Zase těhotná a doma mám batole

Anonymní
18.10.17 12:24

Zase těhotná a doma batole

Ahoj holky, dnes jsem našla na testu //. Nemůžu říct, že by mě to vyloženě zaskočilo, jelikož jsem vždycky chtěla dvě děti, ale nečekala jsem to tak brzy. Nebudu vám tu asi popisovat tu směsici pocitů a samozřejmě počítám s tím, že to bude celkem „sranda“..ale spíš bych uvítala rady, co očekávat a na co se připravit. Dceři je 14m a je celkem bezproblémové dítě a miluje děti (bod pro nás :mrgreen: ). Je už odstavená, spí sama ve své postýlce, zatím na plenkách. To odplenkování chci samozřejmě nejak zvládnout do porodu, ale co dál? Učit jí oblékat a jíst samostatně? Není na to ještě brzy? Taky vůbec netuším jak s břichem zvládáte ukládání a vyndavání z postýlky? :nevim: No budu ráda za všechny rady a tipy, které vám trochu usnadnily život. A předem se omlouvám, za zmatený dotaz, jelikož nejsem momentálně schopná sestavit normální větu. :oops: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7626
18.10.17 12:31

Predne gratulace :kytka: a pak kliiid matko. Vsechno ma svuj cas i prvni dite, nedelej z ni predcasne velkou segru. Jisteze ji muzes postupne ukazovat co a jak, ale ve chvili porodu ji budou dva roky, nezapomen, ze je jeste opravdu mala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
18.10.17 12:31

Hlavně na malou nespěchej. Proč by měla být odplenkovana v roce nebo roce a půl? Mysli hlavně na její správný fyziologický vývoj. Ano bude to náročné, ale nemůžeš mladší honem učit přeskakovat období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.17 12:32
@Anonymní píše:
Ahoj holky, dnes jsem našla na testu //. Nemůžu říct, že by mě to vyloženě zaskočilo, jelikož jsem vždycky chtěla dvě děti, ale nečekala jsem to tak brzy. Nebudu vám tu asi popisovat tu směsici pocitů a samozřejmě počítám s tím, že to bude celkem „sranda“..ale spíš bych uvítala rady, co očekávat a na co se připravit. Dceři je 14m a je celkem bezproblémové dítě a miluje děti (bod pro nás :mrgreen: ). Je už odstavená, spí sama ve své postýlce, zatím na plenkách. To odplenkování chci samozřejmě nejak zvládnout do porodu, ale co dál? Učit jí oblékat a jíst samostatně? Není na to ještě brzy? Taky vůbec netuším jak s břichem zvládáte ukládání a vyndavání z postýlky? :nevim: No budu ráda za všechny rady a tipy, které vám trochu usnadnily život. A předem se omlouvám, za zmatený dotaz, jelikož nejsem momentálně schopná sestavit normální větu. :oops: :mavam:

V klidu se nadechni a dej tomu pár dnů čas…Bude to dobrý…

Dítko udělá za těch pár měsíců posun.
No a ke zvedání, snaž se to ulehčit, pořídit stupátko
Dabl pleny nejsou katastrofa, to se dá přežít. Bude léto, malá se třeba odpkenkuje sama.

Hlavně klid ;))))

Děti mám 4, poslední 2 od sebe o 19mes. ;)

• Citovat
  • Upravit
32898
18.10.17 12:33

Mám kluky 22 měsíců po sobě a sranda to byla. Ale můj starší byl torpédo, navíc do 4 let moc nemluvil, tak to bylo náročné. A režim měli dlouho každý jiný. Pomáhala mi babička. Ono to jde, záleží hodně kde bydlíte, zda máte auto, jak je starší dítě temperamentní, jak pomáhá okolí.
U nás to bylo náročné, ale teď mají 5,5 a 7,5 a je to príma že jsou tak blízko. Ovšem na další dítě jsem dostala chuť a nervy až teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
18.10.17 12:33

Jsem v 9. Mesici a mám 18 měsíční dceru a zvládám všechno v pohodě, včetně ukládání do postýlky.
Dcera je šikovná, jí sama už pár měsíců, sice pořád máme plenky, ale sama si sunda kalhoty, plenku rozepne a vyhodí do koše, tak ji pak jen umyju a dám plenku, je to otazka minitky.
Takže si myslím, že to bude relativně v pohodě.
Sice ještě moc nevím do čeho jdeme, ale už plánujem třetí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
18.10.17 12:41

Mam děti 22 měsíců od sebe a za mne je to prima. Hlídání nemám, není to ale nutné. Jinak cilene jsem akorát sebrala pleny, ale to i proto, ze zrovna bylo teplo a šlo to skoro samo. Oblékání a jídlo bych vuuubec neřešila. Ono upřímně jestli ráno nacpes do kalhot a trika jedno nebo dvě děti je úplně fuk. Rozdíl max pět minut. Samostatně začal starší jist po druhem roce - a opět, je to jedno. Stejne první půl rok kojis a krmeni staršího lzickou není nijak náročné. S tou postylkou jsem to udělala tak, ze postýlku podedilo mimino a starší dostal uz vlastní velkou postel, z které sám vylezl a nemusela jsem ho s břichem tahat. Jediné blbe je různý režim děti, takže jsem nějakou dobu spala tak čtyři hodiny a to ne v kuse. Ja ale celkově moc nespim, tak se to ztratilo :mrgreen: dětem blízko po sobě zdar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
18.10.17 12:42

Jak psali holky ještě máte spoustu času a dcerka hrozne poskoci ve vývoji. Mám děti po dvou letech a přípravu na sourozence bych nechala tak 2 měsíce předem. Jediné co bych asi natrénovala dřív, tak samostatné usínání to mi ulehcilo hodně. Začátek byl hektický, ale potom je to super. Fakt uvidíš podle povahy a šikovnosti dcerky. Syn už chodil bez kočáru takže jsme měli jen skate ke kočárku, nakrmit se a chodil úplně sám na nočník(krom utirani po velké straně samozdrejme) mluvil v rozvinutých větách a sestru přijal krásně, mazlil, podával plenky, dudlík a hlavně poslouchal, nevletel na cestu a tak. A to byl vždy a je velmi živé dítě, ale jinak šikovný. Za to dcerka rok a trictvrte je zatím na plenkách, jezdí v kočáre a mluví když chce ????Jaká bude za tři měsíce nevím, ale tipuji že s ní by to nebyla taková pohoda, gratuluji k těhotenství :kytka:

Příspěvek upraven 18.10.17 v 12:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.17 12:45

Holky díky, uvědomuju si, že řeším předčasně vyloženě blbosti.. hold jsem ten typ člověka, který má rád všechno nalajnované :zed: teď bych si nejradši nalila sklenku vína :mrgreen:

@andelka83 @Rive holky vám teda smekám, že do toho chcete jít i do třetice.. zároveň je to velmi uklidňující, že to ženy neodradí..evidentně se to dá přežít :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2101
18.10.17 12:46

Ja teda nechapu, proc stresovat dite i sebe, ze uz musi vsechno umet?… ono si nevybralo mit brzy sourozence. Nech ji prirozeny vyvoj. Vsechno jde… starsi deti mam od sebe 17 mes a vubec jsem neresila, ze budu muset prebalovat 2×, krmit 2×, oblikat 2×. Jak to prislo, tak jsem se s tim vyporadala. I postylky jsme meli 2. Dceru jsem nosila na rukou az do porodu. Telo je na to zvykly ;)
Hlavne se nestresovat, ze jeste neco neumi, bylo by to horsi pro tebe i pro ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
18.10.17 12:50

Ahoj, to dáš :hug: Já mám tři děti, vždy po roce a půl. Věnovala jsem se tomu, aby se děti samy najedly, to v roce a půl už zvládaly v pohodě, co se týče plen, tak syn byl bez nich přes den cca v 15ti měsících, dceři je teď 20 měsíců a už to taky zvládá obstojně, jen s bobkem občas nedoběhne :mrgreen: Vzpírání dětí d postýlky, kočárků do autobusu a podobný věci sice nejsou žádný med, ale taky nic, co by se nadalo zvládnout… Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.17 12:52

@Zorbas a myslite ze na odplenkovani je jeste brzy? Ja s tim zadne zkusenosti nemam, ale vsichni se me na to ptali uz kdyz mela dcera rok :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16184
18.10.17 12:53

Mám děti plánovaně 20m od sebe. Taky jsem si představovala, jak syn už bude odplenkovaný, ale nedařilo se a já nakonec byla ráda, protože pro mě bylo jednodušší obě děti přebalovat, než od kojení např. řešit utírání zadku na wc nebo nehody a převlíkání (takže plíny fakt problém nejsou - kromě toho, že to pár stovek stojí). Jediné, na čem jsem usilovně pracovala, bylo aby 20m syn poslechl a sám vyšel čtyři patra bez výtahu - i tak jsem občas musela řešit, že jsem nahoru nesla miminko a on ječel dole v přízemí, že nepůjde, ale už pár měsíců před porodem jsem se ho snažila nenosit a zvykat na to, že chodí po svých (stála jsem s ním dole klidně 10min, aby poznal, že si to nevyřve). A neměla jsem sourozenecký kočár, jen skate za kočárkem, a na ten jsme ho taky postavili už před porodem (aby nežárlil) - táta mu vysvětlil, že bude jezdit na stupínku jako popeláři, párkrát jsme jeli na procházku s batohem v kočárku a synem na stupínku a přijal ho za svůj. Problémy nebyly žádné - první půlrok totální pohoda, hrála jsem si se synem jako dřív, jen jsem u toho měla u sebe i miminko (chodila jsem s miminem v šátku i do herniček apod., kojila jsem a dítě se najedlo za 5min., fakt klídek). U mě to začalo být výživnější až s pohybem a projevy vůle toho mladšího. Kamarádka to měla naopak, první půlrok peklo (dráždivé miminko a starší dítě třeba nebylo zvyklé samo usínat, to naše děti položíme a odcházíme) a pak se to začalo uklidňovat.
Doporučuju hlavně zajistit kvalitní spánek všem - u nás spal manžel zvlášť, já s miminem zvlášť a starší syn zvlášť, takže noční kojení nikoho kromě mě a miminka neprobudilo, občasný brek taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32898
18.10.17 12:56
@Anonymní píše:
Holky díky, uvědomuju si, že řeším předčasně vyloženě blbosti.. hold jsem ten typ člověka, který má rád všechno nalajnované :zed: teď bych si nejradši nalila sklenku vína :mrgreen:@andelka83 @Rive holky vám teda smekám, že do toho chcete jít i do třetice.. zároveň je to velmi uklidňující, že to ženy neodradí..evidentně se to dá přežít :mrgreen:

No, já už asi těhotná jsem. A evidentně spoléhám na to, že jedno dítě je rozdíl oproti dvěma brzo po sobě. Aspoň u nás to tak bylo a pořád je. Když jsou každý sám je to paráda. Teď už jsou větší, poměrně samostatní, tak bych si chtěla užít zas miminko, jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14927
18.10.17 12:56

Ahoj
Mam holky 13 mesicu od sebe a vzladat se to dalo v pohode… prvnich par dni trvalo se sehrat a pak uz to slo jak po masle..
Holky si ted spolu super vyhrajou takze mam i cas na klidne vareni uklid atd..
Na odplenkovani mas cas.. prvni dcera byla zcela bez plen ve dvou letech a druha ma jeste na noc ( dva roky )… jako nema smysl to lamat pres koleno… kazde dite na to dorzaje jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí