Kadeřnice = minimální mzda

241
22.8.12 10:18

Kadernice = minimalni mzda

Nasla jsem ted novou praci. Je v tom ale hacek. Pani mi slibila, ze budou odmeny, kdyz bude vedsi trzba, nebo kdyz budou spokojene zakaznice atd. Vcera jsem mluvila s holkou, co je tam rok. DOstavala jen minimalni mzdu 8000 po vice jak 1é mesicich ji to zvysila na 9000 vic nic nedostanou.
Kdyz jsem se divala na mzdovou kalkulacku, zadala 8000, tak se mi tam zobrazilo jeste danove zvyhodneni 1100 za jedno dite. Takze bych mela tedy dostat o tech 1100 vice, ze?
Mam to vedouci pak rict, az budem sepisovat smlouvu nebo jak to je?
Jo a pri min. mzde jsme osvobozeni od soc a zdr, jak ja tak i zamestnavatel. Plati ale nemocenskou? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101642
22.8.12 10:28

@piggsi Při minimální mzdě od sociálního ani od zdravotního osvobozeni nejste, ani ty ani zaměstnavatel, normálně se z platu odvádí, stejně jako u ktérokoliv jiného zaměstnance.
Ohledně toho daňového zvýhodnění na dítě, ano můžeš ho uplatnit, vyplňuje se to do toho růžového prohlášení poplatníka, ale můžeš ho uplatnit pouze za předpokladu, že už si ho neuplatňuje partner. A většinou je nutné o tom doložit od partnera z práce potvrzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
22.8.12 10:31

No, tak to uz asi uz muj ex uplatnuje. Chjooo toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
22.8.12 10:36

@piggsi Tvůj ex ho uplatňovat nemůže, pokud s ním nežije ve společné domácnosti… což předpokládám, že ne, jestli ho máš v péči ty… takže na to bys měla mít nárok ty, případně tvůj nový manžel, kdybys byla znovu vdaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
22.8.12 10:40

Jojo, přesně tak, a pokud ho stále uplatňuje, tak to chce kontaktovat jeho účetní, aby přestala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
22.8.12 10:42

No, uz pul roku spolu nezijem a ted davame prvni pariry o peci o dite k soudu pred rozvodem. tak si to vse pozjistuji dekuji moc :)
Jen nevim, kolik je hruba mzda, kdyz budem dostavat cisteho 8000, aspon tak to holkam chodi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
22.8.12 10:51

@piggsi Tak v tom případě mi to přijde na podezřelou paní zaměstnavatelku, protože mzda se vždy určuje v hrubém a čistého z toho něco vyjde, protože záleží co kdo uplatňuje a neuplatňuje za odpočty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
22.8.12 10:54

No ona mi to jeste nerekla, rekla jen, ze budu dostavat ze zacatku 8000 a pak se uvidi a nekdy ty odmeny.
Holky co tam delaj uz rok mely 8000 a po cca 10 mesicich dostavaji 9000 a k tomu pocho nic, zadne odmeny nic.
Takze patram, kolik asi by malo byt napsano ve smluve, kdyz budu dostavat 8000, nasla jsem, ze by hruba mzda mela byt 9000 a cista 8000.
Po trech mesicich se ale ozvu na ty odmeny atd.
Pak jeste to zvyhodneni na dite, radeji az po rozvodu, nekde jsem cetla, ze se to pak vyplaci zpetne. Tak uvidime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.8.12 11:15

Když nemá dítě v péči, je tvoje chyba, že jsi si nepodala dańové zvýhodnění ty, defacto on dostává peníze navíc, které ti asi těžko odevzdává, že?
Musíš mu sdělit, že chceš jako pečující matka o dítě zvýhodnění ty, on musí podat žádost na mzdovce, že se ho zříká, napsat čestné prohlášení, že jej nepobírá a přebíráš jej ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
22.8.12 11:18

Jj, ale ja nastupuji do pace az ted v zari, do teto doby jsem byla jeste na rodicovske.
On tim padem uplatnoval na manzelku a na dite zvyhodneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.8.12 11:33

@piggsi Pokud spolu nejste, měl by ti těch 1100 kč dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
22.8.12 11:42

Jj az budu podepisovat smlouvu atd, tak si to pohlidam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
22.8.12 11:42

@piggsi Jo a jen tak mimochodem, jako kadeřnice (předpokládám, že si v oboru vyučená a pracuješ samostatně) musíš mít minimálně 9800,– hrubého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
22.8.12 11:47
@piggsi píše:
Pak jeste to zvyhodneni na dite, radeji az po rozvodu, nekde jsem cetla, ze se to pak vyplaci zpetne. Tak uvidime

No, ono to sice jde udělat za rok zpětně, ale zas pouze za předpokladu, že ho neuplatňoval ten druhý, takže pokud to necháš být a bude si ho uplatňovat stále, tak pak zpětně nic nedostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
22.8.12 11:54
J
@j.a.n.i1 píše:
No, ono to sice jde udělat za rok zpětně, ale zas pouze za předpokladu, že ho neuplatňoval ten druhý, takže pokud to necháš být a bude si ho uplatňovat stále, tak pak zpětně nic nedostaneš.
@j.a.n.i1 píše:
@piggsi Jo a jen tak mimochodem, jako kadeřnice (předpokládám, že si v oboru vyučená a pracuješ samostatně) musíš mít minimálně 9800,– hrubého.

A jak vis, ze bych mela dostavat zrovna tolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat