Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Byla jsem u moře 2× sama za mě super dovolená, klidně znova. Mám to podobně jako @f.e.r.n.e.t.k.a . Nevím, kdy se mi poštěstí znova, teď jsou na pořadu dne rodinné dovolené, takže ti trochu i závidím.
Jako sama, bez deti, bez povinnosti, tyden se valet a nemuset nikoho resit? Jela bych okamzite, nejsem si jista, ze by mi stacil tyden.
Ale kdyz o tom premyslim, tak asi preci jen ne se valet k mori. Spis neco videt, krasnou prirodu, pamatky, obrazarny… Kdyz by se cestou vyskytlo more, tak se v nem namocit a jet zase dal. Klidne jen s batuzkem, po nocleharnach.
Já byla před pár lety sama týden u moře. Kamarádce nedal šéf dovolenou a já jsem moc chtěla jet. Byla to paráda, nenudila jsem se, hezky odpočívala, jezdila na výlety. Pravda, tehdy jsem neměla vztah, tak i nějaká ta noční zábava byla. Teď už se mi o samostatné dovolené může jenom zdát.
@clovicek841 píše:
Ahoj já vím, že to sem asi moc nepatří, ale i tak se zeptám na názory ještě jsem nebyl u moře a tak bych rád vycestoval, ode mě z okolí však nemám nikoho kdo byl jel se mnou.
Tak se chci zeptat na názor zde přítomných mamin zda byla některá z nich už u moře např na týden sama? a zda to není pitomost jed moři sám, a hlavně se bojím aby mě to tam nebylo samotnému hodně dlouhé i když jde o týden
já, několikrát, problém v tom nevidim. Ale vždy jsem byla jen den až 2 na jednom místě, pak tradá pryč.. mi to dýl nebaví ![]()
Děkuji všem za reakce. Já se právě taky bojím, že mě to tam po dvou dnech nebude bavit a co pak jako… a další věc že neumím moc anglicky tak že kdyby nějaký problém tak tam toho sám asi nevyřeším… jed sám na vlastní pěst mě nikdy nenapadlo to bych nedal jedině cestovka asi exim. Hlavně já když si s někým sednu tak jsem hodně upovidanej tak že kdybych se tam s někým skamaradil tak super jinak nevím. o inzeratu na spolucestující jsem přemyšlel, ale jed s někým i kdyby na týden koho vůbec neznám… a bydlet s ním i na jednom pokoji, aby z toho pak nakonec nebyl větši horor než kdybych jel sám
a taky když někam tak jedině letecky, přemyšlím o Tunisku nic proti busu, ale stravit v něm den a noc je na mě moc
@clovicek841 Tunis nedoporučuju…možná tak Egypt, Djerbu, Řecko nebo Turecko
Díky za info já se musím hlavně i tak trochu řidit cenou, a jelikož jsem ještě u moře nebyl tak jsem vděčný za každý tip, ale na egypt právě hodně lidi na netu nadává.
@clovicek841 když bych si měla vybrat znovu mezi Egyptem a Tunisem, tak jedu do Egypta…Tunis má hooodně špinavý moře
Mít možnost se někam ulít na týden bez rodiny? Pojedu klidně pod stan do hlubokých lesů!
Tady asi nenajdeš moc směrodatný odpovědi, spousta mamin je ráda, že se jednou do týdne dostane někam cvičit, takže pak představa samoty u móře zní jak pohádka ![]()
Taky o tom přemýšlím, že bych jela sama, ale vím, že by mě to tam nebavilo. Nemít si s kým promluvit, podělit se o zážitky, to je nanic. Ale zase když si představím, že pojedu s rodinou, tzn. s malým dítětem, to taky není lákavá představa. Takže nezbývá než počkat až dítě povyroste
@Lucinka.z.brna přesně tak právě, já mám právě strach, že by mě tam samotného nebavilo možná tak dva dny. hlavně já jsem tip člověka co nezavře pusu
a ptávě tohle by na mě asi moc nebylo l.
Ale docela mě to štve tohle jsem řešil už loni, a tahle se k tomu moři asi fakt nepodivám, mě by to stačilo tak na 3-4 dny ale takové zajezdy moc nejsou a když ano tak se na tom hodně prodělá a cena je stejná teda skoro jako třeba za 8 dní.
Ahoj, záleží co chceš na dovolené u moře zažít. My s přítelem jezdíme na jachtu - užíváme si tak moře, ostrovy, osamělé zátoky… Letos nás čeká Menorka, Malorka, Ibiza. Protože je to přeci jen drahý koníček, bereme na naše plavby i posádku (i začátečníky) a učíme je základy jachtingu. V létě nabízíme i hlídání dětí
Pokud tě to zaujme, napiš mi o bližší informace a můžeš dovolenou prožít s námi. Kontakt: info@tomaskudela.cz
Videla jsem more u Italie, Chorvatska, Bulharska, Spanelska, Ceuty, Nemecka, Aglie - atlantik. Jednoznacne nejcistsi a nejkrasnejsi bych rekla Chorvatsko, jen hodne slane, ale na pobrezi maji obvyjle sprchy. Taky je fajn vybrat misto s piscitou plazi, ne sutry. Hned za nim Bulharsko, kde uplne na jihu je Cerne more taky ciste a daleko mene slane, cenove prijatelne. Nejlepe od Primorska jeste na jih. Italie na severu je louze, nic moc. Pekna, ale dost spinava je Sicilie. tam uz byl svetly i cerny pisek a palil o chodidel i pres plazovky. Spanelsko taky pekne, Stredozemni more, ne Atlantik. Meli jsme tam ale zahavky a to dost. Taky je to daleko. Francie, alespon kde jsem byla, oblazkova - tlacilo to do zadku.
Za me bych jela zas do Chorvatska nebo Bulharska, na piscite plaze. Preju stastnou ruku s vyberem. ![]()
Za reakce, nakonec jsem si vybral djerbu na 5 dni myslím si že sám na poznaní hlavně moře to bude stačit.