Bez plenek ven
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Bez plenek ven
ahoj,potřebovala bych poradit,kdy začít chodit ven s prckem bez plenek.
Malýmu budou v březnu 3roky a na milost vzal nočník po vánocích.Je pravda,že jsem to zkoušela s nočníkem už od roka a půl,ale bohužel jsme museli přestat kvůli velmi studenému bytu a tím pádem riziko onemocnění.Když jsme se po jeho dvou letech stěhovali do normálního bytu,tak synova prababička,která nám syna hlídala 4dny,na nočníku nebo i záchodě držela i přes jeho řev.
Dozvěděla jsem se to opravdu náhodou,když se prořekla.
A od té doby nočník nechtěl ani vidět.Proto začal chodit na nočník až tak dlouho. ![]()
Chtěla bych se zeptat jak poznám že je zralý jít ven bez plenky?Ted půjdeme na zápis do školky a byla bych ráda kdyby nám mohl někdo poradit co a jak?
A ještě jeden dotaz jak naučit dítko na redukci.Ve školce mají ty dětské záchody,ale Filip nám prostě totu místnost odmítá.
Všem předem děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máte zkušenost s DharmaGaia Bez plenky?
Přidejte zkušenost s DharmaGaia Bez pl...Reakce:
Já na ven dávala takový ty navlíkací pleny,navlíká se to jako slipy.A často jsem se ptala zda se nechce čůrat.Pár nehod bylo,ale naučil se brzy.
A na redukci jsem naučila,že jsem mu tam dávala číst knížky.Aby byl jako tatínek,bohužel mu to zůstalo i po pár letech.teď prohlíží letáky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme dávali tyhle a je to super, skoro jako slipy:
Pampers plenkové kalhotky ActivePants Boy 5 Junior - 48 ks
Plenkové kalhotky, které jsou speciálně navržené zvlášť pro chlapečky a pro holčičky. Absorpční jádro je umístěno tam, kde je to nejvíce potřeba. Plenkové kalhotky Pampers mají absorpční vlastnosti jako plenka, zároveň jsou však natahovací jako kalhotky. Jsou určené pro děti, které již chodí – to se může v závislosti na individuálním stupni vývoje lišit. Jakmile dítě dokáže stát na vlastních nožičkách, nechce si už lehat, a to ani na přebalení. Kolem je tolik nových věcí, které je nutné prozkoumat: přimět dítě lehnout si a přebalit jej může tak být vcelku velmi náročné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, holky jsem brala ven bez plen až když si zvládly říct doma a stihly to. Starší se to naučila přes léto, tak to bylo úplně super a malá předloni před vánocema začala registrovat nočník a ven jsme šly kvůli počasí až někdy v březnu (myslím bez plenky). Vždycky jsem sebou měla náhradní oblečení a nehoda se stala celkem asi 3×.
Držím palce, určitě to zvládnete, musíš ho motivovat školkou ![]()
- Citovat
- Upravit
A jak na redukci? To už si ani nepamatuju jak bylo u starší, ale mladší toužila být jak velká ségra, ta si řekla sama.
A ty plenkový kalhotky jsme nepoužívali, nějak jsem nepochopila jejich smysl. Když už byly bez plen, tak čůraly venku a naopak občas učůrnutý kalhotky je popohnaly k tomu se to odnaučit. ![]()
- Citovat
- Upravit
Co se týče redukce - nohy by měly být podložené, např. dětskou stoličkou. Neměly by volně viset ze záchodu. Není to vhodné ani na svalstvo svěrače a je to dítěti pohodlnější.
Jinak neporadím, u nás odplenkování a i přechod na záchod bez problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojki,u nás záchod taky v pohodě,malému se tam líbí,manžel mu snížil vypínač na světlo,šňůru od splachovače prodloužil.ale je tam i spousta jiných lákadel,máme okrasnou desku na wc se vzorem moře a těmi příšerkami v něm a na kachličkách mám obrázky co jsem malovala barvičkami na sklo.
do školky na zápis jsme šli ještě s plínkou,do září je ještě kus,to odbouráte přes jaro léto
jinak jak psal někdo výše,tahat sebou náhradní slipky a oblečení,i včetně trička,můj malý jak měl nehodu tak měl přičůraný a mokrý i spodek trika
at je nehod co nejmíň.jinak je dobré učit kluka čůrat ve stoje,vůbec nemusí na tu redukci,vlastně jo,musí pak na velkou,ale čůrání ve stoje pak využiješ jak venku tak i na záchodech v obchoďácích,tam bych malého neposadila ani náhodou ![]()
takže nejlíp ať ho taťka párkrát na wc vezme a ukáže mu jak na to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, Aňula je bez plínek od října, ven jsem s ní začala chodit bez plínky cca po 14 dnech, co si doma říkala. nechtěla jsem jí už plínku dávat a raději jsme riskovala dřívější návrat domů… V zimě je to obzvláště blbé, ale ona se fakt počůrala venku jen asi 2×. Jinak to vydržela.
Tobík se komplet odplínkoval i na ven během 2 dnů, ale ten byl starší - 26m a bylo léto. To bylo bez problémů.
Redukce - my máme nočník , co se dá rozložit na redukci a stupátko k záchodu, takže to pro ně nebyla taková změna. A Aňula to normálně okoukala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
coblli píše:
ahoj,potřebovala bych poradit,kdy začít chodit ven s prckem bez plenek.
Malýmu budou v březnu 3roky a na milost vzal nočník po vánocích.Je pravda,že jsem to zkoušela s nočníkem už od roka a půl,ale bohužel jsme museli přestat kvůli velmi studenému bytu a tím pádem riziko onemocnění.Když jsme se po jeho dvou letech stěhovali do normálního bytu,tak synova prababička,která nám syna hlídala 4dny,na nočníku nebo i záchodě držela i přes jeho řev.Dozvěděla jsem se to opravdu náhodou,když se prořekla.
A od té doby nočník nechtěl ani vidět.Proto začal chodit na nočník až tak dlouho.
Chtěla bych se zeptat jak poznám že je zralý jít ven bez plenky?Ted půjdeme na zápis do školky a byla bych ráda kdyby nám mohl někdo poradit co a jak?
A ještě jeden dotaz jak naučit dítko na redukci.Ve školce mají ty dětské záchody,ale Filip nám prostě totu místnost odmítá.
Všem předem děkuji
A můžu se zeptat, jak jste pak dokázali, že malý zase začal chodit na nočník, po tom všem?
Náš taky bojkotuje nočník i záchod, přitom tam za námi chodí, ukáže, že mám spláchnout, atd. ale sám si nesedne, ani oblečený, přitom ho nikdo nikdy nenutil násilím.
Tak nevím, jak ho přesvědčit…máme už 27 měsíců…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak malýmu budou tři v květnu,na nočník jsem zkoušela dávat od 20měs.a naučil se si říkat až asi před měsícem,byl to s ním boj neskutečnej,doma těch louží,ale přišlo to úplně nečekaně,na ven jsem to zkusila jednou,a hned měl mokro,v zimě je to blbý,takže ven dám plínu,a na noc taky,ale ptám se ho,jestli nechce čůrat,,můj názor,že opravdu dítě k tomu musí dospět samo,nedá se to uspěchat,dokud není zralej,nepochopí to,a s kakáním to zatím vůbec nevypadá,na nočník si odmítá sednout,na záchod taky,a to prostě ve stoje nejde,takže když se chytne za zadek,řekne že chce čůrat zezadu,tak dám plínu,a vykadí se jen do plíny,no hrůza,obštrukce s ním neskutečný,ještě že se s ním člověk domluví jak s dospělým,ale zas to chybí jinde,tak už to bývá,ale určitě se taky dočkáme,všichni jsme se to nakonec naučili,že? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš taky bojkotuje nočník i záchod, přitom tam za námi chodí, ukáže, že mám spláchnout, atd. ale sám si nesedne, ani oblečený, přitom ho nikdo nikdy nenutil násilím.
Tak nevím, jak ho přesvědčit…máme už 27 měsíců…
ahojky děkuji moc za odpovědi a rady ![]()
Mahja: byli jsme na návštěvě u našich a vzpomněli si že mají po mým bráchovi(6let) nočník ve tvaru auta a toho nalákalo si tam sednout.
Jako ,že bude jezdit.Má to i oči a pusu.A od tý doby si vysedává na nočníku,dokonce kolikrát z něj ani nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, Domca zacal na nocnik chodit ve 2 letech a 3 mesicich, predtim ani tuk, silenej rev. Nam to akorat vyslo cervenec-srpen, takze kdyz si jakz takz rikal, chodila jsem ven bez plen s hooodne vecmi na prevleceni.. Ale kakal asi tak mesic jen do kalhot ![]()
Ted je curani uplne bez problemu, ale vetsinou chce na nocnik, oobcas na redukci, ale boji se, ze spadne do zachodu, takze tam moc nechce, ve skolce chodi na ty male zachudky curat ve stoje (babicka dela ve skolce, takze to tam trenuje). Zalezi, jakou ma naladu, zachod nebo nocnik, vybira si sam, ale porad tam chodim s nim, jen treba z pyzamka nebo jen kdyz ma slipy, tak se sam svlekne a sedne ![]()
Kaka bohuzel stale do pliny, prijde, rekne si o ni, rekne kde bude kakat, ale do nocniku ani zachodu nechce, to se mu zastavi, proste kaka jen ve stoje..
Par kamosek to tak melo, do 3 let! Nehrotim to, nema cenu ho lamat, vim, ze se to zmeni, jsem rada, ze 3× denne neperu posr…e slipy a kalhoty
![]()
Ja bych rekla, ze do skolky mate jeste cas, preci jen je to az v zari, taky doufam, ze do te doby bude kakat do wc.
A to nemluvim o svleknuti kalhot a slipu, umi to, ale je liny jak blazen
Ale knoflik nebo tkanicky u pasu nezvlada a obcas jak se snazi stahnout kalhoty, tak se pocurne, no proste u nas je vypilovani curani beh na dloouhou trat ![]()
Ale co mi povida mamka, kdyz ji vzdy v zari prijdou novi triletaci, tak pulka deti neumi svlekat nic, hlavne kluci, curani taky piluji a ted je leden a vsichni uz to maji zmastrovany
Ona taky pani ucitelka je jina autorita nez mamka, ze jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Havraní píše:
Tak malýmu budou tři v květnu,na nočník jsem zkoušela dávat od 20měs.a naučil se si říkat až asi před měsícem,byl to s ním boj neskutečnej,doma těch louží,ale přišlo to úplně nečekaně,na ven jsem to zkusila jednou,a hned měl mokro,v zimě je to blbý,takže ven dám plínu,a na noc taky,ale ptám se ho,jestli nechce čůrat,,můj názor,že opravdu dítě k tomu musí dospět samo,nedá se to uspěchat,dokud není zralej,nepochopí to,a s kakáním to zatím vůbec nevypadá,na nočník si odmítá sednout,na záchod taky,a to prostě ve stoje nejde,takže když se chytne za zadek,řekne že chce čůrat zezadu,tak dám plínu,a vykadí se jen do plíny,no hrůza,obštrukce s ním neskutečný,ještě že se s ním člověk domluví jak s dospělým,ale zas to chybí jinde,tak už to bývá,ale určitě se taky dočkáme,všichni jsme se to nakonec naučili,že?
Ahoj, u nás přesně jak popisuje Havraní
Malej se vykajdí jen do plíny. Je si jistej, že mu ji na ven nandám a tak si počká a vydrží. Na nočník si sedá jen na čůrání, ale bobek ani náhodou. Budou mu tři v srpnu a tak doufám, že to do mateřinky zvládnem. Na ven tudíž zatím dávám plínu. Možná, kdyby bylo teplo, tak ho nechám, ať zjistí, jak je nepříjemné mít bobek v kalhotech, ale v těhlech mrazech ho trápit nechci. Vždyť by to bylo o zdraví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak v to doufam porad, ze to jednou musi skoncit, ale maly byly tri v listopadu a porad nechce jinam
… byla schopna nekolik dnu nejit, pokadit se, zkratka vsechno mozny - a to nebylo ani z nuceni, stacilo o tom mluvit a „vnucovat“ ji to… proste to na zachod/nocnik neudela a hotovo
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a bobek v kalhotech?? Ta by si to sundala a ja bych pak myla cely byt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit