Kam s kočičkou - jedeme na dovolenou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
217
31.5.11 19:44
Kamča.dalmatinka píše:
Kočce bude určitě lépe doma samotné když jí někdo přijde nakrmit než v hotelu.
Jela sem pryč na měsíc.Kočku chodila krmit tchýně a kočička byla v klidu ani nás moc nevítala.Po druhé sem dala kočku paní od které sem jí měla a kočka tam 14 dní byla zalezlá pod skříní a další měsíc doma vystresovaná než si zase zvykla

No ted mi dala vědět ta známa a tam to taky neklapne chjo ja jí nakonec budu muset nechat doma a kamarad bude chodit krmit a nemnoukala ?z toho mam nejvíc obavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
31.5.11 19:47
Kačka.1985 píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Kočce bude určitě lépe doma samotné když jí někdo přijde nakrmit než v hotelu.
Jela sem pryč na měsíc.Kočku chodila krmit tchýně a kočička byla v klidu ani nás moc nevítala.Po druhé sem dala kočku paní od které sem jí měla a kočka tam 14 dní byla zalezlá pod skříní a další měsíc doma vystresovaná než si zase zvykla
No ted mi dala vědět ta známa a tam to taky neklapne chjo ja jí nakonec budu muset nechat doma a kamarad bude chodit krmit a nemnoukala ?z toho mam nejvíc obavy

už vidim jak ji bude smutno takhle se sní aspon jednou denně mazlime no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
31.5.11 19:48

Ne kočka pána nepotřebuje.Určitě si si sama všimla že kočka nic kromě žrádla nák nepotřebuje akutně.Naše je teda mrcha.Jde jí jen o žrádlo.Nemnoukla ani jednou.Zdi máme s papíru,z jedné strany prudičku co by nám volala a z druhé tchýni.Dokonce se ted stěhujeme a kočku necháváme v bytě proto že v domě by se zbláznila.Kočka je vázaná na domov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
31.5.11 22:53

Kočka je doma sama spokojená, má tam své království.Hlavně ji nedávej do cizího prostředí :-( Běžně jezdíme na tři dny pryč, dáme Cyrilovi dvakrát víc jídla. Je spokojený jak želva. Když jsme jeli na týden, tak jsme poprosili kamarádku, aby ho šla po čtyřech dnech nakrmit a zkontrolovat. Po týdnu, co jsme se vrátili byl úplně v pohodě, ani nebyl naštvaný, že tam byl sám, naopak nás vítal vrněním.Jediné co, tak zajistit mu dostatek vody, tzn. alespoň tři plné misky a vysprchuj vanu, ať je v ní mokro. A hlavně ten kdo bude chodit krmit, ať na tu vodu nezapomíná.Myslím, že to krmení stačí jednou za tři dny dvojnásobnou dávku. Jo a ještě pro zpestření dáváme na různá místa jako parapet, do rožku místnost.....no prostě na místa kam víme, že chodí sušené kousky masa (nebo jiné pamlsky), ať mu to trošku zpestříme, aby vždy něco „objevil“. Nikdy se nestalo, že by nějaký pamlsek nenašel :mrgreen: :srdce: Takže buď v klidu, kočka není pes :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
1.6.11 07:20

Ahoj holky, taky to teď řeším.. V červenci jedeme na 5 dní na dovču a máme roční britku. Loni nám ji pohlídali moji rodiče, ale letos nevím, jak to udělat. Naše kočena každou chvíli mrouská a u našich se před vánoci zabydlel kocourek. Asi ho někdo vyhodil jako maličkého a mňoukal v mrazech před dveřma, tak ho vzali k vetovi a když se k němu nikdo nehlásil, už u nich zůstal. Teď mu bude 3/4 roku a je z něj fešáckej (a určitě taky plodnej) kocour. Mno, a co teď s naší kočenou? Noc sama v bytě vydržela, ale nevím, 5 dní se mi zdá moc, je to náš umazlenec.. S krmením by problém nebyl, ale stejně si tu dovču moc neužiju. Kdyby jsme nejeli pod stan, tak ji berou s sebou :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
1.6.11 08:00

Maky, pokud do budoucna uvažujete aspoň u jednoho o kastraci, myslím, že do července by bylo fajn ji podstoupit, předešlo by se tím (nejen) podobným problémům i do budoucna. Antikoncepci po nedávné osobní zklušenosti raději nedoporučuji.

Jinak bych je k sobě raději nepouštěla, a to i když kočička zrovna nemrouská - kocour to prý vycítí o trochu dřív, než se to začne navenek projevovat, a může být problém na světě.

Jinak ze dvou dalších variant - nechat nevykastrované oba v jednom bytě s tím, že se pokusíte, aby se nesetkali (chachá, známe kočky) nebo poprosit rodiče, ať chodí kočku kontrolovat a krmit, jsem jednoznačně pro tu druhou. Pět dní není zas až tak dlouhá doba a kočky opravdu v nepřítomnosti lidí většinu času prospí. Že si dovču tak neužiješ, chápu, mívám to podobně :-) Ale troufnu si odhadnout, že se jedná o těch pět dní, co jsou svátky (taky jsme chtěli jet pod stan, ale narodilo se koťátko, tak si ho budeme užívat doma), takže rodiče klidně mohou přijít častěji a na delší dobu, aby měla kočka aspoň chvíli společnost… Neboj, ona to zvládne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
1.6.11 08:29

Nad tou antikoncepcí jsem přemýšlela, ale nakonec jsem ji zavrhla. I veterinářka mi to nakonec rozmluvila. Šlo mi právě akorát o těch 5 dní (ano, jak jsou ty svátky :-) ) Kocourka chtějí naši nechat vykastrovat, ale je mu teprv něco málo přes půl roku, což je brzo. U naší miciny počítáme v budoucnu s koťátkama, až pak kastrace. Teď jsme právě byli na víkend u našich, i s kočenou, to zrovna nemrouskala. Kocoura vyliskala pokaždé, když se k ní přiblížil. Včera večer jsem ale postřehla, že se mrouskání zase blíží, po týdnu klidu :zed: chuděrka moje.. Jde o to, že jsme o tom víkendu nechali na noc kočku i kocoura rozdělené. Ona byla v klidu, ale kocour celou noc promňaučel a to dost nahlas. Právě nevím, jestli tomuto ta kastrace zabrání, nebo to má ten kocour v hlavě a mňaučet po ní bude dál. On si chce prostě hrát, jenže je šíleně uřvanej. Když jsme odjeli, tak naši micinu hledal a pak prospal 2 dny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
1.6.11 10:50
Kamča.dalmatinka píše:
Ne kočka pána nepotřebuje.Určitě si si sama všimla že kočka nic kromě žrádla nák nepotřebuje akutně.Naše je teda mrcha.Jde jí jen o žrádlo.Nemnoukla ani jednou.Zdi máme s papíru,z jedné strany prudičku co by nám volala a z druhé tchýni.Dokonce se ted stěhujeme a kočku necháváme v bytě proto že v domě by se zbláznila.Kočka je vázaná na domov

to je asi pravda když se zamyslim tak ta naše je nadšená když ji daš jídlo a pak chrápe třeba celej den v ložnici pod peřinou pak příjde s mnaučením a protahováním to vždy říkame áááá slečinka se nam probudila :mrgreen: a jinak to teda vypada že poprosím někoho aby sem parkrat zašel dat jídlo vodu vyčistit zachudek a jinak bude sama nejspíš chrápat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
1.6.11 10:53
Maky.p píše:
Ahoj holky, taky to teď řeším.. V červenci jedeme na 5 dní na dovču a máme roční britku. Loni nám ji pohlídali moji rodiče, ale letos nevím, jak to udělat. Naše kočena každou chvíli mrouská a u našich se před vánoci zabydlel kocourek. Asi ho někdo vyhodil jako maličkého a mňoukal v mrazech před dveřma, tak ho vzali k vetovi a když se k němu nikdo nehlásil, už u nich zůstal. Teď mu bude 3/4 roku a je z něj fešáckej (a určitě taky plodnej) kocour. Mno, a co teď s naší kočenou? Noc sama v bytě vydržela, ale nevím, 5 dní se mi zdá moc, je to náš umazlenec.. S krmením by problém nebyl, ale stejně si tu dovču moc neužiju. Kdyby jsme nejeli pod stan, tak ji berou s sebou :cry:

Já mam pravě celou rodinu 460km daleko tak ji nemam kam dat Kmaradka co jinak hlída jede pravě ve stejnou dobu k moři a ty ostaní?sliby sliby a pak skutek utek jak se říka kdy potřebuješ pomoc poznáš kdo je kamarad no co už no snad kamarad sem občas zajde to snad už neni takový problem a ještě k tomu mame dvě andulky ty jsou zajištěné ale jak na potvoru jsem dnes jednu našla ležet v kleci a ta druhá mrcha do ní furt klovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
1.6.11 11:18

Kačka.1985 A nejsi náhodou z Brna? Že by jsme si pomohly navzájem? :mrgreen:

Už to čtu, Liberec, hmm, tak nic, no 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
1.6.11 18:03
Maky.p píše:
Kačka.1985 A nejsi náhodou z Brna? Že by jsme si pomohly navzájem? :mrgreen:Už to čtu, Liberec, hmm, tak nic, no 8-)
to je škoda vid :mrgreen: bysme si na par dní pujčily čičinky :mrgreen: ale jinak moc děkuji za ochotu ted jsem sehnala jednu paní co jsem s ní pracovala tak snad už necouvne :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný