Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Bere nejake leky? Vitaminy? Nezmenilo se v posledni dobe neco? Jini lide kolem, jine bydleni? Nemate novou krabici Sunaru s jinou sarsi? Podrz mu nozicky nahore, pritlacene k telu. Nekdy to pomuze a prdne si nebo se rovnou vykaka. Zkouselas rourku do konecniku?
Davas na brisko? jestli jeste ne tak zacni, asi se mu to moc libit nebude, ale tim jak se zacne hybat tak si bude masirovat brisko a pomuze to… a jestli uz davas, ale hned prvni prvnim revu davas zpatky tak nechat rvat, klidne pet minut.. ono mu to fakt neublizi a pomuze to.
Bere jen vigantol…
Teď tedy espumissan a probiotika od vcera..
Narovinu do zadečku mu nic dávat nechci ať si na to nezvykne..
Tohle jsem u prvního prcka právě neměla a taky byl na sunaru… tak jsem právě překvapená…
Nožičkami na bříško cvičíme… Dáváme i teplou žínku na bříško.. na bříško dávám taky ale je pravda že dlouho nevydrží… Ale když leží třeba na mě bříškem tak vydrží..
@Anonymní píše:
Bere jen vigantol…
Teď tedy espumissan a probiotika od vcera..
Narovinu do zadečku mu nic dávat nechci ať si na to nezvykne..
Tohle jsem u prvního prcka právě neměla a taky byl na sunaru… tak jsem právě překvapená…
Nožičkami na bříško cvičíme… Dáváme i teplou žínku na bříško.. na bříško dávám taky ale je pravda že dlouho nevydrží… Ale když leží třeba na mě bříškem tak vydrží..
Zkus ten Vigantol treba na 4 dny vysadit, nic se nestane. Nam tohle presne delal, neutisitelny plac, neschopnost si ulevit, museli jsme jen chovat. Kakal jen v noci, Vigantol jsem davala rano, tedy zrejme do te noci jeho ucinek odeznel. Z pocatku to muze byt dobre, ale kdyz se telo nasyti tech pomocnych oleju ve Vigantolu, muze mu zacit byt zle. Zkusili jsme opakovane vysadit a znovu davat a opakovalo se to 3× po sobe. Doktorka tenkrat poradila jedine zkusit nejakou nahradu ve forme doplnku stravy a to pomohlo.
V Sunaru je vitamin D obsazen, tedy pokud Vigantol na par dni vysadis, miminko jeho prisun stejne bude mit, nemusis se bat.
Tu rourku jsem take nedavala, jen vyzkousela a prave pri Vigantolu nepomohla ani ta.
Dobrý den.. maminky máte nějaka zkušenosti…?
Mám měsíční miminko a od pondělí mi brečí…přes den se nemůže vykakat ani moc prdět..prdne si třeba jen jednou..
Ale v noci hezký prdí i kaká… Pije tedy Sunar ale už 3 týdny a tohle se děje 3 dny..
V noci se mi budi kolem půlnoci-2 h.. napapa se, krkne, vykaka a spíme… Pak takhle v 6 ráno když vstávame do školky… A pak celý den nic a zas se vykaka až třeba v 7-8 večer…
Celý den probreci, chce být jen u mě… Když usne spí třeba 5min, pak ho probudí tlačení a zas pláče..
Podle Dr máme dávat kapky na prdíky a probiotika.. prý to nebude problém v sunaru..
Neměla jste toto některá taky? Jak jste to řešili?
Dekuji