Odplenkování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
304
24.2.11 13:39

Odplenkování

Ahoj holky, je to už měsíc co jsme Barušce vzali plenky na noc jelikož už dost často měla ráno suchou. Docela se drží ale vždy tak jednou týdně se v noci počurá. Jak dlouho trvalo vašim dětem než to úplně zvládli? V noci nebudím jelikož se stejně nechce vyčurat. K plenkám se mě už vracet nechce. Jakou máte zkušenost vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44170
24.2.11 13:59

Tak já si myslím, že občasná nehoda je tolerovaná i mnohem staršímu dítěti. Občasná, tím se rozumí tak dvakrát, třikrát do měsíce.

Já jsem na noc přestala dávat plenky, až bylo dlouhé období sucha, potom už byla nehoda fakt jenom občas. U dětí je to individuální. Starší byl v noci bez plen ve 2 letech a 4 měsících, mladší ve 21 měsících. Ale znám děti, co měly na spaní plenku i po třetích narozeninách a jejich maminky to nijak neřešily, přešlo to samo od sebe.
Já mám zkušenost, že je jedno, jestli dítě plenku má nebo ne. Moje děti nenutilo počurávat se to, že měly plenku. Dítě k tomu prostě musí dozrát. Moje mladší se i na noc odplenkovala ve srovnání s průměrem hodně brzy,někdy se na vyčurání v noci vzbudila, sama od sebe. To bylo v létě, když hodně pila. Nejsem zastánce buzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
24.2.11 14:01

Nevím, kolik tvé holčičce je, my odložily plenku na noc pár měsíců před 3. narozeninami, jednou za čas se dcerka počůrá. Děti se počůravají i do 5 let, je to normální. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
24.2.11 21:15

Vojtíkovi jsem brala noční plínku ve dvou letech a 8 měsících. Suchou ji teda rozhodně nemíval. Když jsme šli kolem půlnoci spát, tak jsem jej posadila polospícího na nočník, on se v naprosté většině případů vyčůral a spal dál (neprobral se do bdělého stavu). Po nějaké (delší) době jsem jej přestala v noci vysazovat, teď už se vzbudí a dojde si sám na záchod třeba uprostřed noci nebo nad ránem - jsou mu 4 roky a 3 měsíce.

Šárka sice ještě noční plíny má, ale opravdu málokdy je má počůrané (řekla bych, že méně než jednou do týdne). Většinou vydrží až do rána nečůrat, někdy se v noci na čůrání vzbudí (bylo jí 18 měsíců). Zatím neuvažuju nad tím, že bych jí tu plínu na noc už brala (přes den plínky doma nemá už víc jak měsíc) - hlavně proto, že často končí v naší velké posteli a tu se mi celou převlíkat nechce :wink: (i když jak říkám, těch počůraných plín je opravdu poskrovnu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
25.2.11 13:24

Ahoj holky děkuji za reakce, jen mě šlo o to zda jsem to neuspěchala. Tak snad ne. Já bych ji ty plenky nechala ale manžel pořád tvrdil že ji je mám vzít :-( . No ted už nebudu z rozjetého vlaku vystupovat. Naštěstí kojím mladšího bráchu tak v noci stejně vstávám abych ji kontrolovala.

E.K.L. Barušce bude 2r8m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
17.5.11 13:02

opět odplenkování

Ahoj holky,
zase se mi nechtělo zakládat nové téma, tak to šoupnu sem, snad to nevadí.
Vítek už celkem pěkně skoro měsíc zvládá chodit na nočník. ALE pouze tehdy když má nahatý zadeček. Jakmile mu dám slipečky nedejbože plenku, tak se klidně počůrá. Zkrátka jak cítí, že má zakrytý zadek, tak mám po nočníku. Sám si téměř neřekne. Většinou si pro sebe broukne čurat, sedne si na nočník a vykoný potřebu.
Jenže třeba dneska není moc teplo na to, aby tu běhal s nahatou prdiznou, nožičky má celý mramorový od zimy.
Chtěla jsem vás poprosit o nějaký postřehy jak na to, aby si řekl i když má slpečky a tepláky. Navíc bych třeba chtěla vyzkoušet jít ven bez plenek.
Podotýkám, že to že má mokrý tepláky mu téměř nevadí, přijde mi to ukázat až po jaký době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
17.5.11 13:20

