Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
urcite kup nahradni vyzivu pro stenata (psi sunar) jestli ma mit minimalni sanci na preziti…
Chce to UM pro štěňata, na veterině ti poradí. Pokud je to akutní, tak naředěné kondenzované mléko a krmit dudlikem…
jojo, kvalitní štěněcí mlíko, popř. se zkus zeptat v okolí, zda někdo nemá fenku, co by měla zrovna štěňata ( náhradní kojnou), jinak tak za týden můžeš zkusit začít přidávat i rozmočené (na kašičku) štěněcí granule.
Na veterině i ve zverimexu sušené mléko mají, např. levné a celkem dostačující Beaphar, Brit Care Puppy Milk a spousta dalších, záleží na ceně co jsi ochotná do toho dát.
http://www.granulky.cz/…-c-1_58.html
Příspěvek upraven 30.05.11 v 21:02
Zkus ten zverimex, jinak pak můžeš ještě za pár dní začít dávat normální mlíko a dávat lízat probináček, ale to až bude o pár dní starší. Jinak nezapomeň po každém krmení prstem promasírovat bříško! tak jak to dělá fenka jazykem. Jinak se nevykadí a bude mít koliku. My takhle odkojili 6 štěňat, když matka tři dny po porodu odešla ![]()
Přeji hodně štěstí ![]()
Normální mlíko nezkoušej a pribiňáčka už vůbec ne. Po mlíku dostane průjem a pribiňáček je hodně tučný a sladký. S masírováním ale souhlasím, někdy je vhodný jemně třít i v okolí konečníku např. navlhčenou vatou/látkou.Taky na 14dnech se poprvé odčervují, ale v tomhle případě bych ještě pár počkala, abys viděla jak mu je a nezatěžovala ho hned odčervovadlem.
Hlavně né mléčné výrobky pro lidi.Pribinák a kravské mléko psa tak zabije až bude mít průjem!
Kup přímo psí mléko a zkus hlavně veterinu.Daj ti přehled fen o kterých ví že porodili a bude to nejsnažší a taky nejlepší když jí odchová náhradní matka.Držím palce
kouknoi třeba tady , máš to tam pěkně popsané, jen místo mléka od fenky bude mít flašku štěněcího sunaru
Holky, já teda nevím co máte proti pribináku a mlíku, nám na tom vyrostlo x štěňat a nikdy jim nic nebylo
samozřejmě že ne hned v prvních dnech, dávali jsme to až později, ale dávali jsme to a mrňousci byli v pohodě ![]()
Katka_LEE píše:
Holky, já teda nevím co máte proti pribináku a mlíku, nám na tom vyrostlo x štěňat a nikdy jim nic nebylo![]()
samozřejmě že ne hned v prvních dnech, dávali jsme to až později, ale dávali jsme to a mrňousci byli v pohodě
lidske vyrobky jsou hure stravitelne pro psy a kocky, zvlast kdyz ti jsou zvykle na svoji stravu.
Takze takove to venkovske povedomi, ze spravne kocce se da mleko a uz nic, pac si nalovi mysi a sezere je, je dost zcestne, protoze u kocek venkovnich a doma krmenych granulemi to zpusobi poradny prujem.
U psu to bude podobne. Mame dva male rasy a pri prvni prohlidce veterinarem, kdyz byla sestitydenni stenatka nam hlavne kladl na srdce at nedavame Pribinacky a podobne sajrajty - mimochodem ja je nedavam ani detem ![]()
jak psaly holky, psí sunar
a nebo najít nějakou „ochotnou“ fenu v okolí.
Naše kočka vrhla 4 koťata a po týdnu jí sejmulo auto - přežila, ale byla mimo a nechtěla o koťata starat…taky sem z toho byla hotová, no a pak sem koťata položila k psovi spíš pro zahřátí, když jsem doufala, že se kočka zmátoří brzo…no a druhý den najednou koukám, že se terezka zachovala jako parádní náhradní matka a spustilo se jí mlíko a koťata odkojila, než se kočka dala do kupy…pak asi po 14ti dnech o ně bojovala zpátky a bylo to chvilkama ostrý, protože pesina se jich nechtěla vzdát.
Nakonec se „dohodly“ na kompromisu a koťata si chodila cucnout podle potřeby k oběma ![]()
Mar__tanka1983 píše:
jak psaly holky, psí sunara nebo najít nějakou „ochotnou“ fenu v okolí.
Naše kočka vrhla 4 koťata a po týdnu jí sejmulo auto - přežila, ale byla mimo a nechtěla o koťata starat…taky sem z toho byla hotová, no a pak sem koťata položila k psovi spíš pro zahřátí, když jsem doufala, že se kočka zmátoří brzo…no a druhý den najednou koukám, že se terezka zachovala jako parádní náhradní matka a spustilo se jí mlíko a koťata odkojila, než se kočka dala do kupy…pak asi po 14ti dnech o ně bojovala zpátky a bylo to chvilkama ostrý, protože pesina se jich nechtěla vzdát.
Nakonec se „dohodly“ na kompromisu a koťata si chodila cucnout podle potřeby k oběma
No to je nádhernýýý
. Hned po ránu takové čtení ![]()
Zakladatelko určitě to co radí holky, psí sunar a návštěva veterináře tam i tak musíš kvůli očkování a odčervení. Tak ať to hezky zvládnete, pak napiš nebo lépe hoď fotečku:-).
Příspěvek upraven 31.05.11 v 08:08
Souhlasím s holkama,jídlo pro lidi je určený pro lidi,a pro zvířata zase pro zvířata,sama mám modrou britku a nikdy bych jí nedala nic pro lidi,proto se ty jídla pro zvířata vyrábí..my jim je přaci taky nejíme,Nejde o to že jim v tu chvíli něco způsobí ale podáváním jídla který běžně jedí lidi se jim krátí život a v budoucnu může způsobit žaludeční potíže,alespon teda u šlechtěných ras koček a psů.Nedávám ji ani vodu z kohoutku,možná jsem praštěná ale když už jsem si to zvíře pořídila tak se o něj taky náležitě starám,nepořídila jsem si ho pro dojídání zbytků od oběda
zdravím.čím by jste krmily 14denní štěně.Nema fenku.