Jsem těhotná, prodlouží mi smlouvu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jsem těhotná prodlouží mi smlouvu ?
Ahojte holky, chci se zeptat…budu v práci druhým rokem…nejprve jsem měla na dohodu a pak mi dali smlouvu… teď v říjnu mi má končit měli by mi dát na neurčito, ale otěhotněla jsem a nevím jak to funguje. Prodlouží mi smlouvu? Musí?
Jste na tom někdo podobně?
Děkuji za rady
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Barbarela94 Určitě nemusí. Pokud ví, že jsi těhotná, tak Ti ji spíš neprodlouží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barbarela94 Nemusí a pravděpodobně taky neprodlouží, pokud nejsou extralidumilové a vlastně i hloupí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to na tobě už vidět? Pokud ne, tak bych to zkusila do toho října zatlouct a smlouvu dostaneš. Nárok na ní, ale žádný nemáš, je to jen na nich jestli ji dostaneš nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemusí a s velkou pravděpodobností neprodlouží. Nicméně, budeš v ochranné lhůtě, na mateřskou budeš mít nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jim řekneš, že jsi těhotná, tak Ti ji na 99% neprodlouží, protože by Ti museli držet místo v případě smlouvy na neurčito. Smlouvu Ti nemají povinnost prodlužovat. Kamarádka blbka řekla v práci, že je těhotná a vyprdli se na ni samozřejmě. Tak mě napadá jedině jim to prostě neříct, pokud to nebude vyloženě vidět. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mě končí smlouva 31.10… dělám ve výrobě, kde tahame těžké knihy..papíry atd… Nepotřebují na neurčito jen myslíte že se nesmiluji a neprodlouží alespoň o půl roku? Těhotné vždy přehodí na ruční práce lepení krabiček atd..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barbarela94 Pokud děláš těžkou práci, tak bys to zaměstnavateli měla hlásit. Těhotné mají některé práce zakázané.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barbarela94 píše:
No mě končí smlouva 31.10… dělám ve výrobě, kde tahame těžké knihy..papíry atd… Nepotřebují na neurčito jen myslíte že se nesmiluji a neprodlouží alespoň o půl roku? Těhotné vždy přehodí na ruční práce lepení krabiček atd..
možná když dojdeš za vedením a řekneš jim to takto, jsme těhotná, prosím, smilujte se a prodlužte mi jí alespoň o půl roku, tak budou lidumilové. Ale zase na druhou stranu, kdyby ne, máš možnosti, o mateřskou nepřijdeš a těch půl roku se dá překlenout buď za pomoci nemocenské nebo podpory z ÚP. Trápí tě, co by bylo toho půl roku, kdybys byla nezaměstnaná? Neboj, to se dá vyřešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barbarela94 píše:
možná když dojdeš za vedením a řekneš jim to takto, jsme těhotná, prosím, smilujte se a prodlužte mi jí alespoň o půl roku, tak budou lidumilové. Ale zase na druhou stranu, kdyby ne, máš možnosti, o mateřskou nepřijdeš a těch půl roku se dá překlenout buď za pomoci nemocenské nebo podpory z ÚP. Trápí tě, co by bylo toho půl roku, kdybys byla nezaměstnaná? Neboj, to se dá vyřešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petrolka píše:
@Barbarela94 Pokud děláš těžkou práci, tak bys to zaměstnavateli měla hlásit. Těhotné mají některé práce zakázané.
Právě o to mi jde…ze 4 měsíce to je moc abych to tajila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barbarela94 píše:
možná když dojdeš za vedením a řekneš jim to takto, jsme těhotná, prosím, smilujte se a prodlužte mi jí alespoň o půl roku, tak budou lidumilové. Ale zase na druhou stranu, kdyby ne, máš možnosti, o mateřskou nepřijdeš a těch půl roku se dá překlenout buď za pomoci nemocenské nebo podpory z ÚP. Trápí tě, co by bylo toho půl roku, kdybys byla nezaměstnaná? Neboj, to se dá vyřešit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barbarela94 To záleží na tom, jak jsou s tebou spokojeni a zda budou potřebovat někoho na krabičky… ještě můžeš znovu dostat na dobu určitou, tak šance je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barbarela94 Terinka ti neradí špatně, třeba ocení upřímnost. Kdybys lhala až do října a nechala si dát smlouvu, tak na tebe budou naštvaní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit