Zase těhotná a doma mám batole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74
17.12.18 20:21

@LenaMarry
Také s dovolením přispěji.:) mám děti 18 měsíců od sebe a sourozenecký kočár jsme teda pořizovali. Dalo mi hodně úsilí najít ten pravý, ale využili jsme. Koukni na českého výrobce Patron. Mají to fakt dobře řešené…můžeš vozit oba najednou nebo jen jednoho…jsou pod sebou, takže velikostně normální kočár… :palec: A co se tyce odplenkovani, netlač na pilu…Já taky moc chtěla, ale akorát sem nočník synovi zprotivila a přišel na to až sám přesně 14 dní před 2 narozenima. :) přeji hodně sil. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
17.12.18 20:42

Starsi dve deti mam 18 mesicu od sebe. Syn chodil od 11 mesicu. Hned po narozeni dcery jsem poridila dvojkocar a dalsi 3/4 rok jsem hodne vyuzila. Jde nejenom o to, jak chodi a jakou ma vydrz, ale taky zda udrzi TEMPO A SPRAVNY SMER :P , pak jestli zvladne pesi cestu z hriste po 2 hodinach radeni? Jak poresis nakupy? Stupatko zvladaji deti bezpecne tak cca ve 2 letech. Kazde dite je na odplenkovani jine, nema smysl to lamat.. uvidis jak pokrocite do jara…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
17.12.18 21:05

Hodně bych se řídila tím, jaké dítě je. Třeba naše děti jsou od sebe o 23 měsíců a vůbec mě nenapadlo řešit pro starší dítě kočárek. V roce a půl se s ním dalo všechno v pohodě zařídit, dojít na hřiště, na úřad, do nemocnice apod. Pokud neujde pěšky, můžete zkusit odrážedlo. Pokud jde o plínky, je to strašně individuální, ale za sebe bych radila neřídit se tím, jaké je zrovna počasí. Zkuste se řídit dítětem a tím, jak na nočník reaguje. Dcera se naučila na nočník v době, kdy jsme jezdili každých 14 dní do 60 kilometrů vzdálené nemocnice, seděla na nočníku snad na každém parkovišti a odpočívadle po cestě, tyhle věci holt nejdou vyloženě naplánovat :D. Spaní s bočnicí bych neviděla jako problém, v pohodě tak spí i děti od jednoho roku. Hodně záleží na výšce dítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.18 22:22
@LenaMarry píše:
Ahoj holky, oživuji tuto diskuzi, protože v červenci mám termín a budu mít mezi dětmi rozdíl 20 měsíců. Miminko je plánované, akorát samozřejmě nevím, do čeho jdu. Dcera má teď 13 měsíců a zatím nechodí. Pokud se do jara rozchodí, tak asi kupovat sourozenecký kočár nebudu. Asi to vyřeším skatem. Ale přemýšlím, že bych na miminko pořídila nějaké nosítko. Doma mám Manducu, v ní jsem ale nosila až cca od dvou tří měsíců, nevím, jestli je ideální pro novorozence :think: do šátku jít nechci, na to fakt nemám buňky se to naučit. Nosily jste novorozence třeba když starší sourozenec byl unavený a vy jste byly venku? A ještě jeden dotaz. Řeším, jestli se mám pokoušet odplenkovat ještě před porodem, když to vychází na léto. Chtěla bych využít toho léta, ale nevím, jestli před či po porodu. :nevim:

Mam sourozenecky Phil and Teds a lepsi investici jsem udelat nemohla! Je to monokocar i dvojkocar. Zpocatku jsem sportak dala do lehu s vloznou taskou a starsi v pripade potreby sedel miminku u nohou. Ted je mladsi dole a starsi nahore, kdyz je potreba nekam vezt oba. Vyhodou je, ze velikostne je jako monokocar, i z nej jde udelat monokocar, ale kdyz je potreba, vyspeji se na nem pres poledne 2 deti. Za me proste bomba! Podstatne lepsi, nez skate.

Odplenkovani bych nechala urcite na leto. Jestli pred nebo po porodu je uplne jedno. Pracnost je asi vyssi s cerstve odplenkovanym ditetem, nez s ditetem na plenach, ale ne zas tak o moc. Vzhledem k veku bych to asi nechala asi spis po porodu, bude starsi a bude to min prace.

• Citovat
  • Upravit
37140
17.12.18 22:23

Do ty postele bych přesunula co nejdřív, ať si stihne zvyknout před příchodem miminka a nemá pak pocit, že ho miminko jakože vyhodilo z jeho postýlky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.18 22:30
@Kriss Tina píše:
Do ty postele bych přesunula co nejdřív, ať si stihne zvyknout před příchodem miminka a nemá pak pocit, že ho miminko jakože vyhodilo z jeho postýlky…

To je pravda. Po narozeni miminka nedelat tak 4 mesice zadne zmeny. Mozna i co se tyce odplenkovani, pokud nebude chtit dite samo. To same - nebrat diteti kocarek po narozeni sourozence. Kdyz uz, tak pred tim, s dostatecnym predstihem (i kdyz u nas uz par mesicu pred porodem byl starsi nervozni a extremne tulivy).

• Citovat
  • Upravit
2453
17.12.18 22:37

@LenaMarry mam deti presne dva roky od sebe a sourozenecky kocar jsme uz neporizovali, ale kolikrat to bylo na hrane. bydlime na vesnici, tady na ty nase prochazky ok, starsi dost chodil, ale jak jsem jeli do prahy, nejaky delsi vylet, pochuzky, nakupy…starsi pak byl unavenejsi nebo se naopak motal mezi lidmi…tam by se ten dvojkocar hodil. vyuzivala jsem i nositko na novorozence, take se bojim satkovani, mela jsem Caboo, je uzasne, jednoduche a pohodlne. asi ve 4 mes mimca jsem ho prodala a nastoupila manduca.
odplenkovani deti jsem ja moc neresila, obe az asi ve 2 a ctvrt, v tom ja na pilu netlacim, takze bych to nechala na leto.
a co se tyce postele, obe moje deti byly v necelych dvou letech na zvysene posteli se zebrickem a zabranou, vse ok, nikdy nespadly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
17.12.18 23:26

Tak teda holky nevím. Spousta z vás tu píše, že takhle malé dítě nevydrží na skejtu, mě by zajímalo proč ne? Já osobně mám děti 17 měsíců od sebe. Holčičku a pak dvojčata a teda ani ve snu mě nenapadlo, že budu pořizovat kočár pro trojčata.
Zkus svému dítěti trochu věřit, popř. ho na miminko připravit a zvykat ho, že bude chodit pěšky nebo se vozit na tom skejtíku. Vždyť existují skejty se sedátkem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
18.12.18 05:31

@WojKa dcera třeba vydržela jen jednu cestu a to tu první, pak zuřila, že na to nechce, slézala za jízdy.

Navíc se mi se skejtem dost blbě chodilo, furt jsem do něj kopala, ruce natažené jak opice, takže nakonec dobře, že si to dcera všechno odchodila :lol:

Teď bude mít syn 18 měsíců, když se narodí třetí dítko, nad sourozeneckým kočárem neuvažujeme, buď půjde pěšky, nebo nosítko/šátek, popřípadě máme dva kočárky, když půjdem s manželem.

Odplenkování jsem nechala na dceři, moc se jí nechtělo, ale jak jí to cvaklo, tak už si sama chodila na nočňák a pohodička.

Ve velké posteli se dcera vyspí už docela dlouho, ale má ji přiraženou k naší, protože zábrana je na ni málo, celou noc se točí a putuje, že ji kolikrát v noci nemůžu najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
18.12.18 06:15

@Rive jasný no. Tak musím říct, že já občas použila nosítko na to nejnervóznější dítě. :) Jedno z dvojčat, občas holku.
U těch plín, já se považuji za celkem línou matku, za což mě většina lidí si odsoudí, ale posazovala jsem malou na nočník tak nějak různě, jak se mi chtělo nebo jak se chtělo jí a ona to zvládla sama. Od dvou let je bez komplet i na noc. A to bylo ze dne na den.

Ale na druhou stranu si myslím, že zbavit plen kluky bude mnohem náročnější, i když nemám takový problém jako zakladatelka dotazu. Já bych si dovedla představit klidně i čtvrté dítě(a to nejsou dvojčatům ještě ani dva roky) a největší problém bych viděla v tom, že bychom museli koupit větší auto než ve svém diskomfortu nebo pocitu, že bych to nezvládla. A to nemáme žádné hlídání, rodina daleko nebo blíž, ale naprosto nefunkční.

Takže můj názor, že zvládnout se dá vše a hodně záleží na osobním postoji a pohledu na celou věc. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
18.12.18 14:16
@WojKa píše:
Tak teda holky nevím. Spousta z vás tu píše, že takhle malé dítě nevydrží na skejtu, mě by zajímalo proč ne? Já osobně mám děti 17 měsíců od sebe. Holčičku a pak dvojčata a teda ani ve snu mě nenapadlo, že budu pořizovat kočár pro trojčata.
Zkus svému dítěti trochu věřit, popř. ho na miminko připravit a zvykat ho, že bude chodit pěšky nebo se vozit na tom skejtíku. Vždyť existují skejty se sedátkem. ;)

Muj syn v 18m nedal ten skejt nejspise kvuli tomu, ze jsme bydleli v centru Prahy, vsude chodniky vylozene kostkama, bylo to jak kdyby stal na sbijecce… Vysoke obrubniky, chodniky bez najezdu… Bala jsem se aby se vubec udrzel. Na nejblizsi hriste cca 15 min rychle chuze, na zpatek to byl vzdycky boj. Vzdy se musi zvazit vsechny okolnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
18.12.18 14:23

@Hrnekmleka tak to bezesporu. :) My bydleli v malém městě, když se mi kluci narodili. Takže dcera hold chodila pěšky, nebylo to nikde tak daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
20.12.18 18:41

Tak jsem se sem konečně dostala. Omlouvám se, to ten předvánoční shon a do toho dítě s horečkami a průjmem :roll: Všem děkuji za vaše rady, postřehy a zkušenosti. Přidala jsem se do skupinky na FB nosíme děti a promýšlím na miminko nějaké šátkové nosítko vhodné od narození. S tím, že bych ho tam měla např.po dobu, co bude starší spát v kočárku. Nebo když odmítne jít, a tak. Samozřejmě, uvidím, jak se bude situace vyvíjet chvíli před termínem. Postel asi pořídíme na jaro a přesunem ji za včasu. Teď trénujeme slézání dolů, jelikož vylézt na horu už umí obstojně, tak ať si nenabije :lol: a odplenkování asi nechám na ní, až přijde správný čas. Jediné, co chci, aby uměla, a co bych ji učila tak i tak, je se sama najíst a spolupracovat u oblékání. No, zvládlo to spoustu žen, zvládnu to taky. I když to bude ještě zajímavé. Přeji vám hezké a klidné Vánoce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.18 22:00
@LenaMarry píše:
Tak jsem se sem konečně dostala. Omlouvám se, to ten předvánoční shon a do toho dítě s horečkami a průjmem :roll: Všem děkuji za vaše rady, postřehy a zkušenosti. Přidala jsem se do skupinky na FB nosíme děti a promýšlím na miminko nějaké šátkové nosítko vhodné od narození. S tím, že bych ho tam měla např.po dobu, co bude starší spát v kočárku. Nebo když odmítne jít, a tak. Samozřejmě, uvidím, jak se bude situace vyvíjet chvíli před termínem. Postel asi pořídíme na jaro a přesunem ji za včasu. Teď trénujeme slézání dolů, jelikož vylézt na horu už umí obstojně, tak ať si nenabije :lol: a odplenkování asi nechám na ní, až přijde správný čas. Jediné, co chci, aby uměla, a co bych ji učila tak i tak, je se sama najíst a spolupracovat u oblékání. No, zvládlo to spoustu žen, zvládnu to taky. I když to bude ještě zajímavé. Přeji vám hezké a klidné Vánoce. ;)

Mne po narozeni mladsiho (starsimu bylo v dobe narozeni mladsiho 25 mesicu) neji sam ani triletak a odmita chodit sam na wc, oblekat a vetsinu svlekani musim take ja. Je to mazec.

Spolupracovat pri oblekani zacne sama od sebe casem.

• Citovat
  • Upravit
2761
20.12.18 22:04

@Limi123 no jo vlastně, když o tom teď přemýšlím. Mně se holka taky většinou nechce oblékat, když vidí, že oblékám dvojčata. Ale ono když se to vezme kolem a kolem, tak už by se mohli začít oblékat sami i kluci. Holka má 3 roky a 3 měsíce a kluci budou mít 2 roky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí