Odplenkování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
U nás pomohlo bez trenek úplně. nebo dokone úplně bez kalhot. slipy trenky neporovnám, syn měl jen trenky. Mladší si řiká stejně v trenkách bráchy jako v kalhotkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka512 no malymu bylo asi 18 mesicu kdy uz me to prebalovani prestalo bavit ale je sikulka meli jsme jen par nehod jinak nic =) a slipi nosi rad ted uz ma i boxerky a nevidim rozdil
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, viem, ze to je uz milionkrat omielane, ale predsa len by som potrebovala trosku poradit, kedze som v tejto oblasti neskusena ![]()
maly ma 18 mesiacov. dnes bol treti bez plienky.
nehod vela. ale dost sa triafa aj do nocnika. ako uspech beriem, ze ked poviem cikaj a da sa mu,,tak cika. ked vidim, ze zacal cikat, tak poviem drz a on zastavi a pocka na nocnik.
problem je, ze po prvom rannom cikani vydrzi napr. 2 hodiny necikat, ale potom cika doslovne kazdych 10 minut. je to o nervy. myslite, ze sa to zlepsi? kedze zadrzat ocividne vie.
budem vdacna za kazdu radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano zlepsi malemu se to zlepsilo ve dvou letech kdyz si zacal chodit sam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@věrka6 he he nestras, ze este pol roka bude ucvrkavat kazdych 10 minut ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Soldi, u nas to trvalo asi dva tri tyzdne. Viki bola taka nadsena za kazdu pochvalu, ze bola schopna vyzmykat kvapku aj po piatich minutach. A potom vykrikovala je tam vidis?
Teraz uz drzat vie, ale aj tak mam pocit ze za cely den nerobim ine, len umyvam nocnik. Kolkokrat donho pozriem, je tam nadielka
Aspon ze kadi len raz do dna…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim, ze asi jeste nebyl zraly a hlavne nemel tak velky mocovy mechyr
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A neměly byste nějakou radu i pro nás, když už jsem tady narazila?
malá bude mít 21.měsíců, zhruba o toho roku a půl zkoušíme sem tam na ten nočník-doborovolně si na něj sedne, už i vydrží chvíli sedět, už nezdrhá po vteřině
totéž na záchod…ale jakmile ji tam posadím, tak se jí to nějak zastaví nebo co a neudělá tam nic, i když jsem těsně před tím viděla, že se chytá, že se jí asi chce…a jen sleze a za moment je počuraná…já nevím, proč to má takhle zablokované
dokonce ze začátku měla i zácpu kvůli tomu-tak tři dny ji bolelo bříško a nemohla se vykakat-prostě věděla, že by neměla do plinky, že by měla do nočníku, ale nešlo to…takže se nemůžeme nikam hnout
myslela jsem, že to s ní pujde rychle-je strašně chápavá a chytrá…no tak zas je problém jinde no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábi Zlopočasná no, ale unho to nie je kvapka, ale vodopad. myslis, ze by pomohlo usmernovanie pitneho rezimu? lebo on pije stale. za den 1-1,5 litra hocikedy a to je v bdelom stave len cca 8-9 hodin.
a kolko mala ked zacala chodit sama? leonard si nevie dat sam dole teplaky.
@věrka6 mne maly vie vydrzat aj dlhsie, rve den rano vydrzal hodinu, vcera hodinu a pol a dnes uz dve hodiny. asi to vazne bude suvisiet s tym neustalym pitim ![]()
myslim si, ze leonard zrely je, vie zadrzat aj pustit na poziadanie, skusam to len treti den, mozno som moc naroccna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brusek ja inak postupujem podla takej metodiky, ze ako odplienkovat dieta za tyzden, poznas to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začala jsem pár dní zpět dávat 14měs. dceru na nočník, ona umí říct kaka (kakat) ale řekla to až to bylo v plence, takže na čurání ji teď dávám každou hodinu, 2× denně kaká to už mám vychytané kdy a když dojdeme z venku, po jídle a pití. Zatím se daří
. Nevím za jak dlouho bude odplenkovaná, ale do léta bych byla vděčná.
Starší jsem přes den odplenkovala v 16měs. v noci se sama zrušila kolem 22měs. že plenku nechce, protože ji tlačí. Přes den oplenkovávání trvalo měsíc než to bylo ok a bez nehod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je fakt ze ked viac pije, tak ten nocnik plny, ked nema smad, alebo ja si nevsimnem ze nema vodu a ona nepyta, tak je v tom nocniku len trochu.
Ja som zacala koketovat s nocnikom asi v 18 mesiacoch, ale nesnazila som sa odplienkovat za tyzden. A tiez si myslim ze malej v jasliach vynadali ked sa pokadila, lebo vyse mesiaca mala hrozu jak z nocniku, tak z bobku.
Jo, a Viki je uz prakticky cez den bez plienky, ale teplaky dava dole necely mesiac. Aj to len niekedy, aj dnes revala a curala cez ne
Ale my sme zacali odplienkovavat so zaciatkom leta, takze behala s holym zadkom. Oblecena kricala nocnik a potrebovala pomoct vyzliect.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábi Zlopočasná u nas koketovanie s nocnikom bolo bez efektu
povodne som vobec odplienkovat neplanovala, latkujem, takze mi to je uplne jedno, ale videla som na Leonardovi, ze si to zacina uvedomovat a ked cika, tak niekedy robi ssssss. tak som si povedala, ze za vyskusanie nic nedam
uvidim, ako to pojde dalej
skusim mu davkovat to pitie, ze mu dam flasku raz za polhodinu a uvidim, ci nastane nejaka zmena.
inak pozeram, ze mas presne rovnaky rozdiel medzi detmi, ako vychadza aj mne (ak vsetko dobre pojde
)
ako to znasa Viki? ako to zvladas Ty? ![]()
je nieco na co si treba davat pozor?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
soldi neznám, jinak bysme asi byli už bez plinek
Se starším to taky trvalo dlouho. Taky jsem začala nějak kolem toho roku a půl přes léto, ale to byly scény-nebylo možné ho na ten nočník dostat, džel se mě křečovitě za nohu a ječel…tak jsem dala pauzu a pak týden před druhými narozeninami to prostě najednou nějak samo šlo, ani nevím jak. Ale budem zase zkoušet s malou trochu intenzivněji-zatím ji totiž ani nějak zvlášť nevzrušovalo, že se počurala-jen zavolala a bylo to. A včera když to bylo v teplácích, tak zůstala čučet, volala a bála se pohnout
jsme se jí nasmáli
stála jak přibitá a bála se udělat krok, pak už ji to asi studělo, tak volala, že bolí
tak zkusíme zase víc trénovat, když už si to takhle víc uvědomuje. No v tu zimu je to na houbelec no-hned je všechno počurané a nestíhá to schnout, tak za chvíli není co oblíkat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No najviac musim davat pozor aby mi Viki nezahlusila Emi
Ziarli, castokrat opakuje „Emi do postielky, Viki k mamince“, ale Emilku chodi pusinkovat a objimat… najhorsie je, ked jej chce dat pusu na druhe licko… a vykrutit hlavicku
Ale tesi sa, ze ma sestricku, aj ked neviem nakolko si uvedomuje co to znamena. Obcas ked Emi zaplace je pri nej skor ako ja. A casto ju chodi budit, lebo jej hadze hracky a jaci do ucha ![]()
Jednoznacne najhorsie zvladala dobu ked som bola v porodnici. Chodila za mnou s tatom na navstevu a odchod domov bezomna bol s miernou scenou a strasnym urazenim.
Ja sama som na gulku z milosti, Viki nespi cez den a Emi v noci. Aspon ze sa mi to druhe dieta podarilo „tabulkove“ a ked je najedena tak svoje tri hodiny v kuse chrni. Byt jak Viki co sa vyspala pri kojeni a medzi tym vrieskala tak som davno na psychiatrii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit