Kde sehnat starou plechovou káču?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1433
10.12.11 17:01

Káča - retro hračka

Milé maminky a tatínkové,
chtěla jsem se zeptat, kde by se dala sehnat stará plechová káča, jaká byla k sehnání v osmdesátých letech? Na netu jsem ji nikde neviděla. Průměr si nepamatuju, ale nahoře byla průhledná a pod krytem byly tři ozubené kruhy (vyplněné) - žlutý, modrý a červený. Když se to roztočilo (takovou tou „pumpičkou“ shora), tak se tvořily duhové kruhy od středu ven. My ji tenkrát darovali a ráda bych ji pro malou sehnala. Nemáte nějakou radu, kde by se dala získat? Nebo nemáte doma nějakou i s nefunkčním točením? Díky za radu :kytka:

Příspěvek upraven 10.12.11 v 17:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
byron
10.12.11 17:03

Promin, neporadím, ale už mi hrabe…Vzheldem k diskuzím o nemravných představách jsme si teda představila starou káču :lol:

• Citovat
  • Upravit
4336
10.12.11 17:17
byron píše:
Promin, neporadím, ale už mi hrabe…Vzheldem k diskuzím o nemravných představách jsme si teda představila starou káču :lol:

No, asi budu hnusná, ale ve mně to vyvolalo představu tchýně! :mrgreen: Jinak káču doma máme, ale není celá plechová, spodek a držátko jsou z plastu, horní polovina káči je plechová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
10.12.11 17:20

Zadej www.oldtoys.cz a tam jednu najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50122
10.12.11 17:26
pampalin píše:
byron píše:
Promin, neporadím, ale už mi hrabe…Vzheldem k diskuzím o nemravných představách jsme si teda představila starou káču :lol:
No, asi budu hnusná, ale ve mně to vyvolalo představu tchýně! :mrgreen: Jinak káču doma máme, ale není celá plechová, spodek a držátko jsou z plastu, horní polovina káči je plechová.

Taky jsem si to myslela, než jsem si přečetla celý úvodní příspěvek :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
10.12.11 17:34

Plechovou káču jsem normálně koupila v hračkářství. V Bambuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
10.12.11 17:36

Tak jsem to přejmenovala, aby tu nevznikla diskuze o tchýních :mrgreen:

Pampalin, díky za tip, třeba se tam někdy objeví.

Lumáťa, nechci jakoukoliv plechovou káču, ale ten jediný typ s ozubenými kolečky. běžnou není problém sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2397
10.12.11 17:57
Aknyt píše:

Lumáťa, nechci jakoukoliv plechovou káču, ale ten jediný typ s ozubenými kolečky. běžnou není problém sehnat.
.....já mám dojem,že to je ta stará klasická,se kterou jsme si hráli jako děti-teda alespoň já..... :oops: jsem poněkud starší ročník...... :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
10.12.11 17:58
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
10.12.11 18:24
Tasemnice píše: .....já mám dojem,že to je ta stará klasická,se kterou jsme si hráli jako děti-teda alespoň já..... :oops: jsem poněkud starší ročník...... :mrgreen:

… ano, sháním tu, co jsme si s nimi hráli my. Jsem taky starší - když brouzdám po Aukru ve starožitnostech - hračkách, tak je tam většina, co z dětství znám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50122
10.12.11 18:31

Zašla bych do nějakého hračkářství, tam by jí mohli taky mít. Kolikrát tam objevím různé hračky, které jsme měli v dětství a už jsem na ně skoro zapomněla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
10.12.11 18:48
Aknyt píše:

Aknyt, vždyť tam jednu starou plechovou káču mají, stojí 120,–Kč. Najeď v menu na plechové hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
10.12.11 18:57
pampalin píše:
Aknyt píše:

Aknyt, vždyť tam jednu starou plechovou káču mají, stojí 120,–Kč. Najeď v menu na plechové hračky.

Mají, ale ne ten typ, co sháním. Ale průběžně to tam budu hlídat, jestli se neobjeví ta pravá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
10.12.11 20:14

Aha. No, my měli doma jako děti tu samou, akorát s jinými obrázky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2397
10.12.11 21:38
Aknyt píše:
Tasemnice píše: .....já mám dojem,že to je ta stará klasická,se kterou jsme si hráli jako děti-teda alespoň já..... :oops: jsem poněkud starší ročník...... :mrgreen:
… ano, sháním tu, co jsme si s nimi hráli my. Jsem taky starší - když brouzdám po Aukru ve starožitnostech - hračkách, tak je tam většina, co z dětství znám :mrgreen:

mrkni do toho odkazu,co psala pampalin-je tam,viděla jsem ji,přesně takovou jsem měla já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí