Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, zaregistrovala jsem se tady, abych s vali sdilela vsechno kolem tehotenstvi a matersvi, ale…
Jsme s pritelem nejakych 6 let, ja jsem o par let starsi, ale vzdycky nam to klapalo. Postupem casu jsme spolu zacli bydlet a ja jsem vedela, ze s nim chci byt naporad a verim, ze on to tak mel taky. Cca pred pul rokem jsme zacli delat na mimi, navrhnul to pritel, i kdyz ja uz chtela dite delsi dobu, ale byla jsem rada, ze i pritel k tomu dospel. Na zacatku leta me pritel pozadal o ruku, par tydnu na to jsem zjistila, ze jsem tehotna, priteluv postoj k tomu byl takovej neutralni, ale brala jsem to, nedava moc najevo svoje pocity…rikala jsem si, ze jsem fakt stastna, vcera jsem prinesla domu prvni obrazek z utz, jsem v 6+7tt…a dneska mi pritel rekl, ze dite nechce, ze se na nej neciti, ze si to uvedomil, kdyz jsem vcera donesla tu fotku. Byla jsem v soku…naopak mi rekl, ze po me nechce, abych sla na preruseni, kdyz jsem se ptala, proc mi to dite delal, tak ze si pry myslel, ze ho chce a ze mu mam dat cas…jsem tak nestastna, vubec nevim, co mam delat…mate s tim zkusenost? Zmeni se jeho postoj? Miluju ho, ale copak.se muze tesit na mimi a normalne s nim byt, kdyz vim, ze on nechce? Vlastne vubec nevim, jak ted s nim mam komunikovat…
![]()
No teď nenaděláš nic, můžeš jen doufat, že je to strach a že ho to přejde…
Po takové době vztahu je to zvláštní. Asi bych měla chuť mu něčím rozbít hlavu, aby se probral. Asi bych s ním nebyla schopná moc komunikovat. Znamená to, že se s tebou hodlá rozejít, nebo jak se vyjádřil k vaší budoucnosti?
Blb. Promiň, ale to mě první napadlo. Hele, chce nechce, jednou ho zplodil, dokonce dobrovolně, bude jeho a je na něm, jak se s tím srovná. Je to nepříjemné, ale i chlap, který se na miminko původně těšil, je kolikrát schopen z toho vycouvat (ať už před narozením nebo až po něm), záruka, že spolu budete tvořit šťastnou rodinu není nikdy. Takže bych se snažila nechat to být, chlapa nechat být, stejně je ještě brzy na jakékoliv plány (u nás dr. ani nedává těhotenskou průkazku dřív jak ve 12. týdnu), v prvním trimestru se může stát cokoliv. Připravuj se teoreticky na obě varianty, na výchovu dítěte s mužem i bez, a snaž se být co nejvíc v klidu. Uvidíš, buď opravdu potřebuje čas nebo…
Počkala bych. Já jsem podobně reagovala večer v den kdy jsem ráno našla //. Ze jsme to uspechali, ze se to nedá vrátit, ze je to moc brzo, ze to nezvládnu.. srovnala jsem se brzo.
@andelka83 píše:
Počkala bych. Já jsem podobně reagovala večer v den kdy jsem ráno našla //. Ze jsme to uspechali, ze se to nedá vrátit, ze je to moc brzo, ze to nezvládnu.. srovnala jsem se brzo.
byla jsem na tom stejně… ale já to svedla na hormony, nevím na co to svede chlap ![]()
@Fannta píše:
A ty chceš jít na přerušení?
Urcite nechci…dite chci uz tak dva roky, ale nedokazu si predstavit, jak bysme meli s pritelem fungovat…a byt sama, to si uz vubec nedokazu predstavit…
Zkus mu vysvetlit, ze dite neni hracka, ze nemuze dite chtit a za tyden se rozmyslet. Chlap co nema koule
hlavne kvuli takovymu mamlasovi nechod na preruseni.
Ale…jsem vytocena… ale porad si myslim, ze ted ma spis strach… ze ho to snad prejde.
Normalni, dostal strach. Kazdej zodpovednej chlap trochu zpanikari, kdyz je dite konecne na ceste, jen ti to nemel rikat. Normalne, pokud je vsechno tak, jak pises (jste spolu dlouho, dite jste planovali, mate zazemi…) by ho to melo rychle prejit…
@andelka83 píše:
Presne tak. Jen bych dodala, ze i kazda zodpovedna zena trochu zpanikari, kdyz najde dve carky
.
@Nafrněná na něco podobného hormonům. Ono než se tohle stane skutečností není jisté jak člověk vlastně zareaguje, kdyz je to opravdu tady.
@hanka.br. píše:
Po takové době vztahu je to zvláštní. Asi bych měla chuť mu něčím rozbít hlavu, aby se probral. Asi bych s ním nebyla schopná moc komunikovat. Znamená to, že se s tebou hodlá rozejít, nebo jak se vyjádřil k vaší budoucnosti?
No, chce byt se mnou…
@AnnaF píše:
Presne tak. Jen bych dodala, ze i kazda zodpovedna zena trochu zpanikari, kdyz najde dve carky.
Přesně tak. Já jsem vždycky otěhotněla tak rychle, ze mi spousta věcí nestihla docvaknout.
@zuzkasim jj,ja vim, ze se muze stat cokoli, s tim samozrejme „pocitam“, jen proste me tohle sdeleni dost zabolelo…