Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
a on nikdy u babičky s dědečkem nebyl? Oni to dostali příkazem? My hlídali vnuka, když ještě neměl ani rok. Aby si jeho rodiče mohli zajít na několikadenní festival. Já byla ráda, že máme mimčo „pro sebe“, oni se šli pobavit. Nevím, proč bys měla mít výčitky.
@vokishka měli ho, mamy to tam miluje, ale já jsem hodně precitlivela.
no tak si to užijí obě strany, syn i jeho prarodiče. Vždyt jde o tři dny.
Za mě je to úplně v pohodě
hele s mým synem byla třeba i v nemocnici hospitalizovaná babička, musela sem se starat o další děti. Holt se nedá nic dělat no.
A on nejezdi k nim na prazdniny, víkend nebo tak? Vždyť jsi ho neodložila nikam do útulku, ale k prarodičům, kteří ho mají určitě rádi a rádi s nim tráví čas ne?
jasne udělali. kdyz nebudes pracovat, nebudeš mit penize. a dite jidlo. tak je lepsi byt u babičky než bez jídla, ne?
A já dítě dávala na hlídání ještě ani ne v půl roce. A jeli jsme s chlapem na dovolenou. ![]()
Za mě? Ne nejsem nejhorší matka na světě. A jestli si to o mě někdo myslí? Ať mi políbí (_!_)
co je mi po ostatních ![]()
Takže jednej tak, jak potřebuješ. Ne podle toho, co by udělal někdo jiný …
To na sobě zapracuj.
Kluk to přežije, ty budeš muset, prace živý všechny.
Takových situací ještě bude a buď ráda, že ho máš komu s klidným svědomím svěřit. Navíc už jen na doléčení…
@vokishka takové děti naštěstí nemáme, přes 2 roky kojené, první noc bez nás tak ve 3,5letech u starší, protože jsem zůstala v nemocnici, ale pak už zvládla týden v cizině s našimi, mladší přes den v pohodě u našich a v noci by byl strašný řeč, protože se ještě budu na kojení ![]()
@Šmoulice to jsou ty děti na flašce
my si na dovolené bereme děti s sebou, jsou naše…na noc až si řeknou, že to zvládnou…
Jojo jsou. ![]()
Kojit jsem nechtěla od začátku, ani jsem to nezkusila. Rovnou flaška. A bylo to super rozhodnutí. ![]()
Ano, neboj. Dítě si sebou bereme taky na dovolené.
Ale užíváme si dovolené i sami. S narozením dítěte svět nekončí ![]()
Myslím si o tom to, že by sis měla promluvit s odborníkem. Tohle fakt není velké trápení, v podstatě o nic nejde a prožíváš to jako nějakou životní tragédii. Větší problémy se Ti asi v budoucnu nevyhnou, tak bych se trochu zocelila.
No vidíš a já nechala doma nejen děti, ale i manžela
jela jsem na dovolenou s kamarádkami. Dítě 6 let a druhé 18 měsíců.
Všichni přežili bez traumat.
Syn 4 roky je nemocný, streptokok, to nejhorší už snad pominulo. Jsem květinářka a vzhledem ke konci školního roku musím do práce, partner je pracovně v zahraničí. Dnes vezu syna fo čtvrtku k mým rodičům, s tím, že ve středu ho pojedu navštívit.
Mám velké výčitky, trápím se tím. Pripadam si jako matka k ničemu.
Co si o tom myslíte? Udělaly byste to?