Kam odnést neschopenku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kam odnést neschopenku?
Ahojky všem,
jsem na rizikovém těhotenství a na konci května mi v práci končí smlouva na dobu určitou. Vím, že mi zaměstnavatel smlouvu neprodlouží. Doteď jsem neschopenku a vlastně až do května budu nosit zaměstnavateli a potom? Pořád jí budu nosit jemu nebo jí budu zasílat sama na OSSZ?
A rovnou ještě přidám druhý dotaz. Do porodu budu vlastně pořád na neschopence - pak budu pobírat PPM pak rodičák. Protože vlastně nebudu mít žádnou práci tak budu mít zřejmě čtyřletou variantu. Až mi toto skončí tak půjdu bud do nové práce, na úřad práce nebo znovu na mateřskou? Je to tak? ![]()
Všem moc děkuji za rady, jsem z toho trošku zoufalá, tak snad bude vše ok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
S neschopenku nevim jak to je…ale myslím ze pokud mas odpracovano na to abys dostala materskou tak si i délku rodicaku můžeš volit sama…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odpracováno mám. To by bylo fajn, kdybych si to mohla zvolit sama. Myslím, že 3-letá varianta je ideální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klllarinka01 určitě to tak je, ja se na to byla ptát v lednu, tak předpokládám ze se nic nezměnilo…ja jsem od března na mateřský a v červnu mi konci smlouva v práci a paní na úřadě mi rekla ze si délku rodicaku budu moct volit, protoze mam odpracovano těch 250dni (tuším) za dva roky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klllarinka01 píše:
Ahojky všem,
jsem na rizikovém těhotenství a na konci května mi v práci končí smlouva na dobu určitou. Vím, že mi zaměstnavatel smlouvu neprodlouží. Doteď jsem neschopenku a vlastně až do května budu nosit zaměstnavateli a potom? Pořád jí budu nosit jemu nebo jí budu zasílat sama na OSSZ?A rovnou ještě přidám druhý dotaz. Do porodu budu vlastně pořád na neschopence - pak budu pobírat PPM pak rodičák. Protože vlastně nebudu mít žádnou práci tak budu mít zřejmě čtyřletou variantu. Až mi toto skončí tak půjdu bud do nové práce, na úřad práce nebo znovu na mateřskou? Je to tak?
Všem moc děkuji za rady, jsem z toho trošku zoufalá, tak snad bude vše ok
Pokud budeš do porodu na neschopence, nebudeš mít nárok na PPM. Respektive pokud mášnárok na PPM, tak se nastupuje 6-8 týdnů před termínem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klllarinka01
Neschopenku stále budes nosit zaměstnavateli, respekt. lístek na peníze na konci každého měsíce.
Pokud mas odpracováno a nárok na PPM ukoncis PN 6-8tydnu před porodem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PN ( lístek na peníze )budeš až do nástupu na mateřskou nosit zaměstnavateli a píšeš, že máš odpracováno, takže si budeš moci zvolit délku rodičáku jak budeš chtít ty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikko Tak to si myslím, že se od ledna nezměnilo, že to zůstává pořád stejné. Tak to by bylo fajn ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anix píše:
@Klllarinka01
Neschopenku stále budes nosit zaměstnavateli, respekt. lístek na peníze na konci každého měsíce.
Pokud mas odpracováno a nárok na PPM ukoncis PN 6-8tydnu před porodem.
Děkuju za informaci. Já jsem si to právě myslela, že se to nosí zaměstnavateli jako jsem to nosila doposud. Odpracováno mám. Pracovní neschopnost mi ukončí gynekolog 6-8 týdnů před porodem. To si pak sama vyberu kdy to chci ukončit? Od doktora asi tedy dostanu nějaké papíry a s těma se dostavím na OSSZ a na základě toho dostanu PPM? Předpokládám, že to tak nějak je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shreya Děkuji. Alespoň to tam nemusím posílat sama. A jsem ráda, že si délku budu moci zvolit sama. Je toho tolik, přijde mi až nemožný se ve všech těch věcech vyznat.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit