Nočník - vytrvat nebo počkat

17180
13.2.11 22:35

nočník - vytrvat nebo počkat

Ahojky,

malé je necelých 21 měsíců, o nočník projevuje zájem tak jsme začali zkoušet. Jenže jak je zima na ven rozhodně dávám plínku, s plínkou nehlásí nic. Takže to vypadá tak, že ráno když vstane sundám plínu a dopoledne než jdeme ven je bez plínky, to samé odpoledne. Na spaní má taky plínku. Přesně na ní poznám kdy už potřebuje fakt čůrat, když jí posadím vyčůrá se. Sama spíš nehlásí je to spíš vyjímka. Ale párkrát už taky zahlásila. Někdy hlásí že čůrá ve chvíli kdy se počůrá. Kakání zatím bez úspěchu, to si nechává po spaní do plínky, zatím neřeším.

No ale v čem je problém, trochu mi teď bojkotuje sedání na nočník. Vidím, že potřebuje čůrat, že už třeba 1-1,5 hodiny nečůrala, řeknu jdeme čůrat a ona řekne ne (jak kdybych jí zdržovala od hraní) dá mi to dost velké přemlouvání a když si sedne tak se hned vyčůrá. Teď o víkendu na ní dost fungovala babička s tou chodila ale i u ní už se začala trochu sekat. Na velký záchod nechce.

Takže nevím jestli to má smysl, jestli ještě vydržet a zkoušet dál a snažit se jí překecat nebo se vrátit na plno k plínkám, což mi přijde trochu škoda. Zatím to tedy takto zkoušíme druhý týden. Teď jsem ještě začala zkoušet dát jí nočník na záchod aby tam měla klid od hraček, tak uvidíme jestli se ještě nechytne to. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ditrych
13.2.11 22:49

Tak já jsem u obou dětí začala později.A vždycky ze začátku bylo nadšení z nočníku, a pak přišel ten bojkot.No ale musím říct, že jsme to asi nedělala úplně správně, podle dětskejch psychologů, ale nám to fungovalo, a na nočník se naučili poměrně brzo.Možná to bylo tím, že byli trošku straší, a nechala jsem to na teplé počasí, aby byli venku bez plíny.Tahal jsem vždycky aspon dvoje náhradní katata :-)

• Citovat
  • Upravit
1712
13.2.11 22:50

Naše malá začala plně čůrat do nočníku až těsně před třetím rokem. Nejdřív tam byl takový náznak, že by dřív, ale začala se počůrávat, také říkala, že chce čůrat a v tu chvíli už čůrala, nechtěla sedět na nočníku, tak jsme jí nenutili, začali jsme dávat zase plenky a teď opravdu čůrá sama do nočníku krásně. Takže, pokud jí plenka nevadí, tak bych se k nim vrátila.

Příspěvek upraven 13.02.11 v 22:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
13.2.11 22:50

Jo já jsem neřekla jak jsme je udržela n anočníku-měli za odměnu rozinky, nebo lentilky, to fungovalo

• Citovat
  • Upravit
ditrych
13.2.11 22:53

Mně to vycházelo věkově u dcery na dva a půl, syn skoro před třetíma narozeninama, takže byli zralejší,a opravdu se to naučili brzo.Během dvou týdnů už si říkali.Občas samozřejmě nehoda. No já bych taky ještě se vrátila k plínkám, všude se uvádí, že nejříve na 18ti měsících, ak ždé dítě je jiné, takže já se přidávám k názoru počkat

• Citovat
  • Upravit
17180
13.2.11 22:54

no my teď máme za vyčůrání do nočníku samolepku na nočník to se jí teda líbí ale ne vždy zabere. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
13.2.11 22:54

Ahoj, my to máme podobné.. Malému jsem plenku vzala, zkoušeli jsme…
U nás je to jak u vás ví o něm, ví co tam dělat, ale zatím si neříká sám a nejde sám… teda jednou dvakrát byl, vyčůral se a pak i vykakal, ale pak prostě nic… Plenku jsem mu Vrátila a zkoušela za týden..
Já teda naplno začínám až koncem března.. Myslím, si, že měsíc, sem, měsíc tam nic se neděje. Mě spíš jde o to, že stejně ven plenku dám, tak mi to přijde tak jako k ničemu.. na spaní plenka, jeem někam plenka, ven plenka a jenom doma :nevim:
Takže zkoušíme doma, někdy sundám plenku na celý den, když vidím, že se snaží a chce, a když mi hned ráno hlási, že chce penku, že čůjat ne , tak mu ji dám. netlačím ho. Spíš čekám na jaro, kdy sklidem můžu jít ven s tím, že když se mi několikrát pročůrá, že zas nebude v takovém chladu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
13.2.11 23:09

Já bych vydržela, když už to máš tak pěkně rozjeté. Můj malej je sice o trošku starší (26m), plíny jsem mu sebrala asi před 1,5 měsícem, čůrání hlásí (plínu má jen na spaní, i na ven si už troufnu bez ní), ale třeba poslední 2 dny s tím taky trochu zlobí. Zahlásí: čůrat. Já vystřelím a říkám, tak jdeme. A on: Ne čůrat. Když ho ale nedrapsnu a na záchod nedotáhnu, tak má mokré slipečky (jen trochu, ucvrkne si). A jen ho tam posadím, i když řve, že ne, tak je vodopád. :roll: Nechápu. Asi nějaká nová forma vzdoru, kdy zkouší, co to udělá… :nevim: Ale kvůli tomu polevovat nebudu, ani vracet plínu. Motivuji stále stejně: za vyčůrání 1 sušenka, pochvala, řeknu mu, že je šikovný a že mi udělal velkou radost. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
14.2.11 00:03

Dcerka začala chodit bez plínek v 21 měsících (to bylo loni v létě)Jenže asi za dva měsíce se zasekla. Přemlouvala jsem ji, motivolala (koupila nové kalhotky)ale bez výsledků. Potom jsem zjistila, že když se koupe tak si řekne, že chce na WC (nočník nenávidí) :-? Do vody by si nikdy nenačůrala. Tak jsem ji začala zase motivovat a bylo vidět, že když si vzpomene a chce dobrůtku tak jde na WC. Ještě upozorňuji, že krásně mluví a řekne si o všechno tak jsem nechápala, proč si neřekne, že chce čůrat. Tak jsem jí jednou řekla, že jestli se ječtě jednou pokaká tak jí osprchuji zadeček studenou vodou. :-x Musím říci, že od toho dne se nikdy nepočůrala ani nepokakala a sama si říká. Tak nemusím hlídat kdy asi bude potřebovat na WC. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
14.2.11 00:42

Za sebe POCKAT
nedavno jsem to tu psala v jine diskusi, byla jsem na nocnikovacim seminari, ktery vedla pani, co se tim zabyva pres 20 let. Ona rika, ze tohle, co ty popisujes, je takzvane „prvni okno“ dite projevi zajem o nocnik, vycura se a rodic si mysli, ze ma vyhrano. Pak za par dni zacne dite nocnik odmitat a rodice zoufaji, ze je to krok zpet, ale on je to v podstate krok vpred ve vyvoji. Zhruba za 3-9 mesicu od tohoto prvniho okna se druhe okno, a to je ten pravy cas, kdy se da dite rychle naucit na nocnik a k tomu samostatne, teda bez toho, ze by se muselo bezpecnostne vysazovat kazkou pul hodinu nebo hodinu na nocnik.
Podle me to dava smysl.
Dcera se mi odplinkovala za jeden den doma i venku po par dnech i na noc. Bylo ji 2 roky a 2 mesice. Syn je zatim nekde mezi prvnim a druhym oknem. Na nocnik ho lamat nemusim, vetsinou se vycura, kdyz mu to pripomenu, kdyz je nahaty, sam si sedne bez pripominani, ale jinak si nacura do plenky, kdyz ji ma, nebo do slipecku, kdyz nepripominam.

