Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zeptám se zkušenějších. Dostali jsme ve škole čip na obědy. Je kulatý a ne nějak extra velký. Je na něm očko, takže se dá přidělat třeba ke klíčům, ale ty zatím dcera mít nebude a tak se chci zeptat, kam jí ho dát, aby ho neztratila…?
Dík za odpovědi a pardon za „blbou“ otázku ![]()
@Janička10 Jako přívěšek na krk? Nebo k tomu přidělat oblíbeného plyšáka ![]()
U nás ve skole deti pri vyučování na krku nic mit nesmí. Deti ho maji na karabine na klice v bocni kapse v aktovce. Čip platí i na vstup a odchod ze školy, musi si ho vytáhnout schovat.Ja s tím souhlasím a na krk jim to proste nedovolím.
Na šňůrku na krk
a nebo mu pořiď takovou tu peněženčičku na krk, to u nás nyní mezi malými školáky frčí ![]()
@JayLee píše:
presne tak u nas to není zakazany ale je to hodne nebezpecny a i nepraktickytakze nase mala to ma vicemene jako ty jak pises jak jsem napsala ja nize
Tak záleží na čem to má, pokud třeba na nějakém řetízku, tak tam není nebezpečnost skoro žádná. Praktičnost záleží na umístění čtečky…
Ideální šňůrka na krk a hned od začátku ho naučit, která konkrétní kapsička v aktovce slouží pro uložení čipu, takže před obědem dají na krk a jdou do jídelny, po obědě v družině opět ukládají do aktovek. Po celou dobu jídla to mají na krku, jak to nebudou mít na krku, ale volně v ruce, zákonitě to někdy někde nechají položené.
@JayLee Jako fakt si nepamatuju svoji první třídu, to jsem asi nic nenosila, ale později jsem určitě řetízek na TV nesundavala ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@JayLee Jako fakt si nepamatuju svoji první třídu, to jsem asi nic nenosila, ale později jsem určitě řetízek na TV nesundavala
To by tě naše tělocvikářka hnala
u nás musely dolů i naušnice, všechno.
@JayLee píše:
![]()
coze az tak?
![]()
u nas to smi mit jen zadny ty tkaničky na krku no
Na ZŠ úplně všechno, na SŠ se směly ponechat jenom ty malinkaté pecky (pokud vzadu moc nevyčnívaly, jinak taky)
měla problém i s takovýma těma napevno předělanýma náramkama, jak nejdou sundat dokud se neroztrhnou.
Tak u nás nemají čip, ale kartu na oběd, je v plastovém průhledném obalu se šňůrkou. Z aktovky vyndají pouze když jdou do jídelny a pak zase zpět do aktovky.
@Nimie Tak delsi nausnice chapu, tam je to jasny, privesky na šňůře taky, ale treba u retizku mi smysl zcela unika.
@j.a.n.i1 píše:
@Nimie Tak delsi nausnice chapu, tam je to jasny, privesky na šňůře taky, ale treba u retizku mi smysl zcela unika.
Možnost udušení prý.
@Nimie píše:
Možnost udušení prý.
Takovy retizek bych chtela videt, moje zkusenost je takova, ze i sakra silny praskne, nez clovek zaregistruje, ze se nekde chytil.
@j.a.n.i1 píše:
Takovy retizek bych chtela videt, moje zkusenost je takova, ze i sakra silny praskne, nez clovek zaregistruje, ze se nekde chytil.
Náramek tě taky neuškrtí a taky jsme je nesměli mít
já za to nemůžu, já si ty pravidla nevymyslela ![]()