Nočník - řekne si pozdě

4243
16.2.11 09:40

Nočník-řekne si pozdě

Ahoj, prosím o radu. Syn (21měs.) si řekne o nočník, ale vždy asi zřejmě u toho čurá, protože chvíli před tím je přebalený, pak řekne hačí a přinese nočník, ale plena je už mokrá a nezdaří se nám. Zadaří se jen, když ho lapím hned po spaní, ale to taky někdy nevyjde, protože syn je nespavý a já spavá, takže už skáče po posteli a já spím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
16.2.11 09:41

Ahoj. Buď ráda, že si řekne, myslím, že časem to vypiluje a řekne si včas  :wink: . ANežka ve „vašem“ věku nočník nechtěla ani vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
16.2.11 09:43

a co mu plínku nedat vůbec? malá taky hlásí, že čůrala, když je oblečená (v plínce teda ne) ale když je nahá tak buď to na ní poznám protože už se kroutí a nebo hlásí. Občas se i počůrá ale většinou je to tím, že občas zkusím kalhotky. Když se počůrá tak jí stejně ještě dovedu na nončík a buď ještě něco dočůrá a nebo ne,ale aby věděla. Postupně se daří víc a víc. :wink: Doma teda chodí s holým zadkem, venku s plínkou tam si to zatím nelajsnu jak je zima. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
16.2.11 09:44

myslím, že to je předstupeň, než si to začne uvědomovat dopředu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
16.2.11 09:44

naše malá dělala to samé. jen neměla plenku, takže jsme museli pořád převlékat. :-) a to jí byly skoro 3 roky. myslím, že to dělá každé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
16.2.11 09:45

No taky mi to stojí energie - když si sedne, dostane sušenku, jinak ne a když se zadaří dostane čokoládu. Syn je mlsný, tak ho toto asi inspiruje - tuto taktiku jsem získala od švagrové, která vychovala 3děti - prý je to jako se psem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
16.2.11 09:47

Díky za nápad, taky řešení. Jen si neumím představit, že mi bude počůrávat koberec. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
16.2.11 09:54
Osmanka píše:
Díky za nápad, taky řešení. Jen si neumím představit, že mi bude počůrávat koberec. :-)

Myslím, že tomu se stejně nevyhneš. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
16.2.11 09:57

Osmanko: my taky máme ve většině místností koberec, tak když to s malou zkoušíme, tak jí dám kalhotky a tepláky, takže to pouští do toho..u nás mi taky říká většinou po nebo při potřebě, před půl rokem alespoň kadila do nočníku, teď jen do plíny( je to od té doby co průjmovala-kampylobakter-asi si na plínu zas zvykla:/)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
16.2.11 10:04

Náš prvorozenný byl teda co se týče čůrání vůbec expert. Okolí už si ťuaklo na hlavu, že je ještě ve dvou letech a kus na plíně. Jenže já fakt neměla nervy ho „učit“ - prostě nechápal, co je na tom divného, že „ee“ hlásí ve chvíli, kdy to je. Trénovali jsme skoro měsíc - kromě toho, že jsemto doma měla očůrané jak od nevychovaného štěněte, nic.

Tak jsem toho nechala. Taky z vlastní lenosti, to je fakt.

Teda ne že bych ho furt dávala na plínu, to ne. Mám tím na mysli ono „učení“. Prostě jsm netlačila na pilu.

Ani nevím, co se stalo, ale prostě - pochopil. Ze dne na den. Začal hlásit. (N anončík teda nikdy nechtěl, chodil rovnou na velkej záchod.) Pak se naučil čůrat i jako táta … ne že by bylo čím se chlubit, má tři roky, mělo by to být „normální“ - ale za úspěch můžu považovat to, že všechny další kroky šly náhle a bez problémů. Během pár měsíců. Sám si řekl, že nechce plínu na noc (od tý doby se počůral jen jednou, chodí na záchod i v noci a sám!!!), každé ráno se sám vykadí. Jen si volá na utření zadku - dokonce i utře mísu štětkou :-))))

Můj postup - tedy „dát tomu čas, netlačit na pilu“ - tě možná nenadchne. Mně ale fungoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
16.2.11 10:07

No ono bude stačit, až to budeme zkoušet bez pleny a nezdaří třeba jednou za den. A ono stačí, že syn nočník si chodí sám vylít do záchodu, tak se taky vždy netrefí - já musím být mimo záchod. Má vždy takovou radost, že hrdě to nese vylít a pak umýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
16.2.11 10:17

Taky si myslím, že to chce čas, ale chtěla bych v létě úplně přejít na bytí bez plen, tak abychom už něco trénovali a taky my to nezkoušíme každý den - syn je temperamentní - úspěch je už to, že si řekne, že chce hačí, protože takové ty teorie, že ho mám dávat na nočník od doby, co si sedne, neuspěly - řval jak děs až do teď. Jsem to vždy tak náhodně od té doby zkusila třeba tři dny a když to nešlo tak zase za měsíc. My chodíme hodně na kroužky a syn se paradoxně těší i do práce, když ho vezmu - firma mu koupila židličku, kolegové přinesly hračky - takže jsme pořád v luftu a když jsme doma, právě že si řekne až po té a sám je pak smutný, protože za to má slíbenou čokoládku. Tak řeším, jak mu s tím pomoci, aby si řekl dřív, aby to poznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
16.2.11 10:19

to přijde my to takhle máme od prosince… je bez pleny ale musím ho posadit já a řeknu čůrej a vyčůrá se na to… ale sám si řekl až ve chvíli kdy už čůral… ale po skoro třech měsících si konečně začal říkat včas.. a myslím, že ještě nehody budou… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
16.2.11 10:32

Tak my jsme přes den bez plen od cca 23m ale dcerka si neříká doteď. naštěstí sama umí jít,vzít si nočník,sundat tepláčky a vyčůrat se. Na ven zatím plínku dávám,chci počkat až bude tepleji a do té doby si snad říkat začne že chce čůrat. Taky nám to trvalo, nočník zarytě odmítala,jeden den jsem ji nechala lítat s holou dupou,párkrát byla nehoda vedle (taky máme koberce),ale nakonec pochopila a šla na nočník sama.Prostě to dítě k tomu musí dospět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
16.2.11 11:11
hkac píše:
Ahoj. Buď ráda, že si řekne, myslím, že časem to vypiluje a řekne si včas  :wink: . ANežka ve „vašem“ věku nočník nechtěla ani vidět.

Souhlasím, starší byla už bez v tomhle věku, ale dvojky..ani fň, takže je super, že chápe podstatu nočníku a to ostatní se vypiluje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze