Jsem zoufalá - vlasy….

Anonymní
2.7.24 01:04

Jsem zoufalá - vlasy….

Ahoj holky. Jsem strašně zoufalá z mých vlasů…
Měla jsem je krásné cca po lopatky.
Jelikož mám vlasy kudrnaté, tak si je žehlím ( ne každý den, vždycky po umytí, vlasy si myju jednou za 5 dni ( naštěstí se mi nemastí tak často), a za těch 5 dní si je přežehlím tak 2×). Teď si je musím mít ob den…
Asi měsíc a půl zpátky jsem byla u kadeřnice… a odcházela jsem zklamaná… počítala jsem s tím, že mě ostříhá konečky, tak jak se stríhá a jak jsme byli domluvený.. jenže mi řekla, že je potřeba to vzít víc skrz roztřepené konečky ( tak 1cm byli konečky rotřepené) a řekla že mi to vezme jen o ten 1cm…a ona mi to vzala tak moc, že mám vlasy těsně pod bradu a ještě to sestříhala postupně ( myslím si, že se tomu říká butterfly cut), takže mám vlasy nahoře krátký jak malíček a postupně to jde k bradě.. vůbec se mi to nelíbí… ještě levá strana je víc nahoře u kořínku kratší než pravá takže když si nechám vepředu volné prameny levou stranu mám jak ofinu do půlky čela a pravou stranu mám delší… vlasy mi od té doby nerostou, rozpuštěné vlasy ( což mám nejraději) nosit nemohu, protože mi to lítá do všech stran, když jsem měla dlouhý vlasy a kvůli práci jsem musela mít culík, nosila jsem vysoký… do toho to vůbec nesepnu takže většinou nosím culik dole a ty vlasy co jsou krátký musím pinetkovat takže mám hlavu plnou pinetek a do toho to ještě musím lakovat a to hodně protože některé prameny mi nedrží ani ty pinetky tudíž si skrz ten lak musím mýt vlasy ob den což není vůbec můj komfort… jsem z toho strašně zoufalá… můžete mi prosím poradit nějaký přípravky nebo něco, co mi pomůže na zrychlení růstu vlasů? Pěkně jsem si kvůli tomu už probréčela, protože vlasy jsou pro mě na mé osobě to nejvíc.. vždycky mi je všichni chválili…

Moc děkuji a omlouvám se za delší zprávu, ale jsem z toho fakt nešťastná a nevím si rady :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
555
2.7.24 04:31

A čekáš že ti za měsíc a půl vyrostou? :think:
Hod fotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
2.7.24 04:51
@Anonymní píše: Více

Ty se nedíváš, co ti kadeřnice s vlasy dělá? To jsi přece viděla, že stříhá více než jste se domluvily, ne?
Průměrně vlasy vyrostou o 1-1,5 cm za měsíc. Tak to musíš vydržet. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
2.7.24 05:22

Tak hlavně kudrnatý vlasy žehlit…to dává smysl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
2.7.24 05:47

Methionin, zinek, B6 a kyselinu listovou dohromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
2.7.24 05:56

Tak co se u vás změnilo v životě, než se vám vlasy zhoršily? Kvalita vlasů souvisí se stavem jater, tedy vliv má třeba i dlouhodobý stres. Najděte tedy, co se zásadního změnilo, odstraňte příčiny a posilte játra, třeba ostropestřec, pampeliška kořen, kopřiva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
2.7.24 06:35

A ty ses nedivala, jak te stiha? Rust vlasu neovlivnis, jen kvalitu. Takze muzes jist vyse zminene vitaminy a jinak vydrzet. Pokud si zehlis kudrnate vlasy, tak musely byt asi hodne ponicene, kdyz to vzala tak zkratka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
2.7.24 06:57

Tak zřejmě zas tak krásné vlasy jsi neměla, když ti to musela vzít záměrně hodně kvůli poškození. :nevim:
Přípravky, vitamíny na růst vlasů ti extra nepomůžou, určitě ti neporostou 10 cm za měsic, tam je potřeba je používat dlouhodobě x měsíců v kuse, abys viděla malinký rozdíl. Navíc je potřeba přestat si je žehlit (a každý den teď lakovat)…a naopak víc o ně pečovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
4.7.24 19:02

Tak za 1. Nežehlit! Ani kvalitní termoochrana na vlasy vám je 100% neochrání.
2. Pokud lakujete každý den, musíte i každý den vlasy umývat.. Jednoduše, zanašíte všemi těmi přípravky (lak, suchý šampon atd..) pokožku hlavy (ucpavate kořínky) tím vám pak vlasy i vypadávaji..
Rychlost růstu určitě neovlivníte, jen kvalitu.. Odbourat stres, správná strava.. Vitamíny pro růst vlasů jsou ve většině případů jen peníze hozené do koše.
3. Je na čase milovat své kudrliny ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
4.7.24 19:09

Žehlit kudrnaté vlasy je cesta jak je zničit. Vím to z vlastní zkušenosti.
Pokud chceš mít vlasy hezké, tak je potřeba se o vlasy starat jako o kudrnaté. A nechat je kudrnaté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwerty987
4.7.24 21:10

Vitamíny, kvalitní šampon a hlavně nezehlit :kytka: mě pomáhá henna ještě a pak těhotenství :lol: to jsem měla vlasy po zadek a huste, no krása :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
492
4.7.24 21:14

Nezehlud, cesat jen po mytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
4.7.24 22:47

Zkus Mycohair např. na eshopu puravia :kytka:
Jinak, ber to z té optimistické stránky. Změna je život, a je to o zvyku. Když teď nebudeš žehlit a necháš si kudrny, tak to určitě bude mít šmrnc. Zrovna jsem četla o přípravku Maria Nila na kudrliny, pokud ti přijde, že nejsou dostatečně pěkné.
Závidím holkám, že můžou každý den vypadat “jinak” - v pondělí rovný vlasy, v úterý královsky vlnité, ve středu v copánku, apod.
Ber to jako novou zkušenost :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.24 23:18

@Netopirek když to je právě to, že mám vlasy kudrnaté ale nehezké, každá vlna je jiná, jde do stran a vypadám pak jak ovce. Úplně nevím jak a čím docílit abych měla vlasy krásně kudrnaté a aby mi vydrželi. Jednou za uherský rok se povede, že se mi kudrny po uschnutí krásně “naaranžují” a vypadá to fakt pěkně a ostatním se to taky líbí ( víc než rovný), ale právě jednou za uherský rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
5.7.24 08:14

@Nechcibytznama protože se o ně zatím neumíš starat.
Koukni se na videa o curly girl metodě. Je už i spousta českých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí