Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nikita1994 na ty ovulační testy. Musíš testovat každý den ve stejnou, odpolední hodinu, 2 hodiny před tím nepít, neřešit duchy.
@Nikita1994 píše:
@pikola návod na co???
No radsi i na ten těhotenský test.
@Nikita1994 píše:
Zdravím všechny maminky a budoucí maminky! Měla bych prosbicku. S přítelem se pokoušíme už moc dlouho (4roky, a to kdyz započítám i bývalý vztah) na gynde mi predepsali clostik tak jsem ho začala užívat a den pred ovulací jsem si udělala ovu test a byl negativní ( jedna ta carka měla být silnější nebo stejně jako ta kontrolní a nebyla) i tak jsme na to vlitli a od te doby už nic. Je to už 13 dní po styku a pociťuji citlivější bradavky, furt litam na malou a to jsem se momentálně léčila se zánětem moč. cest a prijde mi divné ze po antibiotikach litam častěji na záchod než předtím a bolí mě v podbřišku a mam nafoukle břicho. Cítím furt také napětí. Je možné že bych byla těhotná? Proletěla jsem tolik diskusí a furt si nejsem jistá. Test by mi to asi neukazal.
možné to je, ale jestli jsi měla zánět močáku, brala atb…nevím no, věšteckou kouli nemám, počkej do MS, když nedorazí tak udělej test.
@Kotatko03 nevim prave no… Je divne ze bych tak litala furt na zachod to se mi nikdy ani pri zanetu tak nestalo abych litala na malou. Musim chodit i v noci… Jinak na MS se me cekat nechce protoze ji mam dost nepravidelnou… Nekdy to dostavam pravidelne, nekdy dva mesice az pul roku zpozdeni
Nic z tebe nedělám. Jen se ptáš zase ty nás na něco, co my nemůžeme vědět. Vynechala ti ms? Jak máme asi vědět, jestli jsi těhotná? To se musíš zeptat lékaře nebo testu. A na tom testu je napsané, kdy a jak se má dělat. To samé na těch ovulacnich.
To je jako bych se tě zeptala co mám já dneska k obědu.
@Nikita1994 píše:
@Kotatko03 nevim prave no… Je divne ze bych tak litala furt na zachod to se mi nikdy ani pri zanetu tak nestalo abych litala na malou. Musim chodit i v noci… Jinak na MS se me cekat nechce protoze ji mam dost nepravidelnou… Nekdy to dostavam pravidelne, nekdy dva mesice az pul roku zpozdeni
A pokud to máš takhle, tak máš evidentně dost problém s cyklem a je potřeba té blíže vyšetřit a nějaké kalkulačky u tebe na ovulaci fakt neplatí. Třeba ani žádnou nemáš, to je taky možné.
@Nikita1994 jaké máš vyšetření že tě nasadila clostilbegyt. Doufam že tě ho nenapsala jen tak na zkoušku
pokud se snažíte takhle dlouho tak určitě máš nabrán hormonální profi a partner spermiogram. K clostilbegytu nic jiného nebereš? Spíš by jste měli jít do nějakého centra, tam udělají podrobné tety a řeknou v čem je problém a navrhnou léčbu ![]()
@pikola proto se ptám jestli nemá někdo podobnou zkušenost. pokud nemáš podobnou zkušenost tak nechápu proc sem pises. Nejsem cigana abych nevedela ze nevim jak se zachází s tehotenskyma testama. A u tehotenskych testu se pise ze se ma zkouset az po vynechani menstruace většinou… hodně zenskych se tu ptá a poradí…
@Markéta80 no napsala mi ho protože mi nedozravaji folikuly. Jinak to bylo běžné vyšetření jako u preventivky. Beru k tomu femibion 1
@Nikita1994 píše:
@pikola proto se ptám jestli nemá někdo podobnou zkušenost. pokud nemáš podobnou zkušenost tak nechápu proc sem pises. Nejsem cigana abych nevedela ze nevim jak se zachází s tehotenskyma testama. A u tehotenskych testu se pise ze se ma zkouset az po vynechani menstruace většinou… hodně zenskych se tu ptá a poradí…
Mám zkušenost, že jsem při problémů s otěhotněním šla na vyšetření. A to jsem měla pravidelně cykly a věděla i přesně ovulaci podle testů a měření teploty. Tak stále nechápu, na co se ptáš. Ano, můžeš být tehotna, ale taky nemusis, tose podle častějšího curani nepozná. A nevím, co sem tahas cikány.
@JayLee
u me to běžné není ale uz se mě párkrát stalo že jsem si psychicky vyvolala příznaky…
@Nikita1994 a hormonální profil dělala? Pokud ne tak jdi jinam, clostibegyt jsou hormony a neni to sranda. Na Tvém místě bych se objednala do centra, je v každém větším městě. tam vás proklepnou oba. Navíc při braní clostilu má být kontrola ovulce utz a případně přidat ještě další léky
, já brala ještě utrogestan
, ale základ je vyšetřit a zjistit důvod proč se ještě nepovedlo ![]()
@pikola a můžu se zeptat co si měla za problém a jak ti pomohli? S tou ciganou to bylo jen přirovnání ![]()
@Markéta80 nakonec ve 20 jsem sla na gyndu ze se dva roky snažíme a nic a ona mi jen na to řekla ze je to divné…
az když jsem začala projizdet internet tak jsem nasla nějaké léky na,,povzbuzení,, těhotenství a tak už jsem tam šla s tím ze je chci tak mi je napsala teprv. // psáno zakladatelkou na první stránce.. Tolik asi k tomu předepsání clostilbegytu.. Dál už se snad k tomu ani vyjadřovat nebudu.. ![]()