Bernský salašnický pes / leonberger

48576
26.5.11 11:56

Bernský salašnický-leonbergr

Ahoj.tak už máme do stěhování pár dní a padla u nás otázka pes :mrgreen:
Samozřejmě chceme velkého psa takže leonbergr (s tím mám skvělé zkušenosti) vs bernák(neznám jen jednoho agresora)
Máte někdo toto plemeno a jak jste spokojený ve vztahu pes a dítě?

Plánujeme ještě jedno dítě cca narození do příštího léta :mrgreen: tak by mě zajímal váš názor.Počkali by jste až po narození dítěte aby pes od začátku věděl že je nejmladší :mrgreen: a nebo je jedno když přijde pes a pak až dítě?
Vlastníme už jednoho psa seniorku a s malim nemá žádnej vztah,jen občas ho chce kousnout.Je už apatická bohužel myslím že její čas už brzo nastane a proto že je to člen rodiny tak by jsme jí pak chtěli nahradit,ale proto že sem člověk co vše musí nastudovat a pečlivě naplánovat dobředu tak by mě zajímal váš názor a zkušenosti.Hezký den
Pokud by měl někdo křížence velké rasy tak by jsme ho vzali:-).Nejde nám nák o rasu jen o to aby to byla rasa co muže být celoročně venku a absolvoval s náma delší procházky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12982
26.5.11 12:05

Ahoj, s výběrou rasy asi neporadím, ani jednoho pejska nevlastním. Ale my si pořídili psa a do toho se nám v jejím necelém roku narodilo mimčo a snáší se naprosto v pohodě :palec: Řekla bych, ale že to je především povahou, protože máme naprostého milovníka lidí.

Jen si myslím, že zrovna berňák vám na nějaké dlouhé procházky bude z vysoka kašlat :nevim: Ale třeba mě někdo, kdo pejska vlastní, vyvede z omylu 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
26.5.11 12:08

Kromě jiných psů máme i BSP,s Leonkem neporadím,znám jich jen několik. Klidně si pořiďte jako první psa,mimčo až potom. Ohledně BSP ( vlastně všech psů) ,záleží na povaze konkrétního jedince,správně socializovaný a vychovaný pes nebude mít s dětmi problém,toho bych se spíš bála u Leona. U BSP pozor na nadváhu a problémy s DKK , občas i LDK … bohužel. Stává se módním plemenem,takže se množí i na tom,co kolem berňáka sotva letělo. Mají hustou podsadu a není problém mít Berna celoročně venku.

• Citovat
  • Upravit
4277
26.5.11 12:12

Tak já hlasuju za berňáka, první jsme měli psa, pak až holky a nebyl problém. :nevim: Je milej, přítulnej, u cizích ostražitej (když někdo cizí mluvil na děti, tak si nenápadně sednul vedle :lol: )… celoročně venku no problém. :wink:

A nebo mě napadnul ještě labrador… :-D

Příspěvek upraven 26.05.11 v 12:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
26.5.11 12:13

Ber a nebudete mít štěnata? :lol:
Já se právě nemocí kloubu atd.. bojim,proto bych možná zvolila i nějakýho křížence .nevím jestli je to jen muj pocit a nebo zda to tak je,ale pokud je to na pul vořech tak je menší pravděpodobnost nemoci nebo né??
Já teda vždy měla psa bez pp a všichni žili až do duchodového věku.Psa s PP sem měla 5 let a to celou dobu měl epi záchvaty až ho jeden doktor předávkoval a selhali mu ledviny..

Taky cvičák bych chtěla absolvovat i když myslím že s cvičením mám velké zkušenosti proto že už jsem na pár lekcí absolvovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
26.5.11 12:18

Tak přesně tyhle dvě plemena jsem manžovi zatrhla :lol: My teda máme retrívra, Leon se jmenuje (manža chtěl leonbergera, navyšlo mu to, tak ho tak aspoň pojmenoval :mrgreen: ).Každopádně jestli ho budeš mít v domě - je ti jasný, že budeš trávit celé dny s vysavačem v jedné ruce a hadrem v druhé? Z toho důvodu já už chlupatýho psa nechci, jakmile to tu jeden den nevytřu, vypadá to tu jak v JZD :roll: A to mi nějakej ten bordel nevadí, ale tohle teda, s lezoucím dítětem… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
26.5.11 12:22

xangel psala sem psa na celoroční pobyt venku!Do baráku nechci psa :wink:
Nemyslím si že taková plemena maj v domě co dělat,ba spíš vubec nechci do baráku žádné zvíře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
26.5.11 12:23

My máme u babičky berňáka a švagr má taky berňáka…Jako sou zlatí, ale potřebujou vycvičit. Švagrovi ten berňák pořád zdrhá a nijak zvlášť neposlouchá (jak se mu chce) a u babičky je ta fenka úplně nevychovaná a teď o víkendu mě málem kousla, když sem jí na procházce chtěla vzít vodítko :nevim: Jinak ale u babičky sou tři děti a zatím bez problému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
26.5.11 12:24

No navíc berňák by v bytě nebo uvnitř v domě trpěl, ten má rád chládek, v zimě je rád venku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
26.5.11 12:28

Kamčo,to** Ber** bylo na mě? Štenda neplánujeme,BSP a NO jsou sice feny ale chovu,výstavám a závodům se věnuji jen se svým psem ČCHP. - To sem ale nepatří,na to ses neptala.
Není všeobecně pravda že kříženci jsou zdravější,stejně tak není pravda, že PP je záruka 100% zdraví,ne, je to záruka původu,že pes je představitelem svého plemene. Můžeš narazit na zdravého psa s PP i bez, stejně tak jako na nemocné psy bez i s PP, o tom to není.
Pokud si vybereš křížence nebo psa bez PP,máš větší šanci,že rodiče štěněte nebudou mít RTG kyčlí ani loktů a pes onemocní,je to větší sázka do loterie,u psů s PP z chovatelských stanic bys měla větší jistotu,že ti pes v roce nepřestane chodit na dysplazku,to je holt jedno z mínusů velkých plemen …

• Citovat
  • Upravit
6555
26.5.11 12:33

Kamčo - to tak to potom jo, přehlídla jsem to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.5.11 12:59

Kamčo, tak bernského máme vyhlídnutého my :wink: U nás ve vsi jsou dva, v každé té rodině mají děti ve věku našeho a snáší se skvěle :wink:
Taky ho chceme za zahradu, do baráku ani náhodou. Jen mám trošku strach z toho, jak to bude zvládat s tím huňatým kožichem v létě… měli jsme baseta a pro toho byly parný dni hodně náročný a to nemá takovej kožich :nevim:
Určitě ale budeme pořizovat až po druhém dítěti.

Jinak s voříškem se nemocnosti asi nevyhneš, my měli toho baseta čistokrevného (bez PP, ale měli jsme možnost o něj požádat) a žádné zdravotní problémy neměl.

• Citovat
  • Upravit
10351
26.5.11 13:54

Ahoj, tchánovci mají dva leony. Jsou to takoví řůžoví sloni v porcelánu, hrozně hodní, veru na nich jezdí jak na konících..no ale pak se zvedne a na zádech si odnese i stůl..je zkrátka třeba dávat pozor na to, co mají v dosahu vrtícího megaocasu a tak, jsou pak poshazovaný květináče třeba :-) Na cizí za plotem jsou ostří, od vlastních by si nechali utrhnout hlavu. S výcvikem nevím, tchýně jim strašně podstrojuje, takže neberou ani na piškoty. Jsou takoví pomalejší, sedne si, to jo, ale hrozně dlouho to trvá. Samozřejmě nechci tvořit nějaký profil celého plemene jenom ze dvou jedinců, resp. tří, ještě jsem zažila jejich „předchůdce“, toto ale měli a mají všichni společné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
26.5.11 13:55

Kamčo, ségry známé se narodily štěňátka berňáčka. Jsou krásný. Pokud chceš, pošlu Ti Sz mail

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
26.5.11 15:37

ahoj.
my mame Bernaka, a jak uz tu nekdo psal je to i o povaze :wink: mame vudce smecky, proste Pana :mrgreen:
na dlouhy prochazky nas bernak chodi a rad, ve vedru toho moc nenachodi :-? je radsi u baraku ve stinu ale jinak jo. nasemu byl rok kdyz se malej narodil, a ze zacatku se jen tolerovali, myslim to tak ze psovi jsme porad rikali pozor a tak :think: kdyz se 55kg hovado rozbehne a kolem nej batole co sotva chodi :mrgreen: ale ted uz je to mnohem lepsi, pes si lehne malej hladi :)ale kdyz chodily deti okolo baraku, vzda stal u vrat a cekal az ho holky co sly okolo pohladi :) svagrova ma fenu, a ta od mala malyho brala, ale ona si ji vzala az kdyz byl malej na svete, a dle me nebyla tak hanena, aby davala pozor (malej tam nebyl tak casto, a je o dost mensi). v zime nam dokonce tahl sane :)

tady ho hlidal, i kdyz se ,,nemuseli" :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný