Dva roky a nevyčůrá se do nočníku

575
27.1.11 12:16

Dva roky a nevyčůrá se do nočníku

Ahoj Maminky.
Dcera má 24 měsíců a nechce čůrat do nočníku ani na záchod. Na nočníku sedí klidně půl hodiny a nic. Jak stoupne tak je do dvou minut počůraná a pak si jde zase v klidu sednout na nočník. Nevím, jak jí vysvětlit, že se má vyčůrat do nočníku a ne do kalhotek.
Byly jsme u kamarádky a její syn na nočník čůrá. Malá se dívala, ale asi nepochopila :nevim: .
Nemáte někdo stejnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1442
27.1.11 12:31

ahoj, stejnou zkušenost sice nemám, ale myslím, že ještě nenastal její čas - každé dítě je jiné, některé chodí na nočník už v roce a půl, některé až ve 2 a půl letech :think: Já bych to nehrotila, nočník schovala a zkusila třeba zase za měsíc. Teď v zimě to stejně není žádné terno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.1.11 12:33

Tak náš má sice teprve 21 měsíců, ale on si na ten nočník ani nesedne :roll: :nevim: Tak buď ještě ráda, že tam aspoň sedí - to je předpoklad, že se to může naučit :lol: U nás fakt nevím…

Jednou jsme ho nechali asi hodinu bez plenky, bylo vidět, že se mu chce, ale volal plenku, plenku a pak se vyčural, až ji dostal. A sebrat úplně se mi je teď v zimě nechce, možná by to bylo řešení, protože on zjevně ví. Upínám se na jaro / léto, třeba to u vás taky pak půjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.1.11 12:40

Taky bych to nehrotila, hele, když odplenkuješ do 3 let, tak je to furt ještě OK. :wink: Tohle mi dělal Míša taky - dřepěl na nočníku a nic, pak na něm ani sedět nechtěl a pak najednou z ničeho nic pochopil. A teď zas nechápe, že si má říct o nočník a ne čůrat do pleny, ale tu mu zas nechci sebrat úplně, dokud je zima a hlavně kdyby se počůral venku.

To bylo ze dne na den, prostě k tomu nočníku uzrál :lol: Ještě možná zkus, že byste šly na WC, ty sis sedla a ona na nočník, jestli jako pochopí a když ne, tak jí dej čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19692
27.1.11 12:44
Angua píše:
Tak náš má sice teprve 21 měsíců, ale on si na ten nočník ani nesedne :roll: :nevim: Tak buď ještě ráda, že tam aspoň sedí - to je předpoklad, že se to může naučit :lol: U nás fakt nevím…Jednou jsme ho nechali asi hodinu bez plenky, bylo vidět, že se mu chce, ale volal plenku, plenku a pak se vyčural, až ji dostal. A sebrat úplně se mi je teď v zimě nechce, možná by to bylo řešení, protože on zjevně ví. Upínám se na jaro / léto, třeba to u vás taky pak půjde…

U nas zabralo sledovani tatinka pri curani a lakani ze muze v zachodu pocurat papir :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.1.11 12:57
gorina píše:
Angua píše:
Tak náš má sice teprve 21 měsíců, ale on si na ten nočník ani nesedne :roll: :nevim: Tak buď ještě ráda, že tam aspoň sedí - to je předpoklad, že se to může naučit :lol: U nás fakt nevím…Jednou jsme ho nechali asi hodinu bez plenky, bylo vidět, že se mu chce, ale volal plenku, plenku a pak se vyčural, až ji dostal. A sebrat úplně se mi je teď v zimě nechce, možná by to bylo řešení, protože on zjevně ví. Upínám se na jaro / léto, třeba to u vás taky pak půjde…
U nas zabralo sledovani tatinka pri curani a lakani ze muze v zachodu pocurat papir :-)

Jo, to on se podívá (i když tatínek moc nadšený není :lol: ), pak odroluje papír, rozškube ho a jde pryč :mrgreen: Asi musíme ještě vydržet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
27.1.11 13:00

Také myslím, že na to ještě není dost zralá. Někdo to zvládne dřív, někdo holt později.
Mladší dcera si začala ze dne na den říkat, že chce čůrat, když jí bylo 21 měsíců. Jásala jsem. Vydrželo to 14 dní. Pak si přestala říkat a začala se počůrávat (nebyla nemocná, žádná událost, která by ji mohla vykolejit, zkrátka nestalo se nic mimořádného, kvůli čemu by měla důvod přestat). I když jsem ji na nočník posadila, nevyčůrala se do něj, ale za chvíli byla na zemi loužička. Chvíli jsem to zkoušela ji k tomu vrátit, ale marně. Teď to občas zkusím, ale vůbec se nechytá :-(. Má dva roky a dva měsíce.
Známí mají chlapečka, ten je bez plenek od 19 měsíců. Prostě je to individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
27.1.11 13:02

Moc děkuji za reakce.
Asi ještě počkáme. Jednou to určitě pochopí :lol: .
Jenom se musím obrnit trpělivostí při rozumech babiček :evil: . Řeči, jako už je velká, šikovná, sousedky holka už pleny nemá a to je mladší…tak proč nechodí ona na nočník - to opravdu miluju :roll: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
27.1.11 13:05

Ahoj,to muj kluk taky ne (28 mesicu),nocnik si dava na hlavu,chodi po byte a rika,ze ma klobouk.

• Citovat
  • Upravit
9909
27.1.11 13:09
Náš tatínek se stydí před ním čůrat :mrgreen: Tak vám nevím jak mu to mám vysvětlit já :mrgreen:
Angua píše:
gorina píše:
Angua píše:
U nas zabralo sledovani tatinka pri curani a lakani ze muze v zachodu pocurat papir :-)
Jo, to on se podívá (i když tatínek moc nadšený není :lol: ), pak odroluje papír, rozškube ho a jde pryč :mrgreen: Asi musíme ještě vydržet…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.1.11 13:10

Doporučuju půjčit na hlídání na celý den - ony to budou určitě zkoušet, uvidí, že to nejde a dají pokoj :mrgreen:

Teda u nás taky padají hlášky „vidíš, kdybys to udělal do nočníčku, měl bys to lepší“, ale nevím, jestli padají na úrodnou půdu. Nedávno jsem se ho ptala, jestli to není bez plenky lepší, tak mi řekl, že ne :lol: Tak říkám, jestli je radši, když má plenku a on, že jo :nevim: Tak nevím, možná ve škole mu to už bude blbé a někdo ho to tam naučí :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
27.1.11 13:10
Taky,taky . :cert: :cert:
vicca píše:
Moc děkuji za reakce.
Asi ještě počkáme. Jednou to určitě pochopí :lol: .
Jenom se musím obrnit trpělivostí při rozumech babiček :evil: . Řeči, jako už je velká, šikovná, sousedky holka už pleny nemá a to je mladší…tak proč nechodí ona na nočník - to opravdu miluju :roll: :twisted:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
27.1.11 13:45
Angua píše:
Doporučuju půjčit na hlídání na celý den - ony to budou určitě zkoušet, uvidí, že to nejde a dají pokoj :mrgreen:Teda u nás taky padají hlášky „vidíš, kdybys to udělal do nočníčku, měl bys to lepší“, ale nevím, jestli padají na úrodnou půdu. Nedávno jsem se ho ptala, jestli to není bez plenky lepší, tak mi řekl, že ne :lol: Tak říkám, jestli je radši, když má plenku a on, že jo :nevim: Tak nevím, možná ve škole mu to už bude blbé a někdo ho to tam naučí :lol: :lol: :lol:

u nás velmi podobně, moc dobře ví že maminka čůrá na záchodě,t o samé tatínek, když se jí zeptám kam se čůrá ukáže na nočník. I si na něj občas sedne, řekne nejde, zdrhne a počůrá se. Nebo křičí plínku plínku. Papír na záchodě taky škube. :lol: a taktéž se upínám na léto. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
27.1.11 13:50

Jé zase téma přesně pro nás. Dceři je 27 měsíců a nočník zatím nehrozí. Už to taky nemůžu doma poslouchat.. jak je šikovná, co všechno umí a na nočník nechodí :roll: Dřív si na něj aspoň sedla a párkát se i vyčůrala. Ale teď jak jí do toho všichni „tlačí“ - to úplně začla bojkotovat. Každý kdo přijde se jí hned ptá, jestli už čůrá do nočníku :evil: Naštve se a odvádí řeč jinam… že je unavená, chce jít do pokojíčku atd. Řekla bych, že to chápe, co se do nočníku dělá, ale prostě JUST NE. Už jsem všem řekla, ať o tom přestanou mluvit, schovám na chvíli nočník a zkusím to později… Ale je fakt, že jí jsou 2r3m a to už by asi měla. No co nadělám :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
27.1.11 13:52

ahoj, u nás malý na nočníku nechtěl ani sedět, vydržel 5 vteřin a zdrhal.. ted je to 4.den, kdy přes den plinku nechce a hezky si chodí na nočník..jen ho musíme odchytnout hned, když má tendenci začít si sundávat kalhoty, občas si ucvrkne, ale zahlásí už spolehlivě.. taky jsem nevěřila, že by to u nás někdy mělo začít fungovat.. takže za mě, ještě vyčkejte, fakt to přijde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze