5-letá dcera, horečka 40°C

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7205
20.11.17 17:18

K lékaři nebo vyčkat?

Ahoj. Včera večer dostala 5 letá dcera horečku. Byla bledá, jako stěna, večer teplota 40 rovnych.Dala jsem Nurofen, nějak extra to nekleslo.No dnes horečka celý den, kolem 38,5 někdy víc. Kašle jen trochu, jazyk má s bílym povlakem, bolí ji hlava a má průjem. Nutím hodně pít. Jíst mi nechce vůbec dneska, což chápu. Ale co mě znepokojuje, že plakala, že jí bolí dole u pravého žebra :(?To je divné, ne? jsem trochu vyplašená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5154
20.11.17 17:20

Ráno bych šla, s malými dětmi nění návštěva lékaře NIKDY zbatečná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
20.11.17 17:21

Taky bych šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
20.11.17 17:22

Já bych určitě jela na pohotovost i kdyby jen pro svůj klid. Prujem a bolest bříška může souviset s horečkou. Držím palce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane

Já bych šla už během dneška, nevím na co čekáš :)

• Citovat
  • Upravit
7205

Jinak má zimnici každou chvíli. A ještě jsem se chtěla zeptat.Na Nurofenu je ta tabulka davkování. Teď si nejsem jistá, ale myslím že dr mi kdysi říkala, že tam jsou uvedené malé davky a že se má dát dvojtá. Takže dcera má mít dle tabulky 5 ml, tak byste nechaly těch 5 nebo daly 10??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27596
20.11.17 17:24
@GabinkaCh píše:
Jinak má zimnici každou chvíli. A ještě jsem se chtěla zeptat.Na Nurofenu je ta tabulka davkování. Teď si nejsem jistá, ale myslím že dr mi kdysi říkala, že tam jsou uvedené malé davky a že se má dát dvojtá. Takže dcera má mít dle tabulky 5 ml, tak byste nechaly těch 5 nebo daly 10??

dala bych podle tabulky a neseděla u emimina a byla dávno na pohotovosti pokud si stěžuje na bolesti břicha a má horečku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15460
20.11.17 17:25

:roll: :roll: :roll:
Kašli na doktora. Při nejhorším si uděláš dítě nový, ne? :roll:

To je zas dotaz. nechápu na co čekáš :roll: Už jsi u toho doktora měla být ráno.
Tady ti dítě nikdo nevyléčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
20.11.17 17:26

Připojuju se k ostatním a na vašem místě bych pelášila na pohotovost, každá minuta je u dětí cenná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
20.11.17 17:29
@GabinkaCh píše:
Jinak má zimnici každou chvíli. A ještě jsem se chtěla zeptat.Na Nurofenu je ta tabulka davkování. Teď si nejsem jistá, ale myslím že dr mi kdysi říkala, že tam jsou uvedené malé davky a že se má dát dvojtá. Takže dcera má mít dle tabulky 5 ml, tak byste nechaly těch 5 nebo daly 10??

to snad nemyslíš vážně… když ti napíšu že se dává trojitá tak to dáš???

• Citovat
  • Upravit
1054
20.11.17 17:29

No tak snad s ní půjdeš k doktorovi nebo čekáš na co? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
20.11.17 17:30

To s tím břichem mi řekla až před chvílí a teď usla.Jen pro ujasnění: nebrečí mi tu od včerejška, že jí bolí břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
20.11.17 17:30

@GabinkaCh zimnici má jelikož ji k večeru prudce narůstá horečka. Ó tom že by se dávky zdvojovaly jsem nikdy neslyšela naopak u sirupu by to byla zátěž pro žaludek a u čípku tuším pro játra. Nanejvýš můžete střídat Ibalgin a paracetamol po 3hodinach. Srazila bych horečku a jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
20.11.17 17:33
@Doe_Jane píše:
to snad nemyslíš vážně… když ti napíšu že se dává trojitá tak to dáš???

Opravdu ne! Jen jsem si vzpomněla, když mě tehdy doktorka nebo sestra řekla že tam udávají nižsí dávky tak to nemusí zabrat. Toť vše. Jinak jsem dala dle tabulky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
20.11.17 17:37

Ja bych tak neplasila. Brisko muze bolet i z horecky/z hladu. Takze pokud to jen rekla a neskuci, tak bych na pohotovost nejela.

Moje doktrorka nerika ze zvetsit davku, ale hlavne nepoddavkovat (trochu ji to boli tak dam min). Ridit se striktne tabulko lepe s prepoctem na kila a ne na vek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí