Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
http://www.zbozi.cz/…irup-250-ml/, jsou i tablety a i od jiných firem.
Jinak vit C se vyplatí koupit v DM drogerii, sypky prasek v oválné krabicce, vydrží opravdu dlouho.
Taky je dobrý přípravek
http://www.zbozi.cz/…60-50-extra/
Ahoj, tak teď zažívám něco podobného. Každý měsíc se mi nemoci vrací. Moc bychom chtěli mimi, ale mám strach už kvůli opakovaným nemocem. Snažili jsme se v podstatě jen měsíc, kdy jsem si myslela, že už je po nemocech. Hned jsem otěhotněla a v den co se mi ukázal pozitivní test mě schvátil další streptokok v krku. Skončilo to raným potratem
. Příčin mohlo být víc, už asi jen moje rozkolísaná psychika tomu hodně nahrála. Jsem už vyčerpaná po nemocech tak jsem si teď řekla, že si dám asi pauzu na 3 měsíce, obědnala jsem se i k psychologovi. Tak uvidíme
.Někdy mám pociti, že sama na sebe vyvíjím nátlak
abych nebyla nemocná a pořád se z něčím peru a nemocem se bráním až jsem z toho totálně vyštěvená. Zatím jsem zjistila, že pokud to přijde, nejlepší je nemoci se totálně poddat, totálně se jí nechat zahltit, být prostě úplně nemocná. A zároveň udělat pro své zdraví to nejlepší
co můžeš. Totálně poddat nemoci myslím psychicky
jsem zjistila, že nemoc tak rychleji odejde než, když s ní bojuju.
tak uvidíme
Je pravdavda že díky těm neocem jsem hondě změlila svůl život a v něčem i klepšímu ![]()
Jdu se spíš jen vypsat ze zoufalství. Tenhle rok se od podzimu nemůžu vyhrabat z viróz a rýmiček. Mám pocit, že jsem nachcípaná snad v kuse. Starší mi to donese ze školky, sám má max rýmu, občas teplotu a já jsem z toho 14 dní špatná. Ani vyležet se nemůžu, protože nemám hlídání. Už jsem z toho strašně unavená, nemám energii cokoli dělat, všechno se mi hromadí. Kdykoli se naskytne chvilka, že bych si mohla odpočinout, tak mě tělo předběhne a chytnu ještě něco horšího. Na návštěvě u matky jsem dostala strašnou angínu, naštěstí se postarala o kluky a ti to nechytli. Teď jsem se upínala k vánocům, že se na chvíli všechno zastaví a já zase chytnu dech. No nemám už třetí den virózu?, z kašle už druhou noc nespím a teď mi ještě zalehlo bolestivě ucho.
Už začínám být docela zoufalá. Jako dítě až do VŠ jsem bývala takhle hodně nemocná, ale potom to s nástupem na VŠ přešlo a roky jsem neměla nic vážnějšího.
Nemám s tím vlastní zkušenost, ale slyšela jsem, že na časté virózy je dobré brát preventivně lék Rybomunil
Ale je pouze na předpis.
@Elenloth píše:
Jdu se spíš jen vypsat ze zoufalství. Tenhle rok se od podzimu nemůžu vyhrabat z viróz a rýmiček. Mám pocit, že jsem nachcípaná snad v kuse. Starší mi to donese ze školky, sám má max rýmu, občas teplotu a já jsem z toho 14 dní špatná. Ani vyležet se nemůžu, protože nemám hlídání. Už jsem z toho strašně unavená, nemám energii cokoli dělat, všechno se mi hromadí. Kdykoli se naskytne chvilka, že bych si mohla odpočinout, tak mě tělo předběhne a chytnu ještě něco horšího. Na návštěvě u matky jsem dostala strašnou angínu, naštěstí se postarala o kluky a ti to nechytli. Teď jsem se upínala k vánocům, že se na chvíli všechno zastaví a já zase chytnu dech. No nemám už třetí den virózu?, z kašle už druhou noc nespím a teď mi ještě zalehlo bolestivě ucho.![]()
![]()
Už začínám být docela zoufalá. Jako dítě až do VŠ jsem bývala takhle hodně nemocná, ale potom to s nástupem na VŠ přešlo a roky jsem neměla nic vážnějšího.
To je hrůza
Znám.
Nosí ti to ze školky.
Jdi k doktorce a nech si udělat crp, možná potřebuješ atb.
Máš prcka první rok ve školce?
Já to měla loni to samé, během podzimu tři angíny, potřetí už jsem brečela zoufalstvím. O dalších nachlazeních ani nemluvím. Přitom malej sice pořád unudlenej, ale nic horšího. Asi se musí promořit nejenom děti, ale i rodiče.
Letos už je to výrazně lepší ![]()
@Mar__tanka1983 Jo jo, starší začal od září chodit do soukromé školky na 4 dopoledne. Já tak nějak předpokládala, že nemocný bude on a ne já
Mám pocit, že on to donese ze školky, na mladším popř. na manželovi se to vykultivuje na nějakou sviňárnu a tu chytnu já. Protože starší má vodovou rýmu, mladší už zelenou, manžel jeden den vypadá schlíple a má rýmičku a já potom týden chci umřít.
Nech si udělat vyšetření na mononukleozu. Já to takhle měla před dvěma roky. Přesně, na podzim, od listopadu durch nemocná a v lednu z krve se na to přišlo. Nechci Tě tím strašit, ale raději si k té doktorce zajdi. Dostávala jsem se z toho měsíce a dodnes to občas ještě pociťuji. ![]()
Na podzim jsem byla taky každých pár týdnů nemocná. Ty testy na mononukleózu určitě zkus, pokud nic neprokáží, tak mě pomohly na podzim hromady vitamínu C, jedla jsem toho klidně 1000 mg denně. A taky jsem kupovala preventan akut a jedla ho ráno a večer. Teď už jsem dlouho nic nechytla, tak snad už to bude dobrý.
@Advise @enyf Mononukleozu můžu naštěstí vyloučit. Jak jsem měla tu hnusnou angínu, tak doktorka na ni měla podezření, protože nechtěly zabrat ATB, takže mi nechala udělat krevní testy. Mít mononukleozu, tak si to jdu rovnou hodit, to je hnusná nemoc.
Preventan akut jsem si koupila taky. Budu muset nasadit nějakou posilovací léčbu, probiotika už beru. Nechci ale do sebe toho cpát moc, protože mám navíc potíže se žaludkem, tak aby se mi to nezhoršilo, to by ještě chybělo.
Tak koukám, že to je všude stejný. Kluk od listopadu ve školce, od té doby všichni doma neustále na hromadě. Začlo to virózou, pak přišla zelená rýma, teď mají oba vlhký kašel, a hitem posledního týdne je průjem - ale ten plivnul jen na mě s mužem, naštěstí (?). Já jako bonus jsem ze školkové rýmičky dostala zánět dutin, takže jsem chtěla tři týdny proskočit zdí
Prý to trvá zhruba rok, to promoření, ale toho už se asi nedožiju.
Ahoj musím taky napsat. Před 2 lety jsem měla těžký zápal plic, zabrala mi až 3 antibiotika, měsíc jsem je brala. Půl roku na to atb na močák, pak na močák zase, potom opět bakter. infekce a nakonec na zánět kůže. Teď jsem opět po půl roce byla u doktorky a napsala mi je na průdušky a zánět dutin.
Mám totálně rozhozenou imunitu, padají mi od zápalu plic ve velkém vlasy. Nevím jak z toho ven, žádná imunopresiva mi nikdo nenapsal a ani je nechci, po nich se nespí a teta přibrala snad 15 kg.
Jím půl roku chlorellu-mořskou času. Má spoustu stopových prvků a je čistě přírodní.
Problém je, že momentálně uklízím bytové domy, takže je tam na chodbách tak 12.C ven a dovnitř…při těch mrazech hrůza. Nevím jak z toho kolotoče ven:-( nemáte zkušenosti s homeopatiky na posílení imunity???