Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, mám dotaz-moje dvouletá dcera kaká tak 2× týdně a to je úspěch…ale teď(před chvílí) se nám stalo-kakala, ale asi se bála, tak jsem si ji vzala do náruče a stlačila nohy k bříšku a kakala na podložku, šlo to celkem hladne, ale vylezlo ji i něco ze zadečku(prostě to vypadalo jako kus masa)a za chvilku zalezlo…jsem z toho celkem v šoku, znáte to někdo??? Mám strach. K mudr jedeme zítra na kontrolu, tak se jí rovnou zeptám, ale prostě mám strach. Moc děkuju za odpovědi
Hemoroid? I děti je můžou mít, pokud hodně tlačí a mívá zácpy…
Díky. Já mám prostě takovej pitomej pocit z toho. Když jsem to viděla, úplně jsem se lekla, co to je…A okamžitě myšlenky-lezou jí snad střeva, vnitřní zranění…uff uff
Chce to nějak řešit, hodně pít, švěstková šťáva, švestky, snažit se to hovišo nějak změkčit
@stelli i male se to stava, kdyz ji pomaham s kakanim..Je to strevo, ktere hned zaleze zpet.. Taky jsem z toho vzdy vydesena ![]()
Možná hemoroid. Zítra ji doktorka vyšetří nebo v případě toho, že je to normální, tak možná uklidní. Do rána to nějak vydrž ![]()
Holky díky. Zítra se na to okamžitě zeptám, protože takovej zážítek, to je hrůza. Dělávám odvar z ovesných vloček…A myslíte si, že ta švestková štáva-jak se prodává, myslím od Hippu, že je dobrá? Občas jsem ji měla, ale…Jinou bohužel nemám. Nebo je lepší koupit zavařený švestky a z toho tu šťávu? děkuju ![]()
Tyhle problémy jsme s dcerou měli taky. HIPP šťáva je dobrá, ale jen v nejvyšší nouzi. Lepší je prevence - u nás pomohlo vysadit bílou mouku, cukr, banány, rýži, maso jen občas… Vařit hodně polévky, pravidelně podávat laktobacily a zvýšit příjem tekutin. U malé ještě funguje jablečný mošt. Soucítím s tebou, živě si pamatuju, co to bylo za muka. ![]()
My to s tim zadeckem mame taky-male je tedy rok a kaka kazdy den, ale taky jsem mela sok kdyz jsem ji davala kakat na vylete a drzela ji pod kolinkama a ona kakala…take se ji otevrel zadecek a vylezlo jeste neco cerveneho-po kakani cervene zase zalezlo dovnitr a zadecek se uzavrel-mozna je to je sverac
-ale evidentne ji to nijak neboli
@Papia Tak to mě dovedlo k myšlence, jestli se někdo pozoroval sám při konání potřeby, třeba zrcátkem. Třeba je to normální, třeba je to ten svěrač ![]()
@Petule030
no prave-ptala jsem se me sestry-ma taky male miminko a maji to take tak ![]()
Ahoj, tak nakonec jsme jeli k odborníkovi…Takže je to prolaps a jdeme na opich-dělá se v narkoze ( z té mám tak hroznej strach…)a takto 3×. K tomu dieta..A dostali jsme lactulozu, aby se jí lépe a snad častěji kakalo…Máte s tím někdo zkušenost? U takto malého dítěte narkoza…?
@stelli ![]()
tak to se musim take u detske preptat, zda to mame v poradku ![]()
nasi male je ale jen 13 mesicu ![]()