Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, měla bych dotaz ohledně školy. Pristi rok bych si přála dálkove dodelat VS konkretne učitelství pro MŠ. Nevíte někdo o nějake opravdu dobre skole, ktera není tak moc daleko (jsem z Nového Města blízko Zdaru nad Sázavou). Všude jsou přijímací testy z TSP takže se bojim percentilu a abych mela vůbec šanci na prijeti, jelikož jsem ze školy pryc již delší dobu. Zamlouvá se mi škola v Olomouci, ale tam dokonce percentil nemají, mají přímo udane číslo kolik lidi prijmou a to činí 20 žáků..myslíte že je nějaka šance? Popřípadě jaky mate názor na školy s touto tématikou..jake jsou Vaše zkušenosti, poznatky atp? Budu vděčná za vše dekuju ![]()
Myslím, že na jihočeskou se dostane kde kdo, ale to máš dost z ruky. Jinak TSP se dají natrénovat, musíš prostě máknout, samo to nepůjde. Já dělala Scia na práva a přijde mi to jako stupidita, nicméně pořád tyhle testy jsou a asi budou, zvládnout se to dá. Pamatuji si, že jsme z prvních měla percentil, že jsem se málem hanbou propadla, ale zamakala jsem na tom a nakonec to dobře dopadlo
Mně přijde, že TSP moc s tím, jak dlouho jsi ze školy nesouvisí, to se musí drtit každý průměrný maturant, neznám osobně nikoho, kdo by to dal z fleku, ale jistě i takoví jsou.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.