Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dotaz bude na maminky větších dětí, které již vlastní svůj mobil. Jakého operátora či tarif byste doporučili? Krom 3 velkých operátorů tu máme i další společnosti, od kterých lze mít tel. číslo, dítě občas potřebuje zavolat rodičům, sem tam kamarádovi či babičce, občas napíše SMS, hledáme něco, kde se nemusí platit měsíčně velké částky, ale vůbec nevím, kde s hledáním začít. Zatím neuvažujeme, že by se využívalo nějaké stahování dat apod., opravdu jen volání a sms.
Ahoj, nevím kolik dětem je…ale já třeba kolem 14ti (nebo možná později nevim) tuším měla tarif mých 5 od t-mobile. Měla jsem tam mamku, tátu, ségru, babičku a kámošku. Stačilo to. Před tarifem jsme měli domluveno, že nám mamka bude na měsíc dobíjet 200 kč, později 300 kč a muselo nám to na ten měsíc stačit tak, abychom i poslední den před dobitím mohli v případě nouze mamce zavolat
no občas to byl nadlidskej výkon
Napište, kolik je vás dospělých, kolik dětí a jaké máte představy o placení. Protože je celkem nejasné, co to znamená velké částky
Co mu nechat jen dobíjecí kartu - kredit
(já jeden čas měla od Vodafone kartu pro partu, volání na 4 čísla za 1,90 na ostatní 3,50, sms za 1,9…vyhovovalo mi to)
Dítěti je 9, ostatní čísla máme a nehodláme operátora nijak měnit. My jsme taková zvláštní rodina, moc se nikomu nevyplatíme, voláme doslova málo, máme od vodafonu ten nejlevnější tarif, který nahradil starý „odepiš“, ten už nově ani nejsou ochotni nabídnout. Rádi bychom se vlezli měsíčně do několika desetikorun.
No, pak asi jen předplacenky. Korporátní smlouva (třeba T-mobile Hit 30) je za 50,– a má to 30 minut a 100 SMS. Ale to by bylo třeba najít, kde to vzít. Navíc by se vám asi hodilo, abyste mezi sebou mohli volat zadarmo, nebo skoro zadarmo.
Čekám, jestli někdo nepřijde s dobrým nápadem. Syn (10) má zatím předplacenku.
Zalezi na tom, jak zodpovedne dite to je. Mam od Centropolu tarif za 1Kc a volam do vsech siti za 1.50 a SMS stoji taky 1.50. Datovy tarif zaply nemam, mam wifi, ale nabizi nejake taky, ale to uz mi prijde pro deti zbytecne. Na net se muzou prihlasovat doma na wifi ![]()
@Ivan PPZ T-mobile Hit 30 vidím na netu za 230Kč:-( volání mezi sebou pořešené máme, mám k dispozici něco jako služební telefon od jednoho člena rodiny, ze kterého můžu volat a muž nic nevyřizuje, on nevolá nikam.
Jo a platim sipem, pricemz mam nastaveny horni strop na 200 (to se nastavuje u Centropolu na strankach, takze nemusi kontrolovat vydaje, pouze, pokud to presahne nastavenou castku, tak se to neodesle z uctu, ale musis zaplatit fakturu, kterou ti poslou mailem, takze je to i dobra kontrola). Vetsinou se do toho stropu vejdu.
@Amys Díky, ten Centropol vidím za nějakých 30Kč/měs, to by se dalo. Teď jsem objevila i Netbox, ti to mají dokonce bez poplatku, platí se jen to, co se provolá, mají zase o trošku vyšší cenu provolané minuty, ale myslím, že to ve výsledku nebude až tak poznat.
@zuzkasim No on ten tarif za korunu velice zahy zrusili, my to jeste stihli. Mam ten tarif uz nekolik let. Myslim si, ze neco takoveho je rozumne ![]()
Nevim jestli to maji vsechny spolecnosti, ale u t-mobile mam nastaveno, ze pokud mi deti volaji, tak to jde z meho kreditu. Ja platim 120 kc pausal, je v tom 50 minut do jakekoliv site. Jdou pridat i sms, ale ty jsem nevyuzila.
@Evka73 píše:
Nevim jestli to maji vsechny spolecnosti, ale u t-mobile mam nastaveno, ze pokud mi deti volaji, tak to jde z meho kreditu. Ja platim 120 kc pausal, je v tom 50 minut do jakekoliv site. Jdou pridat i sms, ale ty jsem nevyuzila.
Tak je otazkou, kolik pak platis za volani do vlastni site a za SMS, kdyz podelim 120Kc temi 50 minutami, tak volas za 2,20 do ostatnich siti, tedy pokud tech padesat minut provolas, plus to, co provolas a proesemeskujes nad pausal a i do vlastni site.