Pockej, nenut ji na nocnik, jen zkus treba rono a vecer, jestli se bude chtit posadit (slib treba kratkou rikanku z knihy, kdyz bude sedet). Nech sedet tak 3 minuty. Aby vedela, na co nocnik je. Kdyz nechce vubec, tak proste nevysazuj a zkus to znovu za mesic. Uvidis, jestli bude nejaka zmena, jestli ne, pockej dalsich 14 dni nebo mesic a tak porad dokola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.2.11 08:15

díky za postřehy. U nás to ale není o dlouhém sezení na nočníku a že neví co se tam dělá. Když už si sedne hned se vyčůrá. Ráno jsem jí řekla jdeme čůrat, ona to zopakovala, v pohodě jsem jí posadila a ona se vyčůrala. Zatleskala, spláchla si to a bylo. :mrgreen: Přijde mi že akorát přes den jí to zdržuje, no ještě to chvilku zkusím, lámat jí tam stejnak nemůžu takže maximálně plínu vrátím a počkám na to jaro léto :lol: :lol:

Jinak jsem nikdy nepreferovala dlouhé sezení, ona ty tři minuty ani nepotřebuje, ani hračky nic. Prostě když už si sedne tak se krásně vyčůrá jen jí odlákat od hraček je boj. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
14.2.11 08:58

jsme na tom stejně.. mám syna byly mu v prosinci dva..... jsme bez plíny…ale neřekne si, musím myslet stále já!
když zapomenu řekne bobo ve chvíli kdy čůrá! nechci jí zpět do plín… vydrží i na spaní bez plínky.. a když jdeme ven taky.. ale on vydrží dost dlouho nečůrat!
a to sekání a odmítání mi dělal jednu dobu taky… tak jsme to řešili tak že jsme házeli do nočníku např. papírový kapesníčky na které jsme pak čůrali.. nebo malé věci - např. takovou plastovou hračku.. pak jsem jí omývala.. a znovu..
je to už dobré, ale myslela jsem, že když jsme bez plín už od prosince že to prostě přijde.. a bude si říkat.. a pořád nic! :think: jsem z toho taková rozmrzelá.. právě před chvílí se opět počůral nočník má neustále na očích! řekne ve chvíli kdy čůrá! :think: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
14.2.11 09:10

To naše malá dělala taky, ještě ve 2,5 letech. Takže bych z toho nějak zoufalá nebyla. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
14.2.11 10:53

jé tyhle debaty mě vždy tak krásně uklidní, neustále jsem se stresovala tím, že moje holka nechce na nočník, poprvé jsme zkoušeli, když seděla sama, ale to byl řev jako by jsme jí na uhlí posadili, další pokusy byly stejné a pak mi řekla doktorka ať se tím nestresuji a nechám to na ní, do ted 27 m seděla párkrat na nočníku a teď si říká na záchod, ale nic neudělá, říká si totiž pozdě, ale i tak ji tam posadím…bohužel nemá ani motivaci u starší sestry, má i takové tendence, jako že Klárka má plenku tak já taky, bohužel nechápe, že její sestřička bude mít plenky doživotně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.2.11 12:32

no a dnes máme zase dobrý den, na nočník si sedne v pohodě, po obědě dokonce hlásila čůrat,tak jsme šli a nic, za chvíli znovu a zase nic a po třetí už se vykakala :pankac: :pankac: TAkže ještě asi vytrvám. No co maximálně doma budou trochu loužičky. :lol:

Spíš mě zajímalo jak dlouho trvá ta přechodná fáze než si řekne sama dopředu. Venku s kamarádkou její syn čůral a malá chtěla taky, akorát na ruce nikdy čůrat nechce a nechtělo se mi jí svlíkat ale možná že by se taky vyčůrala, když ho viděla. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze