Kaká na WC a teď jak dál...

1228
29.3.11 21:27

kaká na wc a teď jak dál ...

Zdravím,
potřebovala bych radu.
Od zavedení příkrmů cca 7 měsíc kadí dcera do záchodu. Nyní si i řekne ee a jdeme, do plenky se pokaká, jen když má průjem.
Ale nesnáší nočník. Teda velká zábava je vysazovat panenky a plyšáky a vůbec všechno s pokynem ee. Ale sama si na něj nesedne, natož tam čůrat.
Jak ji naučit říkat si i na čůrání včas. :nevim: Občas když ji nechám bez plenky řekne že čůrala. Nemáte někdo zkušennost či radu jak na to?
Děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
29.3.11 21:32

Podle mne ji musíš dát čas. Je na to ještě hodně malá. Podle lékařů dokáží děti ovládat čůrání tak okolo 1,5 roku nejdříve.
Znám hodně případů, kdy děti kakali od x měsíců na nočník(rodiče vypěstovali reflex), některé i čůraly, ale po roce přestaly a záchod i nočník začaly bojkotovat.
Takže bych čekala. Může to trvat i hodně dlouho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
29.3.11 21:33

Ulíčku já myslím, že je na to ještě malá. Neporadím ti, jak jí naučit si říkat, to asi nejde. Prostě musíš počkat, až k tomu dozraje, stejně jako k tomu kakání.
Nebo jak si jí naučila říkat na kakání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
29.3.11 21:34

Tak kluk je o něco starší. Po posazení kadil od 9m na nočník. Cca od 15ti m si řiká na kadění. Na čurání si taky včes neřiká. Myslím, že to nepozná. Zkrátka musím počkat.

Ad nočník - kluk je zas na něj fixovaný. Nevyčurá se nikam jinam. Venku můžu držet věky nad trávou. Počká si na plenku nebo nočník. Čekám, že s ním časem bude lepší domluva. Jsem ráda, že bere alespoň za ten nočník. Proč ti vlasně vadí, že nechce na nočník, když je se záchdem OK?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
29.3.11 21:36

podle mne má ještě hodně času! vojta začal až ve dvou letech! a trvalo to asi čtyři měsíce než od doby kdy řekl bobo a už to z něj teklo.. si řekl včas.. :palec:
třeba vám to půjde dřív.. když už chodí na velkou na záchod.. ale má opravdu čas.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
29.3.11 21:37

ahoj,
myslim, ze na curani je jeste malicka. cura casteji, tak ji to neprijde. Kdyby ti kakala i 5× za den, tak ver, ze by ti kakala do plen a ne do zachodu :wink: . Bud rada za tohle.

j

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
29.3.11 22:02

budu čekat :-)
nemám problém, spíš sem se bála, abych nepromeškala správný čas.
Jo a říkat na kakání se naučila sama. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
29.3.11 22:46

Buď v klidu.Opravdu to chce ten správný čas.Až jí to v hlavičce uzraje.My jsem měli plenky do dvou a půl let a pak se to snad ze dne na den naučil.Jak se mu poprvé povedl náhodně bobek,tak už šlo i čůrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4194
29.3.11 23:04

Ulíčku - syn se taky naučil nejdřív kakat mimo gaťata (prvně nočník, pak akceptoval i záchod), a to od 10 měsíců. S čůráním to trvalo dýl. Od 15 měsíců (leden) chodil doma v učících kalhotkách Imse Vimse, na ven pleny. O měsíc později pak na doma jen slipy a tepláky, učící kalhotky na ven místo plen. Čůrat jsem dávala, ptž dost často jsem na otázku slyšela „NE“ :-). Od 18 měsíců si ale spolehlivě říkal. Nejdřív jednoslovně na čůrání i kakání (u nás Aa). Pak nastal mírný negativní zlom někdy okolo 20. měsíce, kdy přišel slovní boom a začal rozlišovat kakání a čůrání - ne vždy se trefil a ne vždy si včas vzpomněl, co má říct. To trvalo asi týden, než se to vychytalo. Zato ale pak zvládl i vydržet např. v MHD nebo v místech, kdy se nadalo okamžitě vysadit. Všechno šlo tak nějak postupně, nenásilně. Vždycky jsem ale měla dojem, že jakmile jsem z nějakýho důvodu udělala krok zpět (nasadila plínu tam, kde už nebylo vyloženě třeba) trochu se ten vývoj zhoršil.

No a ve finále přišel další problém, kdy jsem nevěděla, jak odbourat pleny na noc, když už si víc jak půl roku 100% přes den říkal, ale ráno byla plína durch mokrá…no, tak ji od novýho roku nedostal a je převážně suchej. Má tak 1-2 nehody do měsíce…

takto u nás. Jestli je to rada, nevím. Ale myslím si, že není nutný vyloženě čekat, až na ten „správný“ čas. Když dítě spolupracuje, tak proč nezkoušet další kroky k odpínkování :wink: Mmch. dost častá zkušenost je ta, že i po prvotním neúspěchu se cca po týdnu začnou objevovat úspěchy. Ale bez počůraných tepláků se to málokdy obejde.

Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
30.3.11 14:04

lenule : děkuji, přijde mi že když je bez plínky dává si trochu pozor.Ale jak se zabere do hry :roll:
budem zkoušet i dál. Počůramé oblečení mě neva, přemáchnu, pověsím a jede se dál :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
30.3.11 14:42

¨Mě si nejvíc bacha dává úplně nahý - bez tepláků, jen návleky na nohy a triko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
31.3.11 13:47

jojo, tak návlečky máme také. Jen přes prdku má šatečky. Jsou to bezva vynálezy, nosíme je i místo punčošek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze