Kam s roční holčičkou v Praze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2947
8.8.12 12:05

Kam s roční holčičkou

Ahoj holky,
můžete mi poradit, kam v Praze s dítětem, nějaké centrum, jestli je o prázdninách něco otevřené???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sterezie
8.8.12 12:13

Lefík v Holešovicích (tam už uzávěrka byla na konci července, takže by měli mít normálně otevřeno), Sloníkov v Butovicích, Koala v Hostivaři, Kulíškov v Kotvě (tam jsem byla včera, je otevřen stopro) ;)

• Citovat
  • Upravit
sterezie
8.8.12 12:17

Ještě přihodím odkazy 8)

http://www.lefik.cz/
http://kuliskov.cz/
http://www.slonikov.cz/
http://www.koalacafe.cz/

Jo a ještě Kroužky na Vltavě http://www.krouzkynavltave.cz/ 8)
A pak doporučuju mrknout třeba na nějakou solnou jeskyni s dětským koutkem, my byli teda třeba v Berouně a myslím, že je to pro takhle velké děti fajn ;)

• Citovat
  • Upravit
2947
8.8.12 12:20

No já vůbec nevím, jak to v takových zařízeních funguje, chtěli jsme ji někam vzít, ale musíme být pořád u ní, je ji teprv rok a ještě nechodí. a ta solná jeskyně, to se může jít i takhle s malou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
8.8.12 12:26

Do solné jeskyně se může i s miminky 8) mě třeba dost pomohla na ekzémy v těhotenství 8)
A do takovýhto herniček můžeš i s nechodící ;) v Koale jsem tedy nebyla, ale myslím, že ta bude zrovna asi lepší pro větší, Sloníkov je fajn, akorát taky spíš pro chodící, takže bych Ti asi doporučila ten Lefík- dole je velká místnost s různými vozítky, velké pískoviště, menší trampolína, stolečky na malování, na jedné straně nahoře je herna vhodná podle mě pro míň akční a sebevražedné děti, protože je tam docela komplikovaný vstup :lol: a na druhé straně je ještě jedna herna, chodila jsem tam s malou cca od 10m a vyhrála si ;) ten Kulíškov je menší a nemá tak dobré zázemí (v Lefíku se můžeš naobědvat, všude dětské židličky, přebalováky atd., kdežto Kulíškov je prostě v nákupním centru..), ale chodíme tam moc rádi, spousta hraček pro prcky, kuchyňka, domek, trampolína, nafukovací hrad, motorky, auta..a to, že budeš pořád u ní nevadí, to já jsem taky a mám 19m, protože věkový rozptyl je opravdu velký, tak mám přecijen strach ji vypustit samotnou ;)

• Citovat
  • Upravit
31594
8.8.12 12:29

@palapa většinou tam bývají i části vhodné pro malé děti (mám zkušenost s Koalou - je to tam ohraničené, hračky i pro vaši věkovou kategorii, pak s Kulíškovem, taky se najde, třeba bazének s balonky atd). Jen teda je lepší jít spíš dopoledne hned na otvíračku, pak se tam nahrnou větší děti a fakt musíš stát ročákovi furt za zadkem, aby ho nikdo nepřeválcoval a někdy jsou ty starší děti poněkud k zlosti, obzvlášť když třeba pětileté lezou na hračky tak pro dvouleté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.8.12 13:07

Lefík je fajn, ale teď v létě se tam nevaří a nemůžeš mít s sebou vlastní jídlo ani pití, takže být tam dýl jak pár hodin se tam dost prodraží. Jinak je to tam ale dost dobře řešené, je tam i ohrazený koutek pro nechodící děti. Ale myslím, že za ty peníze to takhle malé dítě ještě moc neocení. My tam byly hlavně kvůli naší starší dceři.

Zato solnou jeskyni vřele doporučuju. Určitě se tam může i s ročními dětmi (já tam byla už s párměsíční dcerou). Je to prima na dýchací cesty (třeba jako prevence), děti se tam zabaví a i ve vedrech je tam moc příjemně. Konkrétně mám vyzkoušené solné jeskyně Hnězdenská a Trojská. V obou to mají udělané tak, že při objednání řekneš, že přijdeš s dítětem, abyste se tam nesešli s někým, kdo tam jde relaxovat a dítě by ho rušilo. Proto bývají rozlišené hodiny pro děti a bez dětí. Já třeba kvůli starší dceři přímo hledala takový čas, aby už tam nějaké děti objednané byly :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
8.8.12 13:20

A nechcete jít někdo se mnou do té solné jeskyně??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
8.8.12 13:24

@palapa
já bych šla, ale dnes se necyhstáme do Prahy a navíc čekám na mateřskou jak na smilování :lol: takže bych se klidně přidala, ale zítra nebo v pátek 8)

• Citovat
  • Upravit
2947
8.8.12 13:26

Se můžem domluvit, stejně je to asi na objednání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
8.8.12 21:17

Mám zkušenost s nechodím dítětem v lefíku. Šla jsem tam celá natěšená, že moje dítě konečně přijde do styku jinýma dětma (mám strach, že bude dřív štěkat než mluvit :mrgreen: ) A odcházela jsem tam odtud totálně nasra*ná. Tak zaprvé, nemohla jsem si vzít sebou kočár, tudíž jsem všude musela tahat kabelku, tašku prcka a dítě (bála jsem se ukradení). Nejdříve jsem čekala až se uvolní místo v herničce pro nechodící děti (jako jediná oplocená), když se uvolnilo místo dítě jsem odložila, zavřela plot na petlici a že si koupím kafe. Šla jsem k baru (odkud není výhled do herničky), čekala jsem asi 15 min a to jsem tam byla jediná u baru. Pořád jsem odbíhala a kontrolovala dítě, když jsem si nesla konečně kafe, tak byl plot otevřený (dítě nikde, hernička plná chodicích dětí) a totálně hysterické dítě se plazi mezi dětma co jezdí na odrážedlech atd. Úplně celý modrý - jazyk, rty, tváře, ruce, nohy (barví jim tam podlaha, která je natřená na modro). Nejsem zrovna hysterická matka a nevadí mi kde co (nechám ho hrát na písku, leze v trávě, na dlažbě prostě všude), ale tohle mě fakt vytočilo. Myslela jsem, že když je v herničce přímo napsáno, že je pro lezoucí děti, tak mají nějak zabepečeno, že tam ty chodicí nepůjdou. Když to viděla paní co obsluhuje na baru tak mi doporučila horní herničku, tak jsme šli nahoru, ale tam je vlez pouze po takové nakloněné rovině, kde jsou špryclíky a opravdu bylo nad moje síly tam dotáhnou 10 kg dítě a sebe pouze v ponožkách, které kloužou.
Jo a porušila jsem jejich pravidla o kočárech, když jsem chtěla jít na záchod neměla jsem dítě kam odložit a na počuranou zem ho nedám, tak jsem si tam zajela s kočárem, nechcala ho v tom a šla jsem na záchod - samozřejmě jsem za to dostala vynadáno, ale bohužel mi nebylo sděleno jak to jinak vyřešit.
Takže jsem po 30 min odcházela, vyplázla jsem 89kč a vím, že dokud dítě nebude chodit tak už tam nepáchnem no a možná ani potom ne, první dojem těžko měním.
Když se mi to rozleželo v hlavě, tak jsem si říkala, že jsem asi moc náročná na tato hrací centra (co bych chtěla za necelou stovku) a prcek o ně bude bohužel ochuzen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
8.8.12 21:30

Ano dekuji, toho jsem se obavala nejvic, ze kdyz tam pujdu sama, bude to zajimava zkusenost. necham to az bude starsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
9.8.12 06:59

@hefilka
a dítko máš jen nechodící či i nestojící? ;) to je podle mě šílený rozdíl…jinak chápu, že sis to asi představovala jinak, ale holt chodící dítě není předpoklad něčeho ;) čili je docela utopie nechávat prcky (byť v uzavřené ohrádce) samotné, protože se prostě může kdykoliv cokoliv stát..neber to jako rýpání..jinak ta nakloněná rovina je pitomá, ale je tam právě ještě jedna herna nahoře s mnohem lepším přístupem 8) a co se týče toho kočáru, tak mě to přijde vcelku pochopitelné, představa, že by si tam všichni jezdili s kočárem je dost nereálná :nevim: ale je teda fakt, že pro lezoucí dítko je podle mě nejideálnější ten Kulíškov, rozlohou stačí..

• Citovat
  • Upravit
711
9.8.12 15:06
@sterezie píše:
@hefilka
a dítko máš jen nechodící či i nestojící? ;) to je podle mě šílený rozdíl…jinak chápu, že sis to asi představovala jinak, ale holt chodící dítě není předpoklad něčeho ;) čili je docela utopie nechávat prcky (byť v uzavřené ohrádce) samotné, protože se prostě může kdykoliv cokoliv stát..neber to jako rýpání..jinak ta nakloněná rovina je pitomá, ale je tam právě ještě jedna herna nahoře s mnohem lepším přístupem 8) a co se týče toho kočáru, tak mě to přijde vcelku pochopitelné, představa, že by si tam všichni jezdili s kočárem je dost nereálná :nevim: ale je teda fakt, že pro lezoucí dítko je podle mě nejideálnější ten Kulíškov, rozlohou stačí..

Stojící, když se něcoho drží tak si stoupne, ale sám nechodí. Já vím, že jsem ho tam neměla nechávat samotného (mě se nechtělo, ale chtěla jsem si dát kafe, když svoje jsem tam mít nemohla), proto jsem ho chodila kontrolovat. Myslela, jsem si, že aby se děti nemusely nechávat samotné tak tam bude obsluha, jako že si objednáš a oni to donesou. Já jsem tam nenašla jinou hernu než tu s přístupem na nakloněnou rovinu. Ale je fakt, že už jsme byla dost naštvaná a nehledala jsem správně. Kouknu na ten Kulíškov, ale možná počkám až začne prcek chodit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
9.8.12 15:13

@sterezie
Teď jsem mrkla na ten Kulíško, a ani jsem nevěděla, že je to ta herna v Kotvě. O té herně vím, když chodím nakupovat galanterii tak jí vždycky obdivuju, že tam musím zajít. Příště tam zajedem, hrozně ráda chodím na procházky po Praze (vzpomínám na pracovní roky). Tak si to tentokrát nasměrujeme na Náměstí republiky. Tam se mi líbí, že je všude vidět na celou hernu a kočárek si můžeš nechat u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí