Teambuilding - organizovaná zábava
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Teambuilding - organizovaná zábava
Ahoj všem, chci se zeptat Vás, co máte nějaké zkušenosti s teambuildingem v práci. Zajímalo by mě, pokud jste nějaký víkendový teambuilding s organizovaným programem absolvovaly, co všechno obsahoval? Nějaké „soutěže“, jakého typu? Bylo to spíš něco vědmostního nebo naopak sportovního? Náročné nebo naopak odpočinkové? Účastnili se všichni, kdo byli přítomni, nebo například starší kolegové se nezpojovali? Díky za info
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, my meli hodne sportovni, i na lana na stromech, ale byli jsme prevazne mladsi rocniky, ucastnili se vsichni, to je myslim duvod teambuildingu. Byli jsme na vikend, vecer se slavilo
``
- Citovat
- Upravit
Ahoj, manžel už byl dvakrát.
U nich v podniku to pojeli sportovně, takže byli v Beskydech a jezdili celý den na kole a večer pili a hráli různé hry (activity, kufr, a já nevím, co ještě). Přijel vždycky nadšený.
- Citovat
- Upravit
Na mimomestskych jsme jezdili na vylety (hrady, zamky, mesta), vecer taborak, kulecnik apod
Na tech ve meste klasika - vecere a turnaje v bowlingu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My v me byvale praci mivali a bylo to super, zapojili se vsichni vsech generaci. Vetsinou slo o sportovni aktivity, vecer spolecenske hry nebo nezapomenutelny volejbal s nafukovacim balonkem, kdy hraci nesmeli zvednout zadek ze zidle. Zni to jako blbost, ale bylo to super ![]()
- Citovat
- Upravit
A musim rict, ze jezdili fakt vsichni, i kdyz vedeli, ze budou jen sedet a cucet. Byli jsme perfektni parta od dvaceti do petasedesati let a mezigeneracni rozdily tam vubec nebyly znat.
- Citovat
- Upravit
Taky to mám za sebou
My to měli na Vysočině a byli jsme mix mladých a starších. Bylo to víceméně sportovně laděné, hodně týmové práce a vymýšlení strategií, jak daný úkol zvládnout. Večer se to stejně u vínečka a panáčka zvrhlo v pracovní pokec
Nebylo to úplně od věci, aspoň jsme se poznali všichni. Ale že bych se těšila na další, to fakt ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ncc1701 volejbal s nafukovacím balonkem je dobrý nápad ![]()
@nevada no já právě potřebuju nějaký program vymyslet. Jenže je to takový - jako organizace žádná, prostředky žádný a jsem na to sama.
Mám sice „zkušenosti“ coby táborová vedoucí, ale zaprvé to bylo pro děti a za druhé to bylo pro lidi, co se takovým věcem věnují a nejsou z toho otrávený jako švestky ![]()
Minule jsem zorganizovala azimuťák, to byli všichni nadšený, ale tedka nějak nemám inspiraci a opakovat se nechci a není tam na to ani prostředí. Jsou tam spíš louky a pak ta chata.
Pokud vás nějaká hra, soutěž víc zaujala, mohly byste mi napsat, o čem to bylo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, třeba nás přivedli na louku (skupina cca 15 lidí). Tam leželo poměrně dlouhé lano, které bylo položeno jako číslo 8. Museli jsme k němu přistoupit, po celé délce v přibližně stejných rozestupech, chytit oběma rukama lano do rukou. Všichni, si museli dát šátek na oči, aby nic neviděli a úkolem bylo vytvořit čtverec. Ale bez toho, aniž by kdokoliv lano pustil. V podstatě šlo o to, aby se skupina bez toho, aby dostala návod domluvila, kdo bude jako vedoucí, aby jim došlo, že mluvit smí jen jeden (jinak jsou v háji, když se budou překřikovat) atd. Byl na to nějaký časový limit. A když popřemýšlím a kouknu zpětně na fotky, tak ti toho klidně popíšu více ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha tak to nezávidím. U nás jsou používané i lezení po lanech, lukostřelba, různé hry a tak, často jako soutěž pro týmy. A pro kolik je to lidí? A na jeden den, nebo jen večer nebo jak to máš rozvržené?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Strašně záleží na tom, jaký je to kolektiv - jak úzce spolu např spolupracují, jestli jsou z jednoho nebo různých oddělení, jak jsou na tom věkově, zda mají podobné prac. zaměření nebo každý jiné (např. kancelář, obchoďáci, sklad…)
Každopádně ne každý je od přírody nadšený sportovec, takže nějaké pobíhání po venku nemusí být to pravé ořechové pro celý tým.
Nejlepší je, když se to rozdělí - něco indoor a něco outdoor. Třeba 4 různé aktivity, kde by se každý aspoň trochu „našel“.
Cílem teambuildingu není to, aby se sportovci vytáhli nad ostatníma
ale aby se všichni ukázali v jiném světle než se vidí běžně v práci.
Na venek je dobrá sranda třeba paintball nebo lukostřelba, večer pak hromadná lekce salsy… prostě něco méně obvyklého, co nikdo moc neovládá.
Dobrý jsou taky tréninky modelových pracovních situací - někdo si vylosuje třeba roli „náročného (nebo stěžujícího si) zákazníka“, další pak třeba „obchodní zástupce pod časovým tlakem“, zadá se téma - např. „udržovací schůzka“. Kolikrát se pak třeba takovej obchoďák inspiruje od skladníka
nebo naopak…
Fakt ale hodně záleží na zaměření firmy a skladbě týmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marruš no vidíš, to je spuer ![]()
@nevada no je to pro max 25 lidí, věk 30-50 let (těch starších je jen 5 osob) musí to být něco, co bych dokázala zorganizovat a zabezpečit sama - takže lana ne. V pátek jdeme pěší tůru na tu ubytovnu, tam budeme večer a sobotu celý den a večer se pojede domů. Jako tu cestu a ten večer dokážu bez problému něco vymyslet, ale ta sobota, jakože celý den, to nějak nevím ![]()
Chtěla bych něco trochu akčního - napadlo mě střílení ze vzduchovky (počítám, že bych snad dospělým nemusela vysvětlovat, aby nemířili na sebe a dávali bacha),ale nemá s tím zkušenosti, jestlis e to dá provozovat „veřejně“?? Možná blbej dotaz, ale my to prováděli jen na táboře, na vlastním pozmku v lese.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Black_Orchids to jsi napsala moc hezky
Nás nahnali z centrály a poboček z celé ČR na jedno místo a jako poslední úkol bylo běhání po celém okolí atd. Celkově hodně sportovní a fakt náročné
Myslím, že pro hodně lidí to bylo o ničem. Nějaký mix všeho je asi nejlepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit