Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Děvčata (a klidně i chlapci) - dcera se nechala kamarádkami přesvědčit, že by šla příští rok do tanečních. Kámen úrazu je v tom, že odmítá nosit šaty a sukně v jakékoliv podobě. Myslíte, že by byl akceptovatelný kalhotový kostým nebo kalhoty s halenkou?
Třeba do divadla to tak nosí, ale není to do tanečních moc blbé?
Viděla jsem v tanečních dívku v trpytivem overalu na ramínka. Hodně široké nohavice. To celkem šlo. Ve společenských kalhotách s halenkou nikdy. Dívky nosi téměř jen šaty, často tylove, opravdu plesové ani sukně s halenkou moc ne. V kalhotech bude hrozně vycnivat.
Treba něco takového
https://www.zalando.cz/…05w-m11.html?…|v1||pla-293946777986||9196589||g|m||277667854531||pla|WG021T05W-M110010000|293946777986|1|&gclsrc=aw. ds&gad_source=1&gad_campaignid=1450663587&gclid=CjwKCAjw2aPVBhBkEiwA0Cptt3Ta5ILL7fkoQapbtQ1IQAYI04LwlUkO_DTDfsP2FFP3piG8Rjcq3BoCF8UQAvD_BwE
Ja to jako problem nevidím. Spolužačka tehdy taky chodila v kalhotách a halence, nikdy s tim problem nebyl. Ja treba nosím kalhotove sukne, to by nechtela? Vypadá to jako sukne, ale jsou to kalhoty.
Dnes sa nosi vsetko vsade. Nemyslim si, ze este panuju nejake tabu tykajuce sa odievania.
Na ulici (a aj v skole) vodis mladych v roznych kreaciach a modnych styloch.
@Mkmkz na ulicích ano, ale v tanečních to jede po staru. Kluci obleky, rukavice, dívky saty nebo sukně. Spis saty. Ale ten overal jsem také tedy viděla. Chodila jsem se koukat už na troje.
@Hojuza píše: Více
Mladi myslim styl obliekania u druhych a nejake konvencie az tak neriesia. V zmysle, ze im to „nevadi“ a akceptuju to. Tak som to myslela.
Ale nechcem ti protirecit, padli tu dobre tipy.
@Mkmkz píše: Více
U dcery bylo doporučení, co mají mít. Kalhoty jsou tam neviděla.
Jak ktery tanecni mistr. Nase konzerva vyzadovala saty a podpatky.
Ale treba jedna velmi vysoke divka mela nejaky kalhotpvy komplet a sandaly bez podpatku, coz nemile komentoval do mikrofonu. Konzerva, no.
@PaníBovaryová píše: Více
Tak ono se na podpatcích líp tancuje, no.
U nas to bylo vylozene zakazano. Devcata musela mit saty urcite minimalni delky nebo sukni s halenkou, chlapci oblek.
@Mkmkz píše: Více
Ale na taneční ani čumily nepouští v nespolečenském obleku. Aspoň na to, kam se chodí u nás.