Čarodějnictví a děti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Carodejnictvi a deti
Ahoj holky, mam mozna pro nekoho hloupe tema pro nekoho zajimave tema, ale ziji v jizni americe.Lide tady stale veri na carodejnictvi a pomoc u nej. Hlavne i kvuli malym detem ktere nekdo muze jakoby uhranout.Kdyz vas nekdo pozdravi s malim ditetem a nerekne neco ve smyslu,,buh ti zehnej,, tak to je pry nebezpecne. Deti tu maji ruzne naramky na ochranu a vetsinou zlaty privesek nebo nausnicky ktere chrani proti zlym silam. A musim rict ze hodne lidi takto tady,,pracuje,,. A docela je to i zajimave a jelikoz mam malou holcicku tak si nekdy clovek rika, co kdyz je na tom neco pravdy a zli lide existuji vsude. Berte toto tema prosim s nadhledem a dekuji za vase nazory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A na co chceš názor? Na nic ses neptala. Vím, že to tam je rozšířené… spíš mě to děsí, protože stačí aby někdo o někom prohlásil, že ho posedl zlý duch a upálí ho…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danieli myslim ze nejakymi naramky a nausnickama nikomu nemuzes uskodit, stejne tak jako samotnym krestem. Otazka je, jak moc je to carodejnictvi vazne carodejnicke, a jak moc spise vychazi z puvodniho prirodiho uceni davnych indianu, nevim, neziju tam ![]()
- Citovat
- Upravit
@tamata @ynax holky o vymitacich dabla jsem vubec nemluvila to je jina kategorie, to jste uplne jinde. Carodejnictvi tady spise znamena ruzne lektvarky a piticka a zapaleni svicky a tak. Vymitaci dabla to jsou uz snad sananisti a o je jina kapitola
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Norae ano urcite mas svym zpusobem pravdu.
jinak tyto veci existuji vsude jen v evrope se to moc nevidi a je to spis potajnu.Tady se lide neboji otevrene pripustit takove veci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak i na Slovensku se veri na uhranuti. Spousta maminek tady ma na kocarku uvazanou cervenou stuzku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danieli no mi se to treba libi, na druhou stranu otevrenost na tyto veci bohuzel obcas znamena omezenost vuci jinym, je treba hledat zlatou stredni cestu, mit vztah k prirode, nadrpirozenu, ale taky verit technice. To je asi tak obecne muj nazor ![]()
- Citovat
- Upravit
@Danieli píše:
Ahoj holky, mam mozna pro nekoho hloupe tema pro nekoho zajimave tema, ale ziji v jizni americe.Lide tady stale veri na carodejnictvi a pomoc u nej. Hlavne i kvuli malym detem ktere nekdo muze jakoby uhranout.Kdyz vas nekdo pozdravi s malim ditetem a nerekne neco ve smyslu,,buh ti zehnej,, tak to je pry nebezpecne. Deti tu maji ruzne naramky na ochranu a vetsinou zlaty privesek nebo nausnicky ktere chrani proti zlym silam. A musim rict ze hodne lidi takto tady,,pracuje,,. A docela je to i zajimave a jelikoz mam malou holcicku tak si nekdy clovek rika, co kdyz je na tom neco pravdy a zli lide existuji vsude. Berte toto tema prosim s nadhledem a dekuji za vase nazory
Začlenila bych se aspoň trochu do společnosti, náramkem nic nezkazíš, pozdravem se přizpůsobíš a věřit můžeš a nemusíš. ![]()
Pro mě jsou to mýty a pověry, ale těm lidem bych to nijak nedávala najevo, jsi v jejich společnosti vlastně hostem. Na druhou stranu bych se nenechala zatlačit do ničeho extrémního a žila podle svého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danieli No, povedala by som, že je zásadné to, ako veľmi si ty sama otvorená týmto veciam, resp. ako ty sama sa necháš rozhodiť rečami o uhranutí.
Ja verím tomu, že „presne mierená zlá energia“ (nazvite si to každý ako uznáte za vhodné) ublížiť môže, pokiaľ ty sama sa svojou neistotou voči tomu otvoríš, a tým otvoríš i dieťa, ktoré je po narodení na teba veľmi napojené. Inými slovami, ak si sama neistá, a tak trochu vlastne veríš, že uhranutie môže ublížiť, a zároveň si nespravíš akúsi morálnu či energetickú barličku v tom, že dieťa podľa miestnych zvyklostí ochrániš, tak ste zraniteľnejší, a i v každom malom neduhu či prejave nespokojnosti budeš vidieť čarodejníctvo. V tom prípade radím niečo pre ochranu urobiť - ty budeš mať kľud, budeš istejšia a tvoja sebeistota sa na dieťat prejaví väčšou pohodou.
V Čechách zase, povedala by som, tomu ľudia vôbec (alebo takmer vôbec) neveria, nie sú tomu otvorení, tak ani to ublíženie toľko nehrozí, a svojím neverením, svojou sebadôverou v týchto veciach dieťa vlastne proti tomu nevedomky chránia.
- Citovat
- Upravit
@Gabika tak nastesti ja v romhle svete carodejnictvi neziji, jen je toho spoustu kolem me.Ja nevidim v kazdem neduhu a zakaslani carodejnictvi.Jen jsem chtela rici ze s timto tematem tady hodne prijdu do styku a jak uz tu zminila @Drovers tak ono zase naramkem nic nezkasim, a zaclenit se do spolecnosti je urcite dobre, ale nenechat se zatlacit do extremu
Kazdopadne dekuji vam za nazory a za nadhled ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tamata vlastne tomu taky nerozumim, jen jsem chtela poukazat na jinou kulturu a jine mysleni lidi…vubec je to zajimave tady ale jak uz nektere holky zminili, dulezite se nenechat tim ovlivnit a zblbnout… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych na to i věřila, narek bych i pořídila proc ne? Já žijí v Itálii, sem tam ME bolí hlava, a tak mi můj přítel Ital Dela něco jako by mi drží hlavu a něco rika…pak kapne olejem do vody třeba několikrát a když se kapky oleje jako by zvětší tak vezme nůžky a rozstriha je…znamená to ze ME někdo pomlouva…mluví o ME…abych řekla pravdu někdy to pomůže někdy ne…takže bych i věřila na uhranuti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale vzdyt tady to funguje taky…akorat se tomu rika povera: do rika se detem pry nemaji do roku veku strihat vlasky, pred porodem nemas mit doma kocarek a je toho jeste spousta akorat tomu neholduju tak nevim. Urcite byste jeste na neco prisly
Jinak nase sousedka polka plasila prave s tou cervenou maslickou kvuli uhranuti…tak jsem ji mela privazanou na postylce
co kdyby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit