Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jsem Petra. A z nějakého důvodu nesnáším když mi někdo rekne Petro. Ale Petka, Peťa atd. mi nevadí
![]()
Ne, nejsem. Navíc se jmenuji po matce, což mi taky hodně vadí, neuznávám jména po rodičích.
Jsem Pavla. Po babicce.. Nikdy jsem svoje jmeno nijak zvlast neprozivala, tak normalne. Proste jmeno. Mam radeji jeho obmeny nez zakladni podobu. Pavlo mam spojene se skolou nebo s praci. Doma mi rikaji ruzne..
Jsem Eliška. Nikdy jsem to nijak zvlášť neřešila, jenom nesnáším když mi někdo řekne Elis nebo Eliš
Tereza. Celkem ujde, ale nemám ráda, když mi někdo říká „Terezo“ a „Terko“. Je to takové natvrdlé. Naopak mám ráda „Terezko“, „Tery“, „Terinko“.
Jmenuji se Jiří a ano jsem se svým jménem spokojený. Moje zesnulá žena se jmenovala Lenka podle Slovenského lienka - beruška ![]()
Jsem Dagmar po mámě a spokojená jsem vždycky byla, beru to jako tak akorát originální jméno, moc jmenovkyň jsem za život nepotkala, rozhodně ne v jedné třídě nebo ročníku. Teď sama vybírám jméno pro syna a pořád hledám takový zlatý střed, aby to nebylo až moc extra zvláštní, ale zase aby ho neměl každý druhý…
Jo ale musel jsem do něj dospět. Prokop svádí různé idioty k nejapným žetrům.
Jmenuji se Lucie, po kočce Lucině, a se svým jménem jsem spokojená a myslím, že se ke mně hodí ![]()
Jsem spokojená se jménem Andrea
a mít dceru, tak se asi bude jmenovat po mně.. přijde mi, že se to jméno už moc nedává, ani jich moc neznám… a tvarů je hodně.. na škole mi říkali Ájo, v práci Andy..mám ráda i Andrejko, Andrej… nelíbí se mi oslovení Andreo, ale tak mi rika jen tchýně, když se jednou za dva roky vidíme ![]()
@KalamityJohn píše:
Jo ale musel jsem do něj dospět. Prokop svádí různé idioty k nejapným žetrům.
Jmenuji se Ema, jako malá jsem to neměla ráda, byla jsem jediná ve škole, nesnášela jsem, když se mě říkalo Emo, ale teď si toho vážím, neb žen v mém věku s tímto jménem není moc, vlastně žádnou neznám, jen samé mladší (do 15ti let). Ale kdybych si mohla vybrat jmenovala bych se Ella, Eliška..Ema je hodně tvrdé - Emo..
Když jsem byla dítě, vadilo mi, že mám narozeniny a svátek hned za sebou.
Jinak mi nikdy nevadilo. S výběrem mých rodičů jsem spokojená. Je krátké a „mezinárodní“. Žiji v zahraničí a nemusím ho pořád dokola hláskovat, celosvětově se užívá asi jen v jednom tvaru.
Ahoj…mé jméno je Gabriela a jsem spokojená, líbí se mi. Jen nemám ráda, když mi někdo řekne Gábino, je to moc tvrdé…nejraději mám Gábi, Gábinko…já sama se predstavuji jako Gabriela…jsem na mě jméno pyšná ![]()
Ahoj, vybíráme jméno pro holčičku a diskuzí o jménech je tu sice hodně, ale mě by zajímalo, jak jste spokojené se svým jménem. Mnoho rodičů vybírá hlavně podle sebe, ale já bych chtěla, aby se líbilo hlavně její nositelce.
Já začnu, jmenuji se Barbora a se svým jménem jsem spokojená, má hodně podob a nejraději mám, když mě lidi oslovují Baru, babičky Barunko ????