Mám to stejný. Navíc si vždy 2 dny řiká, týden ne, pak zase ano… Jeden čas dokonce hlásil i ve slipech. Z holým zadkem jso ale úspěchy největší. Obvykle oblékám návleky a rozepnuté bodýčko (má to hezky přes zadek), případně přes to ještě triko.
Jinak myslím, že s tím nic dělat nejde. Buď dát zpátky plenku a nebo počítat s tím, že se bude počurávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
17.5.11 13:25

Alpako o nějakých návlecích jsem taky přemýšlela, ale plíst neumím a asi se to nikdy nenaučím :(
Pořád čekám, že nastane doba, kdy si konečně začne říkat, protože včera jsme byli skoro celý den pryč a tudíž musel mít plínu a večer pak měl lehce opruzený zadeček.
No další kapitola je bobek, protože si většinou vzpomene až když už kaká, ale to jsou prostě věci se kterýma se počítá a na bobek má si myslím ještě chvilku víc času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
17.5.11 13:30

U nás je to s bobkem naopak. To už si řiká několik měsíců. Před tím mi už od roka chodil ukazovat, že už tlačí a většinou se velkou část povedlo přesměrovat na nočník.
Návleky se dají koupit. Je jich spousta druhů. Mě vzhledem k ceně přijdou nejlepší Sponks - asi 70-80 Kč, bavlněné, netlačí. Pak jsou Design Stocks - jsou taky levné, ale né moc vhodné na buřtíky - otlačují stehýnka. A pak je sposta dražších značek. Já je koupila na www.branakdetem.cz . Prodávají se i v jiných eshopech zaměřených na nošení dětí, látkové plenky… Návleky se dají koupit i v normál obchodech .HM, Tesco, ale nikdy jsem je tam nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
17.5.11 13:35

alpako děkuju, mě vůbec nenapdlo, že by se dali koupit a přito jsem na ně už kdysi koukala. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
17.5.11 13:35

Jinak já už si taky za tu dobu, co si říkal zvykla, že je bez plenky a nechci ho v mokré plence mít. Při přebalování ječí jak protržený. Tak jsem i ve dny, kdy si neřiká najela na variantu holý zadek a na nočník posazuji nebo mu řeknu, aby se posadil sám. Je to rychlejší a bez protestů. než přebalovat. Když to neodhadnu a pustí to na zem, tak je utření taky rychlejší, než přebali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
6.6.11 09:46

NOVÝ DOTAZ

Taky bych použila návleky Návleky

Na MMB jich je spousty.

**TAKY MÁM DOTAZ **

Jak dostat dítko na nočník…?

Jak řešíte odplenkování doma? Aby nebyly loužičky a hromádky všude…? (koberec, parkety…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
24.10.12 01:28

Vliv slipů/trenek na odplenkování

Chtěla jsem se zeptat zkušených mamin, co mají kluky…

Máte nějakou zlušenost, můžete potvrdit, vyvrátit teorii.....zda větší vliv na odplenkování mají trenky nebo slipy?? Kamarádce přijde, že když její syn má slipy, že se počůrá a při trenkách ne…prostě ty slipy mu připomínají plínu, než trenky (neymslím boxerky na tělo, ale volné - třeba červené :mrgreen: )
Máte s tím nějaká zkušenost?
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
24.10.12 08:49

Ahojky ja mam taky kluka a nemuzu rict ze bych mela nejakej problem se slipama, malyho jsem odplenkovala ze dne na den a dala mu slipi nerikam ze se mi parkrat nepocural ale to snad asi kazdy dite takze si myslim ze je to uplne jedno. Koupila jsem mu s autickama a porad rikala ze prece nebude curat do tak krasnych auticek na slipech a zabralo to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
24.10.12 10:40

@janusenka no, prcek má slipy z bagrama a autama a tohle říkání nám nepomáha…teda moc :?
a v kolika se odplenkoval??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka