Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem na začátku 38. týdne (37 + 2 tt). Už několik dní mám každý den bolesti - křížové bolesti které jdou do třísel nebo podbřišku a občas cítím jakoby vnitřní tlak/píchání na spodek. Bříško mi také tvrdne ale bolesti jsou nepravidelné, avšak mám je každý den. Myslíte, že se porod blíží nebo jde o poslíčky a můžu rodit klidně až za ty tři týdny?
Ráda bych už rodila…
je to nekonečné.
Pokud jsou nepravidelne a povolí v teple vodě, tak to budou poslicci. A nepotesim, měla jsem je také a rodila dvakrát ve 42tt ![]()
@robatko23 to co popisujes jsem mela dyl nez mesic pred porodem a rodil jsem v 41.tt.
Jj to jsou poslicci. Kontrakce poznas tak ze budes rvat bolesti
To jsou poslíčci, u prvního jsem je měla týden před porodem(porod 38+0tt),u druhého mimča jsem je měla 3týdny před porodem (porod přesně v den TP)a u třetího jsem je měla od 36tt a porodila jsem 42tt ![]()
@robatko23 píše:
@zudina Aha, super
Néé, hlavně na to nespoléhej. Jako nejspíš kontrakce poznáš, ale třeba já je měla docela pohodové. Ne každé se chce bolestí řvát. Tak se hlavně neděs předem, bůbec to nemusí být taková hrůza, jak se někdy povídá ![]()
@robatko23 ahojky já to tak měla před prvním porodem…od 37 tt jen křížové bolesti, tvrdnutí břicha během dne, o stydké sponě ani nemluvím nemohla jsem pomalu chodit a šlo to až do pravé nohy…denně jsem si několikrát napouštala horkou vanu a pohupovala se na balonu… v 39+3 tt jsem to už nevydržela pač už jsem brečela bolestí a bez kontrakcí…navíc jsem dva dny nespala tak mě sestra odvezla do porodnice… přijali mě v 16.00.hod se začínajícím porodem - otevřená na 2 cm, bez jakých koliv kontrakcí jen s šílenýma křížovýma bolestma…píchli mi nějaké 2 injekce a po hodinovém monitoru mě dali na pokoj…šíleně pomalu jsem se otvírala…pořád do mě něco píchali- na urychlení otvírání, na křížové bolesti, na spaní, na zpomalení porodu…od 02.00. hod první kapačka oxitucinu…v 7.00. hod. čípek na změkčení hrdla…v 8.00. další oxitocin…nebýt manžela který my nasíroval záda tak jsem tam asi umřela bolestí pač jsem mohla ležet jen na boku, na zádech jsem omdlívala bolestí…nakonec mě odpojili od monitoru a jediná možná poloha byla na čtyřech opřená o balon nebo opěradlo od porodního křesla…rodila jsem otevřená na 8-9cm malou měli tahat ven vexem nakonec se my jí podařilo vytlačit s hodně velkým poraněním…narodila se 39+4tt ve 14.50 hod. takže jsem rodila zhruba 13 hodin…když jsem byla po druhé těhotná tak jsem na ty kříže a k porodu užívala homeopatika…nevím jestli to bylo tím, ale druhý porod byl bez křížových bolestí a za 5 hodin byl malí na světě…
@nelinka204 ahoj, mohla bys mi prosím doporučit ty homeopatika, které ti pomohli? Taky dost trpim na křížové bolesti a nevim co s tim, masáž ani cvičení nezabírá
@Petule030 píše:
Néé, hlavně na to nespoléhej. Jako nejspíš kontrakce poznáš, ale třeba já je měla docela pohodové. Ne každé se chce bolestí řvát. Tak se hlavně neděs předem, bůbec to nemusí být taková hrůza, jak se někdy povídá
Ale muze ![]()
@zudina píše:
Ale muze
Ano, to může… Ale to nikdo neví
Já jsem se nechtěla předem stresovat, tak jsem si nijak porod nepředstavovala, prostě až to přijde, tak to přijde. Pohoda… A potom mi (asi 2 týdny před porodem) řekla zdr. sestra, ať si ale nemylím, že porod fakt hodně bolí. A já se začala bát
Ale docela zbytečně. Proto si nemyslím, že je dobrý nápad děsit prvorodičky předem ![]()
Co popisujete jsem měla také tak měsíc před porodem Dr všichni mi říkali že se to už blíží popř ale nakonec jsem šla na vyvolání. poslíčci by měli v teplé vodě odeznít když nejde o porod.
@Petule030 píše:
Ano, to může… Ale to nikdo nevíJá jsem se nechtěla předem stresovat, tak jsem si nijak porod nepředstavovala, prostě až to přijde, tak to přijde. Pohoda… A potom mi (asi 2 týdny před porodem) řekla zdr. sestra, ať si ale nemylím, že porod fakt hodně bolí. A já se začala bát
Ale docela zbytečně. Proto si nemyslím, že je dobrý nápad děsit prvorodičky předem
Tak to jsi mela stesti, me porod bolel silene, omdlevala jsem bolesti, kricela a prosila jsem o cisare.. davali mi kyslik, myslela jsem ze to vazne nepreziju. Ale kazda to ma jinak, I kdyz z ostatnich porodnich salu jsem slysela podobny krik..
@zudina Tak to opravdu nezávidím
Každá jsme jinak stavěná, každá jinak vnímáme bolest a také každý porod jedné ženy může probíhat jinak. Proto jsem právě za to, nestresovat se - možná zbytečně - předem.
Já bych raději šla znovu rodit, než aby mi (během chvilky) odebírali krev, nedejbože napíchli flexilu
![]()
@robatko23 Omlouvám se za odbočení od tématu. Rady jsi dostala, poslíčků by měla zbavit teplá voda. Pokud se bolesti zpravidelní, tak půjde o kontrakce a ty prý bývají bolestivější.