Jste pověrčivé na Přísahej?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.5.13 00:01

jste pověrčivé na přísahej ?

Věříte na :: Přísahej na smrt… Vy přísáháte ikdyž víte, že lžete!! A při tom přísáhání překřížíte prsty na ruce a tím tak přísahání anulujete! Jste na toto pověrčivé?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nikol.ondrášovka
30.5.13 00:05

Takové kraviny nedělám asi od 12

• Citovat
  • Upravit
2448
30.5.13 00:12

Nevím jestli se mám do toho pouštět, ale dobře…
Přísaha není žádná pověrčivost. Přísaha je dané slovo, jehož porušením člověk ztrácí svou čest. A jak známo, čest má každý jen jednu. Jak by si nejen před okolím, ale i sám před sebou potom omluvil, že porušil dané slovo?
Kdežto pověrčivost je naprosto iracionální víra v něco, např. černá kočka přes cestu, střepy. přinášejí štěstí atd.
Tvůj dotaz je tedy úplně nesmyslný. Mluví o dvou věcech, které spolu vůbec nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13744
30.5.13 00:14

Když přísahám, tak nelžu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
30.5.13 00:22

Hlášky typu „přísahej na smrt“ nevypouštím z pusy, pro mě je to afektované a nedůvěryhodné (asi že jsem takto slyšela přísahat jen naše spoluobčany Romy a asi museli mít vždy za zády zkřížené i prsty na nohou).
Pokud někdo přísahá (nebo slibuje, abych nepoužívala zbytečně silná slova) a nesplní to, tak nečekám, že umře, ale vím, že je debil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.13 00:41

@adam75 jj vím jak to myslíte. Otázka je zmatená, pardón.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.13 00:45

Tady jde konkrétně o to, že se mě dotyčný na něco zeptal a použil právě tuto frázi. A já jelikož vím, že by ho pravda zranila jsem přísahala v pravej opak pravdy.

• Citovat
  • Upravit
1314
30.5.13 01:12

Ne. Na smrt svou, ani jinou, nikdy nepřísahám. Na tohle mám silně vyhraněný názor a se „smrtí“ si nehraju. :nevim:
Nicméně, křížení prstů, jako anulování, používáme s přítelem např. když on slíbí, že udělá večeři a pak mi ukáže ruku s překříženými prsty :mrgreen: Vracím mu to podobně.. :) Ale to je takový.. docela dětinský si myslím..a neznamená to absolutně nic.. (Jakože by to mělo odvolat to co jsi řekla) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
30.5.13 01:47

Ne, na tohle pověrčivá nejsem a i když mně někdo přísahá, tak to neberu tak, že určitě mluví pravdu. Je to jenom slovíčko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
30.5.13 01:51

@Hotaru Když jsem začala chodit se současným partnerem, věčně mu chodily anonymní zprávy a dopisy, že mu jsem nevěrná. Hned od začátku jsem tušila, že je to práce mého ex, který mě chtěl zpět. Když jsme na něj uhodili, sám od sebe přísahal na smrt jeho a mého syna, že on to nebyl. Časem, když se z lásky ke mně vyléčil se přiznal, že to samozřejmě on byl. Je pravda, že mě přísahy nechávají chladnou, ale tehdy jsem mu odvětila, že tu přísahu na smrt našeho syna, si mohl nechat od cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
30.5.13 05:52

Takové ******* fakt nedělám a neřeším :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
43028
30.5.13 06:19

Ja uz jsem neprisahala, ani nepamatuji. To po tobe nekdo dospelej chce?
Ja mam teda spis problem se lhanim a jestli u toho vrknu „prisaham“ nebo ne uz celkem nehraje roli. To je jen slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
30.5.13 06:25

Když přísahám na smrt, tak je to vždycky pravda.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
30.5.13 07:28
@nikol.ondrášovka píše:
Takové kraviny nedělám asi od píše: Více

Já taky ne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
30.5.13 08:08

Promiň ale kolik ti je? Tohle jsem řešila někdy na základní škole…a jinak smrt si do huby neberu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat