Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
AHOJ HOLKY MOJE zase mam problem bavily jsme se o tom topeni malevčera jsem ji zvyšila davku 4odměrky nutrilonu a 2nutritonu..ještě před tim měla 100ml takže 3 odměrky a 1 a něco nutritounu včera jsem ji zvýšila tu davku..nevim bypije to cele davam ji na 3krat grgnout ale pak si zase dava pěstičky do pusy jako by byla hladna bavila jsem se i z doktorkou a ona že ji to zvyšit můžu že přece jenom už bude mit 10.srpna 3měsíce.ale nevim no dneska me trochu poblila a jak se třeba vzbudila dneska po 4 hodinach tak si odblinkla a zase zčervenala a dusila se..nevim když měla tu stovku tak už to bylo lepší byl klid ale když jsem ji to zvedla nevim nedela to moc dobře poradte mi prosim mamky moje
pořad si dava ty pěstičky do pusky ja nevim jsem zase tam kde jsem byla v dupě!!!
![]()
Ahoj, ještě, že je to eMimino. Včera jsme přijeli s naší Eliškou z nemocnice, byla jsem tam s ní od čtvrtka na pozorování, kvůli jejímu dušení. Je tu nějaká maminka, která zažívá to samé? Ten strach, že se vám miminko udusí? Mám strach malou komukoliv půjčit, když jdu na záchod, nemůžu se ani pořádně vytento ze strachu, že se malá zase začne dusit
malé ještě nejsou 2 měsíce, blinkala od narození, ale ne nijak extrémně, a když, tak jí to šlo vždycky spíš nůskem než pusinkou. V nemocnici potvrdili mírný reflux a vše podkládat, ale to už dávno máme a přesto, jak jsme ji včera přivezli a položili, tak měla záchvat zase. Je pak strašně vyjukaná a tečou jí slzičky. Spí s námi v posteli, protože monitoru nevěřím, začne pípat až když nezaznamená žádný pohyb a já v posteli poznám, že se dusí, když je vedle mě. Ale jsme z toho s přítelem vystrašení.
@mmuerka no mě malej od narození taky často ublinkává a byla jsem z toho paf protože malá nám to nedělávala. Dávám ho do zvýšené polohy v postýlce mám klínek, v kuchyni ho mám v autosedačce a v pokoji ho dávám celýho na velkej polštář i v kočárku mu dávám ručníček jako podložení pod podložku pod hlavu. Hodně nám to pomohlo ale i tak když se dusí ho otočím na sebe jako když odříhává a párkrát mu větší silou a rychleji poplácám zádečka, to mu zabírá nejrychleji to se přestane hned dusit.Pak ho pořádně
aby se uklidnil a je to v pořádku. Tak snad vám to trošku pomůže.;)
@mmuerka presne jak my, akorat mala skoro nikdy neblinkala, taky nemocnice, taky vsechno podlozeny, taky panika, uklidnil me az pediatr - tekutinou se udusit nemuze, jen nez to stece do plicniho kanalku, tak zpusobi to, ze se nemuze nadechnout, dokud to nestece do toho plicniho kanalku. Ona se pak naucila kaslat a bylo. Nam se to stalo jednou fakt drsne a pak dvakrat mirneji. Ale ja byla na masli, kdyz se to male stalo, tak te chapu, ale to bude dobry, neboj.
@Denča.zobanka. píše:
@mmuerka no mě malej od narození taky často ublinkává a byla jsem z toho paf protože malá nám to nedělávala. Dávám ho do zvýšené polohy v postýlce mám klínek, v kuchyni ho mám v autosedačce a v pokoji ho dávám celýho na velkej polštář i v kočárku mu dávám ručníček jako podložení pod podložku pod hlavu. Hodně nám to pomohlo ale i tak když se dusí ho otočím na sebe jako když odříhává a párkrát mu větší silou a rychleji poplácám zádečka, to mu zabírá nejrychleji to se přestane hned dusit.Pak ho pořádněaby se uklidnil a je to v pořádku. Tak snad vám to trošku pomůže.;)
No vidíte a v nemocnici mi k tomu nic neřekli. Dělali nám strašně různých vyšetření a nic z toho. Každý doktor říkal něco jiného a ve výsledku neporadil žádný, co dělat. Akorát dávat Nutriton, včera mi ho ale vyblinkla a celý večer brečela, tak nevím, jestli to nebylo jím ![]()
Ahoj, Barča má taky reflux a topila se mi už v porodnici. Pak jsme doma dali všechno do zvýšené polohy a spinká teda výhradně jenom v postýlce a na monitoru, bez něj bych zase nespala já
Stane se že já už ten zvuk když se ji vrací mlíčko poznám…zaplať pánbůh dřív než monitor, ale stejně ji nemůžeš nijak pomoct než ji vzít do ruky aby se to mlíčko zase vrátilo. Teď už je Báře půl roku a skoro neblinká ale mlíčko se ji ještě občas vrátí, ale už si s tím umí poradit sama takže ji spíš jenom jistím jestli to rozdýchá.
Musíš vydržet, zlepší se to časem jak ji začne dorůstat ta záklopka a nebo jakmile začneš dávát hustší stravu.
Jinak já jsem měla pořád v pohotovosti vysavač s odsávačkou a do kočárku na cesty jsem si koupila takovou tu jak vysáváš pusou, protože ji taky občas vyteklo mlíčko nosem.
Takže pevné nervy ale je to jenom o čase a o tom až se s tím zžiješ…já bez ni ze začátku taky nešla ani na záchod a teď už je to jiné…jsem taková klidnější, protože už vím co a jak a hlavně Barča už ví co s tím.
![]()
@Pce děkuju, doufám, že budu časem taky klidnější. Odsávačku na vysavač mám taky po ruce. Tak ať to vaší Barušce brzy úplně skončí ![]()
My jsme taky neco takoveho mely…me se mala dusila dost i pri kojeni, mam hodne silny spousteci reflex. Taky jsem ji parkrat mela uz obracenou vzhuru nohama a bouchala do zadicek. Moje dr mi taky rikala, ze by se nemelo nic stat, tak jsem pak pomalinku zacla zkouset ji „nezachranovat“ a ona to opravdu proste nejak rozdycha. Naucila se to vykaslavat. Dodnes to obcas udela (je ji pul roku), tak vzdy jen zkontroluju, pripadne fouknu do obliceje, kdyz uz se mi to zda dlouho. Ale moc dobre si pamatuju na ty nervy. Zaclo se to zlepsovat uz tak nejak po tom druhem mesici. Tak at je lip.
@mmuerka píše:
@Pce děkuju, doufám, že budu časem taky klidnější. Odsávačku na vysavač mám taky po ruce. Tak ať to vaší Barušce brzy úplně skončí
jj děkuju Vám taky… ![]()
@petulatko píše:
My jsme taky neco takoveho mely…me se mala dusila dost i pri kojeni, mam hodne silny spousteci reflex. Taky jsem ji parkrat mela uz obracenou vzhuru nohama a bouchala do zadicek. Moje dr mi taky rikala, ze by se nemelo nic stat, tak jsem pak pomalinku zacla zkouset ji „nezachranovat“ a ona to opravdu proste nejak rozdycha. Naucila se to vykaslavat. Dodnes to obcas udela (je ji pul roku), tak vzdy jen zkontroluju, pripadne fouknu do obliceje, kdyz uz se mi to zda dlouho. Ale moc dobre si pamatuju na ty nervy. Zaclo se to zlepsovat uz tak nejak po tom druhem mesici. Tak at je lip.
přesně jak píšeš…už ji taky nechávám a ona to zvládá sama a když se mi to zdá dlouho tak ji vezmu do ruky a poplácám po zádíčkách…ono tím jak ji dáš do svislé polohy se to mlíčko vrátí a ty dutiny uvolní.
@mmuerka píše:
@Melysa
No vidíte a v nemocnici mi k tomu nic neřekli. Dělali nám strašně různých vyšetření a nic z toho. Každý doktor říkal něco jiného a ve výsledku neporadil žádný, co dělat. Akorát dávat Nutriton, včera mi ho ale vyblinkla a celý večer brečela, tak nevím, jestli to nebylo jím
jo a malá blila i po Nutritonu i po Gastrotussu…všechno naprd.
@mmuerka Tak vidim, ze jsme na tom vsechny byli podobne
takze neboj, to se fakt spravi a mala se stim nauci pracovat ![]()
Holky, tak se mi malá zase dusila ráno před 6. hodinou. Po kojení ve 4 ráno si mi totiž ani po půlhodině chování na rameni neodkrkla. Mám jí vedle sebe v posteli, tak sem ji potmě čapla a pěkně jí nabančila do zádíček. Zatím jí takhle zachraňuju, protože si jsem jistá, že by to sama nerozdýchala. Až dnes jsem jí koupila ten Nutriton, měla ho jen v té nemocnici a to víte, že se mi po něm poblinkala. A to normálně vůbec neblinká, jen ublinkne třeba po kojení při odříhnutí. No, tak nevím, zkusím jí ho dávat, ale jestli bude takhle zvracet, tak na to prdím, pochybuju, že to pomůže.
@mmuerka píše:
Holky, tak se mi malá zase dusila ráno před 6. hodinou. Po kojení ve 4 ráno si mi totiž ani po půlhodině chování na rameni neodkrkla. Mám jí vedle sebe v posteli, tak sem ji potmě čapla a pěkně jí nabančila do zádíček. Zatím jí takhle zachraňuju, protože si jsem jistá, že by to sama nerozdýchala. Až dnes jsem jí koupila ten Nutriton, měla ho jen v té nemocnici a to víte, že se mi po něm poblinkala. A to normálně vůbec neblinká, jen ublinkne třeba po kojení při odříhnutí. No, tak nevím, zkusím jí ho dávat, ale jestli bude takhle zvracet, tak na to prdím, pochybuju, že to pomůže.
však já psala že nám Nutriton nezabral…ani nic jiného. A když ji máš u sebe v posteli má hlavička ve zvýšené poloze? Pokud ji máš na polštáři kde normálně ležíš…tak nevím proč ale na něm mi malá blije ještě teď a to už normálně nezvrací.
Jo, mám ji na polštáři vedle sebe. Ale ona se mi vyblinkala v lehátku. Dala sem si ji v kuchyni do lehátka při vaření, abych ji měla na očích a už to z ní teklo. Ona neblinká nějak do dálky, ale stejně je toho dost.