takže ani kam se jít vypovídat.. je mi prostě smutno a nevím co stím.. pokud se tady najde dušička co to má podobně, moc ráda si o tom s někým popíšu..

Ahoj, též mám schizofrenii (9 let) a měla jsem deprese, ale děti nemám a ani bych je nezvládla. A ta antidepresiva jsi vysadila na doporučení lékaře, nebo sama od sebe? Chodíš na kontroly k psychiatrovi? A antipsychotika nebereš, když má schizofrenii? Já beru právě AD i AP. A psychologa nemáš, že bys to s ním rozebírala? Držím ti moc palce, ale opravdu bych to řešila s odborníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.3.22 13:56
:(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
30.3.22 13:59

Lollitka

Ahoj, AD jsem vysadila po poradě s doktorem a AP samozřejmě pořád beru, protože je porod a šestineděli hodně rizikové období, co se týče psychiky, tak jsem nechtěla riskovat já ani doktor, takže jsme AP jen snižily.

K psychiatrovi samozřejmě chodím.. :) a co se týče psychologa, vyzkoušela jsem 3 a nijak mi to nepomáhalo.. radili a říkali jen to, co jsem sama věděla.. prostě mi to nic nepřinašelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.3.22 14:04

No zavolej svým ošetřujícím psychiatrům a řešte jak tvoji neurochemii zase zkrotit.

držím palce, ať se to podaří rychle srovnat. Kdyby se nedařilo, tak v NUDZ je poradna právě pro těhotné co potřebují psychofarmaka, ať tě tam tvůj ošetřující lékař/ka pošlou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
30.3.22 14:05
@vbock0 píše: :(

co to má za smysl sázet smajlíky do všech diskusí? bez vyjádření názoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
30.3.22 14:07

nové AD

@Ou On by nebyl problém v tom, že mi nenapiše nové AD. Ale v tom, že nevím, jestli je brat když jsem těhotná, nebo překonat ty pocity smutku a nudy a začit znovu až porodím. Jsem ve 24t.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.3.22 14:08

A a zkus začít chodit alespoň do CDZ či Prahu na společenské a svépomocné aktivity, postupně se tam naučíš jak si pěstovat kamarádské vztahy a aktivity sama a přesně podle svého.

https://www.prah-brno.cz/…ti/volny-cas

https://www.cdz-brno.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.3.22 14:10
@Bonnie83 píše:
@Ou On by nebyl problém v tom, že mi nenapiše nové AD. Ale v tom, že nevím, jestli je brat když jsem těhotná, nebo překonat ty pocity smutku a nudy a začit znovu až porodím. Jsem ve 24t.

No jenže ono taky ta rozhozená neurochemie se po porodu může rozjet do hodně hnusné psychotické ataky.

Ano - chceš je brát - existují bezpečné léky, který ti umožná aby si zvládla náročné obobí těhotenství, porodu a šestinedělí s podobnou kvalitou života jako kdyby si nevyfasovala křehčí psychiku.

Kdyby si byla diabetička, tak by si taky normálně užívala inzulin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
30.3.22 14:12

A jak si muzes sama vysadit antidepresiva, tak ze dne na den? To se vysazuje pod dozorem lékaře, psychiatra, jinak hrozí navrat potíží i zhorseni priznaku nez pro ktere si prvotne je zacala lecit. A těhotenství neni kontraindikaci antidepresiv. Mela bys mit sve leky, kdy jsi stabilni, stabilizovana a pak muzes celit jednomu z nejnáročnějších životnich obdobi. Jestli je ti takhle mizerne, tak by ses mela poradit se svym lekarem. Nelecena Deprese muze byt stokrat horsi, nez leky. A co az pak prijde porod, sestinedeli… Edit. Promin az ted vidim, ze to bylo po porade s lekarem

Příspěvek upraven 30.03.22 v 14:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9163
30.3.22 14:17
@Bonnie83 píše:
Ahoj, AD jsem vysadila po poradě s doktorem a AP samozřejmě pořád beru, protože je porod a šestineděli hodně rizikové období, co se týče psychiky, tak jsem nechtěla riskovat já ani doktor, takže jsme AP jen snižily.K psychiatrovi samozřejmě chodím.. :) a co se týče psychologa, vyzkoušela jsem 3 a nijak mi to nepomáhalo.. radili a říkali jen to, co jsem sama věděla.. prostě mi to nic nepřinašelo…

Aha, tak to jo, když to bylo po poradě s Dr. Ale i tak, kdyby se to nějak horšilo, tak bych se asi k AD vrátila, jak píše @Ou tak v NÚDZu v Klecanech u Prahy jsou odborníci na léky a těhotenství ev. kojení, kamarádka tam začala v těhotenství docházet a byla moc spokojená, AD jí vrátily právě, protože jí taky nebylo dobře, některá se v těhotenství můžou. Tak to je blbé, že nemáš dobrou zkušenost s psychology, já měla některé taky o ničem, ale pořád jsem hledala dál a teď mám naprosto úžasnou psycholožku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
30.3.22 14:19

@Ou děkuji za tip.. o skupině práh vím.. jen s malou dcerkou není možné navštěvovat jejich centra.. zucastnuji se alespon jejich programu vedených přes internet (videopřednášky).

Já se bojím i toho, že když bud brát opět AD, tak mě to zase zpomalí, jako když jsem je brala předtím. To jsem pořád pospavala. Ted se zase dokažu víc věnovat malé, která je vzhuru uz od pul šesté rano.

A jak jsem psala, tak aby to neskončilo psychotickou atakou tak AP pořád beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
30.3.22 14:21

@Tatiana222 Samozřejmě to nebylo ze dne na den, vysazovala jsem je postupně 3 měsíce a pod dozorem psychiatra. Nebrala jsem velké dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
30.3.22 14:23

@Bonnie83 ano, spatne jsem docetla. to je mi lito. A nezvazujes znovu zacit? Musi to byt jiste hodne tezke a jeste bude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
30.3.22 14:28

@Tatiana222 Proto jsem založila diskuzi, protože nevím jestli opět začít brát a být unavená a spavá… a nebo tohle a moct byt vzhuru uz od rána a věnovat se dcerce, která si sama vyhraje, ale potřebuje prostě dozor.

Opravdu nevím, jestli znovu začít s AD nebo si říkám, že to přejde, že to nemůže byt pořád tak špatné… že si třeba najdeme s julinkou maminku s dětma, se kterou se budeme navstěvovat a bude po problému.. nebo i to pěkné počasí uděla divy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí