Jak dlouho nechat v mokrém?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak dlouho nechat v mokrém?
Snažím se odplenkovat dcerku, začíná si říkat, ale pozdě. O tom se tu už psalo dost. Spíš mě zajímá, jak dlouho je necháváte v těch počůraných kalhotkách. Dosud jsem to řešila tak, že když se počůrala, svlékla jsem ji mokré, otřela vlhčeným ubrouskem a dala suché čisté prádlo. Nějak mi to vždycky nedalo a nemohla jsem ji v tom „vymáchat“. Jenže pokrok žádný.
Teď je to chvilka, co to opět nevystihla a je mokrá, nechala jsem ji v tom a stále mi hlásí že má ee. Jak dlouho ji v tom mám nechat? Taky se bojím aby se neoprudila, protože má citlivější kůži.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nenechávej ji v tom vůbec, prostě ještě nedozrála, aby si řekla včas, je to normální „postup“, nejdřív poznají, že se počůrali, pak poznají, že čůrají a až potom dokážou říct, že teprve budou čůrat.
Spíš ji nechej nahatou (bez kalhotek, tepláčků…), to jde většinou prckům pak lépe.
Vždyť má na odplínkování ještě čas, nechala bych to do léta, kdy bude moct být nahatá pořád, ona na to přijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
Taky bych jí v tom nenechávala,bála bych se nastydnutí.
Já Terku nechávala nahatou,jen v tričku a podkolenkách,nočník měla v dosahu a chodila si na něj sedat sama,kalhotky a tepláčky sem jí začala dávat až když byla spolehlivá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenechala bych ji v mokrém ani minutu
Nachladne, oprudí se, bude smrdět… já nevím, ale mně by to bylo taky dosst nepříjemné . Asi
Sama vidíš, že pokrok žádný.
Raději nechat lítat nahatou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem ji v mokrym nikdy nenechávala, připadalo mi to nefér, když jsem věděla že se moc snaží,schválně to nedělá ale prostě ji to ještě nejde aby vystihla ten správnej okamžik. Musim teda přiznat- moc se za to stydim a dodneška toho lituju, že mi párkrát došli nery a jednu ji plácla přes zadek-stejně to nemělo žádnej efekt a mě akorát hlodalo svědomí. Nakonec se to stejně naučila.
Myslim si, že nechávat dítě v mokrym oblečení nic neřeší a to děcko je z toho akorát nepříjemný a mrzutý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně si myslím že na odplenkování je ještě malinká. Mám stejně starou, do nočníku čurá, sem tam má i v plíně, ale když ji posadím tak se většinou vyčurá, někdy si i řekne.
Ale plíny ji rozhodně ještě nevezmu, každé dítko je jinak vyzrálé, řekla bych na odplenkování je obecně vhodná doba nejdříve kolem druhého roku.
A v mokrém rozhodně nenechávat! Pokud ti čurá že o tom ani neví, nevnímá to, tak na odplenkování není zralá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
citule píše:
Snažím se odplenkovat dcerku, začíná si říkat, ale pozdě. O tom se tu už psalo dost. Spíš mě zajímá, jak dlouho je necháváte v těch počůraných kalhotkách. Dosud jsem to řešila tak, že když se počůrala, svlékla jsem ji mokré, otřela vlhčeným ubrouskem a dala suché čisté prádlo. Nějak mi to vždycky nedalo a nemohla jsem ji v tom „vymáchat“. Jenže pokrok žádný.
Teď je to chvilka, co to opět nevystihla a je mokrá, nechala jsem ji v tom a stále mi hlásí že má ee. Jak dlouho ji v tom mám nechat? Taky se bojím aby se neoprudila, protože má citlivější kůži.
![]()
Mám tedy syna o měsíc mladšího. A jsem šťastná jak blecha, že se vůbec na nočník posadí a vyčurá dobrovolně. Včas hlasí spíš vyjímečně. Ani by mě nenapadlo ho nechat v mokrém. Času je dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radunka píše:
Hlavně si myslím že na odplenkování je ještě malinká. Mám stejně starou, do nočníku čurá, sem tam má i v plíně, ale když ji posadím tak se většinou vyčurá, někdy si i řekne.
Ale plíny ji rozhodně ještě nevezmu, každé dítko je jinak vyzrálé, řekla bych na odplenkování je obecně vhodná doba nejdříve kolem druhého roku.A v mokrém rozhodně nenechávat! Pokud ti čurá že o tom ani neví, nevnímá to, tak na odplenkování není zralá.
+1 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radunka píše: řekla bych na odplenkování je obecně vhodná doba nejdříve kolem druhého rokuJá si teda dovolím nesouhlasit.Podle mě je začít s nočníkem až kolem druhého roku dost pozdě,dítě má zafixované,že se to dělá do plen.Prošvihne se ta správná chvíle.
Staršího sem začala učit taky až kolem dvou let a dost sme s tím bojovali,u mladší sem začala roce a od 15 měsíců je bez plen
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pate81 píše:Radunka píše: řekla bych na odplenkování je obecně vhodná doba nejdříve kolem druhého rokuJá si teda dovolím nesouhlasit.Podle mě je začít s nočníkem až kolem druhého roku dost pozdě,dítě má zafixované,že se to dělá do plen.Prošvihne se ta správná chvíle.
Staršího sem začala učit taky až kolem dvou let a dost sme s tím bojovali,u mladší sem začala roce a od 15 měsíců je bez plenJe to hodně individuální. Já začala taky brzy a zatím to nevypadá. Řiká si na bobek, čurá, pokud vysadm, ale sám si neřekne nebo vyjímečně.
Důležité je rozlišit začít z nočníkováním a odplenkovat Začít podle mě není na škodu dřív, z důvodu, který píšeš. Ale věk odplenkování bych nechala na dítěti. Lámat to přes koleno necháváním v mokru je blbost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka píše:pate81 píše:Radunka píše: řekla bych na odplenkování je obecně vhodná doba nejdříve kolem druhého rokuJá si teda dovolím nesouhlasit.Podle mě je začít s nočníkem až kolem druhého roku dost pozdě,dítě má zafixované,že se to dělá do plen.Prošvihne se ta správná chvíle.Je to hodně individuální. Já začala taky brzy a zatím to nevypadá. Řiká si na bobek, čurá, pokud vysadm, ale sám si neřekne nebo vyjímečně.
Staršího sem začala učit taky až kolem dvou let a dost sme s tím bojovali,u mladší sem začala roce a od 15 měsíců je bez plen
Důležité je rozlišit začít z nočníkováním a odplenkovat Začít podle mě není na škodu dřív, z důvodu, který píšeš. Ale věk odplenkování bych nechala na dítěti. Lámat to přes koleno necháváním v mokru je blbost.Máš pravdu,popletla sem pojmy odplenkovat a začít s nočníkem.
A i v tom ostatním souhlasím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mě se naopak osvědčilo dítě neustále udržovat v suchu. On si totiž na něj zvyknul, že je mu sucho příjemné a mokro nepříjemné, nejdřív hlásil po akci a postupně začal i před. Teď jsme na průměrně dvou nehodách denně (spací plíny nepočítám), říká si, ale pořád má jako sichr plínku (používám látkové, tak má svrchní kalhotky a v nich plínku na rovno). Načurání do tepláčků mu nijak nepomohlo, spíš naopak, byl z toho nešťastný, plus si načural i na ponožky a pak mi tu s nima pobíhal, než jsem ho odlovila.
Ale já posazovala na nočník i když se mi zdálo, že potřebuje čůrat, třeba různě zmateně pobíhal, přešlapoval, po návratu z procházky, po spaní… I teď si občas neřekne, ale ty signály se staly tak znatelné, že už i bez říkání poznám, že potřebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky bych jí v tom nenechala… a hned! převlékla.. jak jsi to dělala.. prostě nejsou zralí a za „nehody“ nemůže! mám to samé se synem§ myslím za něj já… povím pojď a musím ho posadit, když to neudělám tak se počůrá..
ale ono to přijde.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
citule píše:
Spíš mě zajímá, jak dlouho je necháváte v těch počůraných kalhotkách.
Nikdy. Plenky (látkové) jsme sebrali v momentě, kdy kluci sami z vlastní iniciativy začali nočníkovat (my jsme předtím jenom párkrát ukázali, na co ten nočník je, ale to je vše, zejména mladší na něj sednul asi třikrát, a to ještě v teplákách). Jeden se kompletně odplenkoval během dvou týdnů, druhý během jednoho týdne. Oba svorně úderem dvou let věku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit