Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, jaké je vaše nejoblíbenější středisko v Alpách? Rakousko, Itálie? Budu ráda za jakýkoliv tipy
Mně se asi zatím nejvíc líbilo v Livignu v Itálii, hlavně kvůli atmosféře horského městečka. V Rakousku asi Zillertal Arena, obrovský komplex včetně ledovce jako pojistka, když je málo sněhu.
Mam nejradši Val Gardenu v Italii, kvuli nejhezcim vyhledum.
Ahoj, IT neznám, v Rakúsku som bola v Kitzbuhel, ale najviac sa mi páči vo Francii - Vars/Risoul a Les2Aples. Malo ľudí, veľa snehu, super upravené kopce, len ta diaľka je nevýhoda.
Tak snáď ma inšpirujete, kam nabudúce ![]()
Jezdime uz hromadu let do Val di Fiemme, tam to milujeme
Val Gardena take super! V Rakousku se nam libilo v Zauchensee, Flachau, Zell am See atd.
Ono stejne nejvice zalezi na pocasi ![]()
Rakousko nemám projeté. V Itálii se nám líbilo snad všude Livigno, Bormio. Val di Fiemme, Val Gardena a celkově oblast napojená na okruh Sella Ronda. Mám ráda Itálii, jejich kuchyni, výbornou kávu, víno ![]()
Moje srdcovka je ale Plose, malý areál nad Brixenem. Vždy super lyžování
Po lyžování relax v aquaareně v Brixenu. Tam jsem se vždy ráda vracela.
A z Francie jednoznačně Tignes/Val d´isere - top lyžování, ledovce.
Itálie má pro mě lepší atmosféru, Francie zase tu možnost dojet na lyžích až na ubytování a nepřeberné množství sjezdovek.
Ráda bych obnovila diskuzi. Taky mě zajímá Rakousko a Itálie. My byli párkrát tam i tam, ale nemůžeme najít nic, kde bychom zakotvili a vraceli se. Kam rádi jezdíte a proč? Máme 2 děti ve věku -náct, už pokročilejší lyžaře, takže nehledáme nic pro maloše a začátečníky. Ideálně ubytování v docházkové vzdálenosti ke svahu, s polopenzí a dobré lyžování v nějakém trochu větším lyžařském středisku. Děkuji za tipy. ![]()