Čůrá po 8 minutách
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Čůrá po 8min.
Myslíte, že tak časté čůrání je normální? Malej už dva týdny chodí kakat na WC. Ještě si neříká…když se zeptám jestli nechce kakat tak poví, že ne. Ale po obědě, když má spát tak najednou pronese AKAT a už ho bere na záchod a vykaká se hned. Večer takhle místo spaní jdeme třeba třikrát a někdy se vykaká někdy ne…ale už jsme se přez dva týdny nepokakali do plínky
. Jenže čůrá- jak jsem to tak zkoušela měřit po 8min. Zkoušela jsem mu dát slipky a tepláčky. Když už čůral tak řek jejej a mazali jsme na wc nebo nočník-kde se dočůral. Jenže když mu povím,že se půjdem vyčůrat tak nechce jít a násilím ho tahat nechci a vzápětí začne čůrat. Spíš mě zajímá, jestli někomu dítko také tolik čůrá. Když jem to řekla dr i stím, že teda vypije tak 2 l.čaje tak mi ráčila říct, že mu nemám dávat tolik pít že mu stačí 3/4 l denně
Tak nevim, ale byla jsem naštvaná-nechci mu bránit pít, když chce. Má někdo také tak učůrané dítě? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Fakt pije hodně - takže hodně čůrá…
Zkusila bych ho nechat nahatého, třeba to půjde líp (nebo to nechej, až bude tepleji… =))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si říkám, že to necháme až bude teplejc, nahatej si toho svýho mrňouska pořát tak žmoulá a tahá-má ho pak i zarudlýho a čůrání cytá do ručiček, tak se mi ho moc nechce nechávat na vostro, říkám si, že ho to i musí bolet cosním vyvádí
i když asi kdyby ho to bolelo,tak to nedělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pije hodně,ale to my taky…a nebráním mu..když chce pít,tak ať pije.A taky čůráme každou chvilku…nechávám ho tedy doma běhat nahatého a je to lepší,než pořád svlíkat a oblíkat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To, že takhle často čůrá je ukázka toho, že ještě nemá dost velkou kapacitu močového měchýře a dost neovládá svěrač. Na odstranění plínek ještě nedozrál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ZuzaM píše:
To, že takhle často čůrá je ukázka toho, že ještě nemá dost velkou kapacitu močového měchýře a dost neovládá svěrač. Na odstranění plínek ještě nedozrál.
Děkuji. A je tedy možné,že kakání zvládá nebo máme jen štěstí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tam nikde nevidím údaj o věku, možná jsem špatně četla, ale např. u 18.měsíčního dítěte, které ještě není na odplenkování zralé, by mi učurávání v těchto intervalech zase tak divné nepřišlo.
Naše malá je bez plen právě od 18.měsíců, sama od sebe, ale v létě, když bylo horko, taky se jí chtělo často, chodila čurat po 20 minutách až půlhodině. V noci se sama od sebe na čurání budila.
Co se týče příjmu tekutin, udává se 100ml na 1kg váhy, včetně polévek.
Pokud pije fakt hodně, nedáváš mu přeslazený čaj nebo velmi sladké šťávy?Nebo hnusné, nekvalitní sirupy? To děti láká a taky více dráždí močový měchýř.Když neosladíš nebo osladíš jen lehce, dítě toho vypije méně. Pokryje pocit žízně, pokud je to přeslazené, je pití jen o té sladké chuti.
Pokud i přesto pije velmi nadmíru, poprosila bych dr. o vyšetření. Takto se projevují některé nemoci - neustálý pocit žízně, časté čurání. To je samozdřejmě ta nejzašší varianta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych byla v klidu, když Anežka začínala s nočníkem, čůrala po 5 minutách
Časem se intervaly prodlužovaly… Taky myslím, že na to čůrání není ještě zralý. Kakání jde vždycky dřív, ten „signál“ pro dítě je silnější, lépe ho rozpozná… My takhle začínaly po těch 5 minutách a nakonec trvalo skoro 3/4 roku, než se přestala počůrávat a zvládala to… Takže myslím, že na to tehdy taky ještě nebyla zralá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana206 píše:
Já tam nikde nevidím údaj o věku, možná jsem špatně četla, ale např. u 18.měsíčního dítěte, které ještě není na odplenkování zralé, by mi učurávání v těchto intervalech zase tak divné nepřišlo.Co se týče příjmu tekutin, udává se 100ml na 1kg váhy, včetně polévek.
Pokud pije fakt hodně, nedáváš mu přeslazený čaj nebo velmi sladké šťávy?Nebo hnusné, nekvalitní sirupy? To děti láká a taky více dráždí močový měchýř.Když neosladíš nebo osladíš jen lehce, dítě toho vypije méně. Pokryje pocit žízně, pokud je to přeslazené, je pití jen o té sladké chuti.
Jsou mu dva roky. Čaj mu sladím, na špičku žličky med, nebo místo medu použiji 1čajovou lžičku Hello sirupu višňového-píší bez konzervantů a um.barviv na 250ml hrníček. Jelikož vodu nepije vůbec. Také používáme sunárek ale místo 4lžiček na 200ml dám 2-to mu moc nejede ale vypije. Min týden jsme byli u zubaře tak jsme se o tom slazení bavili, stěžovala jsem si mu, právě že neslazené nepije. Říkal, že teď už ho to asi nenaučím. Je to má chyba
místo vody jsme začali tenkrát granulovanejma čajánkama a sunarkou-vůbec mě tenkrát nenapadlo dát mu jen koj.vodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit