Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj chci se zeptat,kam dáváte knihy?Myslím knihy které víte že možná použijete(cca.za deset let)…Je my líto je vyhodit a místo v bytečku prostě není
Jak to řešíte Vy?
Pevná krabice a sklep. Mamka je ukládala do peřníku, nebo proutěného koče, který doma pod něco použila
Když nebylo místo, mívala jsem je v krabicích pod postelí (sklep plný, půda nebyla). Radím zalepit širokou páskou, ať je pak nemusíš zbavovat nánosu prachu.
My máme teda knihy v knihovně - i ty co nečteme a jen se na ně práší
Ve skepě v krabici ale taky nějaké máme - darované po někom atd.. Rodiče mají v pokoji „pro hosty“ vyvýšené police - asi v úrovni horní části futer a tam naskládané knihy, které nečtou.. Pokud nemáte sklep, půdu ani možnost pořídit větší knihovnu či namontovat polici do výšky kde vám nebude zavázet, knížky bych dala do antikvariátu či někoho obdarovala a za deset let až je budu potřebovat pořídila nové ![]()
Jo a ještě jsem si vzpomněla známí mají třeba polici s „nechtěnýma“ knihama na wc - tam to vždy někoho „potěší“
A sestra má moudré učebnice z dob studia (které už stejně v životě neotevře
) schované v gauči..
já vím, že co si nepřečtu hned, tak už si nepřečtu nikdy…
pokud přečtu, dám do bazaru, nic si doma nenechávám. Lítost není na místě v 2+kk ![]()
Máme nový prostorný byt, takže jeden z prvních kusů nábytku, co jsme pořídili, je velká knihovna.
V době, kdy jsme bydleli v malém bytě, jsme to řešili, jak psaly holky, krabice pod postelí, ve sklepě nebo jsme knihy uskladnili u rodičů, prostě kde se dalo.
Máme několik knihoven, jsme tak trochu dost knihomolové…
Vyhodit knihu mám problém.
Jé knížky a já jsou nekonečná láska, taky mám problém vyhodit… Ale existují prý „knižní hospice“ - tuším v Kolíně?
Tam se dávaj knížky, který by ani v knihovně nechtěli, ale je vám líto je vyhodit…
Jinak taky máme police v horních částech zdí - např. v ložnici nám to navrhovala přímo firma na míru, využila každej koutek a super!
WC na záchodě mě pobavily.
To by byl manžel rád, zatím tam má jen křížovky. ![]()
Já dávám knihy do knihovny, pokud mi za to nějaká kniha nestojí, daruji, prodám nebo dám do antikvariátu. Moje knihovna čítá téměř 500knih a rozhodně nemůžu říct, že bych tam měla nějaké nesmysly. Encyklopedie, staré hodnotné knihy, kuchařky, oblíbení autoři, knihy pro děti… Původně jich bylo více, asi 300knih jsem dala do antikvariátu, to už byly jen braky. Vím, že bych to nečetla a na půdě by to zabíralo místo. Jinak neděste se počtu, máme RD a místnost pro knihovnu ve výstavbě, takže se to vejde, jinak bych to taky nějak musela řešit.
Tak já mám dvě knihy
jednu kuchařku a druhou Těhotenství.Jinak knihy kdybych měla,tak letí do krabice a na půdu ![]()
haha dobre tema, u nas se knizky valeji uplne vsude, jsem knihomol, mame obrovskou knihovnu pres celou zed, ale i tak se valeji vsude kolem.
Mám knihovnu a poměrně malou a plnou, takže knížky moc kupovat nehodlám. Ideální je knihovna…
Ty co mám, ybch nedala